Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:03 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Лепененови  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано29.10.10 23:15

Налага се да залепя голямо парче фазер за плоскост, шпаклована с теракол.
Въпросът ми е: кое, според вас, е най-подходящото лепило?
Аз се сещам за С-200 и някакъв вид силикон, но искам и вие да ме посъветвате, спорде вашия опит.

Плоскостта е с размери 170 на 70 см. и има възможност фазерът да се притисне към шпаклованата с теракол повърхност.
Залепването е отговорно и не трябва да се отлепва.

Тема Re: Лепененови [re: Sapiens]  
Автор Pioneer® ()
Публикувано30.10.10 01:13

Важно е да е PL600.
Лепил съм МДФ ъглови декоративни первази с това лепило и стана неочаквано здраво. Едното рамо е залепено за дърво, другото за шпаклована стена.
Твоята плоскост е големичка, но фазера е лек материал (ако става въпрос за дебелина 4 мм.)
Шпаклованата повърхост трябва да е обезпрашена, което можеш да постигнеш с грундиране. После повърхността трябва добре да изсъхне, преди да лепиш.

Тема Re: Лепененови [re: Pioneer®]  
Публикувано30.10.10 19:14

Изключителни благодарности!

Повърхността е обезпрашена, това е отдавна шпаклована стеничка от итонг, върху която искам да залепя плоскост от декоративно фолиран фазер, мисля, че е 3 мм.
Понеже това е в антре, отсрещната стена е на разстояние точно 1 м. и мисля, че ще мога да запъна добре фазера, докато свърже лепилото.
Мислех да го лепя с С-200, но не бях сигурен дали ще залепи добре за траколовата шпакловка.
Предполагам, че няма да покривам цялата повърхност на фазера, а ще полагам ивички през определено разстояние, че иначе ще трябва да закупя фабриката "Момент" за по-евтино...
А с какво да го грундирам и наложително ли е?
Това лепило да не е безумно скъпо, че площта не е съвсем малка - около 1 кв.м. е. мисля, че на Момент лепилата бяха скъпи, имаш ли спомен за цена?
Много ти благодаря за информацията...

Автор Pioneer® ()
Публикувано30.10.10 21:08

Лепилото отдавна е широко разпространено и го има във всяка квартална железария. Не е повече от 9-10 лв. флакона. Нужен ти е и пистолет за силикон. Флаконът на лепилото е стандартен.
Полагаш ивици на зиг-заг и действаш бързо, защото лепилото е МОМЕНТ. Предполагам, че един флакон ще е достатъчен.
След като нанесеш лепилото, изправяш листа фазер и притискаш. Притискай с някакъв мастар, за да не лъснат кривините на стената.
И не е нужно да подпираш после. След минута-две е готово.

Тема Re: Лепененови [re: Pioneer®]  
Публикувано30.10.10 22:30

Ясно. Стената е абсолютно права.
Но ме смущава това, че е "момент"...
Ако свързва толкова бързо, колкото и адхезивните лепила, мисля, че няма да мога чак толкова бързо да реагирам на 1 кв.м. площ...

От една страна е много привлекателно това, че няма да има нужда да подпирам фазера, но от друга страна, ако кривна и реша да коригирам, с гаранция няма да мога, ако свързва много бързо...

Тема Re: Лепене [re: Sapiens]  
Автор spasss ()
Публикувано19.11.10 20:50

Ако имаш възможност да притиснеш проскостта, пробвай с полиуретанова пяна. Няма нужда от лентички и т.н. Пръскаш стената, пръскаш върху плоскостта и подпираш веднага. Проблемът е, че всичко за "запъване" трябва да ти е подготвено преди да почнеш операцията. Пръснеш ли, пяната започва да раздува и ако не подпреш цялата повърхност плътно, фазерът ще стане на вълни. Всичко трябва да е подготвено и плоскостта която лепиш да е добре подпряна. Силата на пяната е огромна. Ако обаче си укрепил плоскостта достатъчно стабилно, пяната избива през всички възможни пролуки, като междувременно уплътнява разстоянието между плоскостта и стената. Остава само да се изрежат остатъците с макетно ножче.

Автор shotik (локодог)
Публикувано19.11.10 21:34

С лепилото "Момент" ще имаш поне две-три минути за корекции,лепил съм фурнирована плоскост върху стена в една детска градина и поне 10 месеца докато бях там ,не се отлепи.

Тема Re: Лепененови [re: spasss]  
Публикувано20.11.10 00:19

Благодаря ти за идеята, със сигурност ще стане, но поради факта, че скоро работих с пяна, струва ми се, че идеята ти е твърде рискована, ако не се вземат сериозни мерки за яко подпиране по цялата площ на плоскостта...

Тема Re: Лепененови [re: shotik]  
Публикувано20.11.10 00:23

Благодаря ти, така и ще направя, даже вече купих и лепилото.
Дано има достатъчно време за корекции...
За целта ще изравня идеално по всички страни плоскостта и ще я припасвам по всички отвори, за да нямам проблеми с допълнителни корекции "в последната секунда".

Тема Re: Лепененови [re: shotik]  
Автор npubem (:-)
Публикувано20.11.10 01:57

лепил съм фурнирована плоскост върху стена в една детска градина и поне 10 месеца докато бях там ,не се отлепи

Аз не мога да се сетя какво съм лепил в детската градина,
ама сигурно още държи!

Не бързай да подозираш лош умисъл - може да е обикновена глупост!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.