|
Тема
|
Фрезован асфалт.
|
|
Автор |
Genesis (да ме знаете) |
Публикувано | 01.09.10 08:48 |
|
Здравейте.
На скоро полагах фрезован асфалт, след което бе валиран. Но, крайния резултат не бе добър, тъй като не се получи твърда и здрава настилка. Очаквах да стане нещо здраво, тъй като хара, който са правили подобно нещо ме уверяваха едва ли не че ставало като с нов асфалт. Та за това питам каква е точно технологията при ползването на фрезовката за максимално качествен резултат.
| |
|
Принципно, като полагат бетони, предимно по бензиностанцийте, за да стане финно ползват 'пердашка'.
Мяза на обърнат наопаки хелиоптер.Щом работи на бетона, асфалт-а едва ли ще е проблем.
| |
Тема
|
Re: Фрезован асфалт.
[re: Genesis]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 19.09.10 12:39 |
|
С колко тонен валяк валира?
Аааа колегата под тебе кърти мивки!
| |
|
Доколкото разбирам, се опитваш да ползваш отпадъка при подготовката на пътища и улици (фрезоване) при ремонтите им. Което прилича на това да използваш натрошен бетон да си направиш нов бетон. Няма как да е същото.
Битумът, който е свързващият компонен в асфалтобетона има определен живот, старее. Т.е. би трябвало да си забъркаш новата рецепта с известно количество нов асфалт (битум).
После има подготовка на основата, подосновен пласт и завършващ пласт. Свързани с послойно насипване и валиране.
Това за хеликоптера и бензиностанциите си е майтап - асфалтобетон и шлайфан бетон са доста различни неща..
Не бързай да подозираш лош умисъл - може да е обикновена глупост!
| |
Тема
|
[re: npubem]
|
|
Автор |
Genesis (да ме знаете) |
Публикувано | 25.09.10 14:46 |
|
Валяка е 2 тона. Определено тогава нищо не стана дори и с много валиране. Наистина няма го слепващия ефект.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 25.09.10 15:04 |
|
Естествено, че няма слепващ ефект!
Това е като макадам, но по-леко и без пари.
Моля клубното общество да отбележи, че не коментирам личностни качества и свойства. Тея хапченца са супер!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dated (незапознат) |
Публикувано | 26.09.10 11:20 |
|
Помня старата тема.
И аз твърдях, че настилка с отпадъчен асфалт става много добре.
Съжалявам, ако съм те подвел!
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
roum () |
Публикувано | 26.09.10 12:09 |
|
Кажи им името
| |
Тема
|
[re: roum]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 26.09.10 14:29 |
|
Шегувам се де, ама майтап-майтап, оказа се, че народът масово пие деанксит. За него и аз подкрепям, че действа.
| |
Тема
|
[re: dated]
|
|
Автор |
Genesis (да ме знаете) |
Публикувано | 27.09.10 15:35 |
|
Не. Не съм подведен. Така или иначе тези 10 кубика бяха за експеримент. В интерес на истината не става толкоз зле, но тъй като сме го положили на един голям баир и водата почна да го рови.
Просто исках да ми се разясни дали ние сме сбъркали някъде в технологията или просто с такъв материал толкоз може да се очаква.
Благодаря за отговорите.
| |
|
|
|
|