Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:05 21.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема помощ мравки!нови  
Автор newage (знаещ)
Публикувано28.05.05 17:54

На тавана на къщата ми пъплят пълчища мравки, направили са си няколко гнезда, разнасят яйца насам-натам, направо е почерняло. Не че толкова ми пречи де, но ме тревожат купчините стърготини около гнездата им. Тези гадини май гризат дървенията на тавана! Чувал съм, че термитите са едри, а тези са дребни но знае ли човек. Дайте някакъв съвет спешно!!!

Тема Re: помощ мравки!нови [re: newage]  
Автор kилиkaндзep (1 такъв зелен)
Публикувано28.05.05 17:59

Смесваш боракс и пудра захар и ръсиш навред. Би трябвало да ги ликвидира. Сигурно има и различни препарати де, но това лично съм го изпробвал и даде добри резултати.

Тема Re: помощ мравки!нови [re: kилиkaндзep]  
Автор newage (знаещ)
Публикувано28.05.05 18:01

то хубаво ама как да ръся по гредите, където лазят?

Автор kилиkaндзep (1 такъв зелен)
Публикувано28.05.05 18:10

E, във вертикална плоскост естествено, не може, но ако наръсиш хубаво около основата на гредите.....те нали все пак минават от някъде, че да се движат по тия греди.

Тема Re: помощ мравки!нови [re: kилиkaндзep]  
Автор newage (знаещ)
Публикувано28.05.05 18:15

те са избрали ниската част, където не може да се пропълзи и да се наръси. Единствения вариант, който виждам е да се пръска с нещо там.

Автор delstam (непознат )
Публикувано29.05.05 11:23

Според ситуацията , трябва да има аерозолна обработка ( опръскване ). Мравките се движат по пътека и е важно да се проследи пътеката за да се види от къде минават, от къде влизат в помещението и по възможност да се проследят до самото гнездо. Пръскат се пътищата където преминават мравките. Може да се пръска с каквито и да е спрейове от аптеката, мравките се терминират лесно ( за разлика от хлебарките например ). Ако има проблеми, пиши, аз се занимавам професионално с дезинсекции и дератизации. Успех. I-mail: pestltd@abv.bg

Авторoблaчe (Нерегистриран)
Публикувано01.06.05 11:17

Може да ти се види много странно, но случайно открих начин да се ликвидират мравки. Има една пудра против бълхи за кучета и котки, казва се Tapilan и я има по магазините за храни и аксесоари за домашни любимци. Наръси с нея около гнездата и по пътеките им. Измират много бързо, а които не измрат, изчезват. Изпитала съм го лично и резултата е отличен:)

АвторGoro G. (Нерегистриран)
Публикувано01.06.05 15:36

Пръскане по пътеки и гнезда? Ще ви кажа за моя случай-преди да бъде измазана къщата отвън в кухините на тухлите четворки са се завъдили.Иначе ги няма вътре в помещението , сигурно излизат отнякъде под земята навън.Кошмара е около 2 седмици през юли когато вечер (?) излизат вътре в едно помещение покрай касата на прозорците и стъклата почерняват.Не стига че са пълзящи ами има и едни летящи и е ад. И това всяка вечер 2 седмици и след това ги няма.Пръскам като се появят и след половин час на мястото на умрелите идват други.Е,кажете спасение, ще пробвам предложенията дето не съм ги прилагал , но ако има идеи по тоя случай чакам с благодарност и ще черпя

Тема Re: помощ мравки!нови [re: Goro G.]  
Автор pakri ((stranna))
Публикувано21.03.10 08:23

здравейте, някой може ли да ми каже откъде се купуват препаратите против мравки - напр. Килтокс и тебеширите, и някаква пудра имало Халек.
Мерси.

Тема Re: помощ мравки!нови [re: pakri]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано21.03.10 17:59

Тези, които си изброил, ги има по аптеките, а онези които те отърват от мравките, ги има в агро магазинчетата.

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.