Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:27 26.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Инструменти за доманови  
Автор fancity (новак)
Публикувано01.11.10 19:08

Здравейте колеги
Искам да си закупя прободен трион (зеге) и ръчен циркуляр,бих искал съвет нямам достатъчно пари за нещо професионално,но и не искам да си купувам боклуци за по 50лв. искам нещо качествено.Препоръчайте ми някое моделче.
Ще ги ползвам предимно в домакинството ,но бих казал доста честичко и затова ми трябва качествена техника.
Чух хубави неща за марката Кресс и Графит на що годе достъпни цени,но за съжаление не ги намирам на българския пазар.Искам да ги купя от магазин да ги видя да ги пипна ,а не онлайн.
Спрял съм се на ръчен Циркуляр на Скил 5155А 1150Вата
А зеге не съм си избрал но търся нещо подобно на Спарки FSPE 85 или Кресс СТ420Е по форма защото съм работил с такива и рязането с тях е доста по лесно от стандартните модели зеге.
Колко Вата трябва да са,какво по специално в параметрите да гледам..?
Благодаря Ви

Тема Re: Инструменти за доманови [re: fancity]  
Автор roum ()
Публикувано03.11.10 19:35

От Баумакс си купих неизвестна за мен марка О.К. и то с много резерви, но се оказа че върши добра работа. Струваше около 70лв, но е 750 вата. Правих апартамента си с него и съм доволен.

Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано03.11.10 20:21

Зегето- само скъпо!
Напатил съм се от ментета и евтини боклуци. Специално за зегето - вземи скъпо, примерно на BOSH и никога няма да съжалиш за тази си покупка.
Имам същия циркуляр на SKIL, чудесно работи.

Автор PCL82 (непознат )
Публикувано04.11.10 17:18

Бях работил с едно зеге за около 70лв с екстри като регулируем махаловиден ход, хубав захват за триончето, водач, променлив наклон със стабилни репери.

Като го гледаш си казваш хубава стабилна изработка, НО като почнеш да режеш се оказва, че дръжката и захвата ти се падат толкова назад спрямо триончето, че не можеш да водиш хубаво линията. Добре е като го хванеш да имаш захват почти над триончето.

За себеси си бях купил зеге Еинхел за 35лв. Нищо кой знае какво. Тормозил съм го доста. От 2004 до сега работи и е свършило доста работа, многократно си е избило парите. В момента се наблюдава силно износване на събните колела и водещата ролка, защото са от кофти стомана. Ножчето се закрепваще по примитивен начин с една алиминиева черупла и два болта. Тя се спука и я замених със стоманена, която направих от главата на голям болт.

Тема Re: Инструменти за доманови [re: PCL82]  
Публикувано04.11.10 19:26

Ако човекът ще трябва да си доработва инструмента,това вече не е инструмент, на който можеш да разчиташ, а определено главоболие, за което си и плащаш, на всичкото отгоре...
Вече казах, че давам мнение, базирано на личен опит.
Предишното ми зеге струваше около 19,99 ()лв. и беше марка Globus, 350 вата.
При първото рязане на чамова дъска с дебелина 1,5 см , след сравнително успешното нарязване на 5-6 парчета, оказа се, че оста на водещата триончето ролка е износена на 70%.
На другия ден го занесох в сервиза, откъдето ми дадоха бележка да ми го сменят...
И така, три пъти...
Накрая ми върнаха парите.
И си купих нормално, скъпо, зеге, което вече 5 години безупречно ми върши работа...
Затова - специално за зеге - СКЪПО, за да ти излезе евтино и да разчиташ на машинката.

Тема То приказкатанови [re: Sapiens]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано05.11.10 17:24

че,ефтиното излиза скъпо не е от вчера.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: То приказкатанови [re: Xoлдън]  
Публикувано05.11.10 18:27

Има една страшно точна поговорка: "Когато ти продават нещо евтино, получаваш толкова, за колкото си платил...", няма да коментирам.

Автор Silverado (HIмана)
Публикувано05.11.10 22:01

Спарки FSPE 85 - извади 5 и ако си получил Спарки FSPE 80 купувай смело

Редактирано от Silverado на 05.11.10 22:02.

Тема Re: Инструменти за доманови [re: Silverado]  
Публикувано05.11.10 23:34

Изключително добри машинки...

Тема Re: Инструменти за доманови [re: Sapiens]  
Автор Silverado (HIмана)
Публикувано06.11.10 09:14

И не жълтеят

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.