Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:31 06.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Бълг.монети от 100 лв/1930-34 г - %-ен съставнови  
Автор вълчe (минаващ)
Публикувано20.10.10 20:03

..питах в "нумизматика"-та...там ме нахукаха..затуй ще питам тук: може ли някой да ми каже какъв е състава на горепосочените монети?Искам да ги ползвам в направата на ножове/хоби ми е/ - за гардове, проставки, апликации по дръжките, и т.н.Ще ги подлагам на пластична деформация/студено валцоване/,евентуално термообработка - отгряване/отвръщане..ама все пак поне приблизително трябва да знам какво има в тях?Ще съм благодарен и на евентуални препратки в нет-я,със здраве!

Тема Re: Бълг.монети от 100 лв/1930-34 г - %-ен съставнови [re: вълчe]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано20.10.10 21:33

Има много малко количество сребро, доколкото ми е известно, около 18%.

Тема Re: Бълг.монети от 100 лв/1930-34 г - %-ен съставнови [re: Sapiens]  
Автор mitaka.19 ()
Публикувано20.10.10 21:48

Виж...

Автор roum ()
Публикувано21.10.10 00:41

При наличие на толкова фирми за метали не е нужно да унищожаваш богатството което притежаваш

Автор Mi6ma6 (новак)
Публикувано21.10.10 11:12

А като ти писаха, че има 50% сребро защо не им повярва? 10гр сребро има във всяка столевка - мед 40%, цинк и никел по 5%. Столевката тежи точно 20 гр.

Тема Re: Бълг.монети от 100 лв/1930-34 г - %-ен съставнови [re: Mi6ma6]  
Автор вълчe (минаващ)
Публикувано21.10.10 11:27

Mi6ma6, mitaka.19, благодаря ви!..монетите се оказаха със сребърно съдържание,макар и ниско.Значи ще се употребят само за специални случаи - ножове-уникати,със здраве!

Тема Re: Бълг.монети от 100 лв/1930-34 г - %-ен съставнови [re: roum]  
Автор вълчe (минаващ)
Публикувано21.10.10 11:31

roum, не съм сигурен, че преработени в ножове,ще са по-малко ценни от досегашното им състояние(изразено във "финикийски" знаци,разбира се).За всеки случай ще проверя и тази страна на въпроса,благодаря ти за отговора!

Тема Re: Бълг.монети от 100 лв/1930-34 г - %-ен състав [re: вълчe]  
Автор roum ()
Публикувано21.10.10 12:36

По-добре обяви каква цена искаш за тях и не ги разваляй, няма да се правят повече такива и колкото повече хора правят като теб, толкова цената им ще скача. Но това незначи че ще станат повече....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.