Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:10 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Полагане на стъклена вата?нови  
Автор gundiee (непознат )
Публикувано02.10.10 20:57

Покрив с битумни керемиди, отдолу между гредите ще се полага стъклена вата. До колкото знам се монтира с мрежа отдолу.
Мрежата директно от долната страна на гредите ли се кове или между тях?
Добре ли ще е да се замести с летви, например през 30 см?

Тема Re: Полагане на стъклена вата?нови [re: gundiee]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано02.10.10 21:47

Не съм строител,но стъклената вата е много коварна и трябва много добре да се изолира.Иначе може да има тежки поражения на дихателната система на човека.Това с летвите е несериозно,особенно за закрит монтаж в сграда.
Ако все още не си я купил,или взел на аванта,по добре се ориентирай към стиропор.
Стъклената вата се използва за съоръжения работещи при високи температури,а покрива не спада към тях.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Полагане на стъклена вата?нови [re: Xoлдън]  
Публикувано02.10.10 21:53

За разлика от други видове изолационни материали стъклената вата дава комбинирана топлоизолация и звукова изолация и както и непобедимата А1 Euroclass противопожарна класификация. Естествено, изолацията със стъклена вата позволява спестяване на енергия, което означава, че с вграждането на стъклена вата в обекта, ще се изплати за срок от 2 до 3 години, което е отлично връщане на началната инвестиция.
Ползвайки нова и патентирана технология, Knauf Insulation произвежда широк спектър на изолационни продукти от стъклена вата с отлично качество, които могат да се ползват в разни случаи. Едновременно с продуктите, които са предназначени за коси покриви, преградни стени, външни стени, вътрешни стени, нашата стъклена вата е подходяща за разни цели.

Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано02.10.10 22:12

Ами така кажи бе пиле шарено.Че си дилър на Кнауф.
Какво ми се правиш на две и половина.
А колкото до това ,че само тя дава комбинирана топло и звукоизолация сигурно имаш тройка по физика.Двете неща вървят ръка за ръка за всички топлинни и звукови изолации,но няма да ти кажа защо.
Сега няма да те уча отново на физика и да ти припомням какво си трябвало да научиш.
Още по малко на медицина,за да знаеш вредните последствия от стъклената вата.
Оправяй се сам.Полагай лично и смело стъклена вата и след 10 години ще си труп.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Полагане на стъклена вата?нови [re: Xoлдън]  
Публикувано02.10.10 22:36

Дилър съм, щом това че съм си купил вата за покрива ме прави. Дилър съм и на Ауди, щом карам, както и на ракия(най-вече).

Писал ли съм някъде марка или действам телепатично?

Аман от комплексирани тъпанари, които пред компютъра са много смели, а иначе мишоци !

Автор ql^2/8 (да питам аз..)
Публикувано03.10.10 17:24

Най-добре е ватата да се положи върху плътна обшивка от шпертплат или OSB, като върху нея се положи пароизолация например от плътен полиетилен.
Едва ли звукоизолационните качества на ватата са от основно значение точно за покрив. Ако ми говориш за стени щях да се съглася.
Пожарният клас на покрив с дървена покривна конструкция, със и без ватата, ако ще и каменна и стъклена да е не се променя, ако не се защити дървения скелет (например с негорим гипскартон или импрегниране с антипирени).

п.п. Поста ти се получи като реклама на кнауф и е редно да не ти се отговаря, щото ако си толкова начетен, това трябваше да го знаеш.

Тема Re: Полагане на стъклена вата?нови [re: ql^2/8]  
Автор _Mepakлия_ (Инженер)
Публикувано03.10.10 17:53

Ако помещението ще е обитаемо при дъжд върху битумни керемиди шума е никак не е малък за разлика от стандартине керемиди.

Автор stivox (непознат )
Публикувано03.10.10 18:38

По въпроса за звукоизолацията-стъклената вата има много по-добър коефициент на звукоизолация, в сравнение с пенополистирола. По отношение на топлоизолацията са сравними.
По въпроса за вредноста- преди около 25 години правихме една звукозаглушена камера, която е цялата опакована със стъклена вата и има клинове от същия материал, които не бяха изолирани с нищо. Участвах в облицоването и след това до 1990 год. голяма част от работното ми време минаваше в тази камера. Според едно от мненията трябваше вече десетинапъти да бъда труп. Само, че за сега нищо ми няма.
Ватата има едно друго предимство-в нея не се въдят мишки и плъхове, докато пенополистирола им е любим материал за гризане. Насекомите също не я обичат.
Каквото и да се сложи от долу, задължително трябва да има пароизолация, защото дори дишането на хора в помещението създава пара, която като проникне във ватата я намокря и намалява звуко и топлоизолационните и свойства. Тъй като, както беше казано, тази пароизолация е от найлон, въпросът с попадане на частички от ватата в помещението отпада.

Редактирано от stivox на 03.10.10 18:42.

Тема Re: Полагане на стъклена вата?нови [re: stivox]  
Автор expert /ne vinagi / (непознат )
Публикувано03.10.10 19:43

Да беше написал ватата с каква плътност е, на рула ли е, на дюшечета ли ?
Гредите на покрива какви са - колко см. ще пълниш ?
За покрив, ако искаш да има ефект, за нашия климатичен район трябва да имаш мин. 15 см. В повечето случаи ватата се подпъхва поетапно с монтажа на подпокривната конструкция - гипсокартон, ламперия, OSB или др., ако е с по-малката плътност.
Не съм гледал отдавна сайтовете на производителите, там няма ли методи ?
Една маска за дишане няма да навреди...

Тема Re: Полагане на стъклена вата?нови [re: stivox]  
Публикувано03.10.10 19:56

Благодаря на всички за отговорите. Днес купих някакво полиетиленовото платно, слагало се под цигли, дишащо, мисля че ще свърши работа.
Ако някой се интересува рулото е 75 кв.м. на цена от 108лв (не е на кнауф).

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.