Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:27 05.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема корсетнови  
Автор kote1995 (непознат )
Публикувано19.09.10 17:37

Здравейте!

Много ви моля за помощ. Искам да си направя корсет, но ми трябват кройки, а нямам представа от къде да си намеря.Рових из нета, но общо взето почти нищо не ми върши работа.Целта ми е да си направя рокля с корсет.Видях една страхотна готическа рокля, но не знам как да й направя корсета. Много ще съм ви благодарна ако някой може да ми помогне.

Тема Re: корсет [re: kote1995]  
Автор spasss ()
Публикувано22.09.10 00:16

Трябва да ти взема мерките, после ще ти пратя кройки. Всеки корсет е индивидуален, според даденостите...
Мерките ги вземам на педи.

Бъзикам се, не се връзвай. Но предполагам, че ако наистина те "измеря" сигурно ще мога а измисля нещо, което да поддържа роклята.
Ще споделиш ли какъв е случая?

Тема Re: корсетнови [re: kote1995]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано22.09.10 10:18

Почти всяка кройка върши работа! Стига да не си си седнала на мозъка и ръцете.

Тема Re: корсетнови [re: spasss]  
Публикувано22.09.10 14:28

Какъв е случая? Ами да си кажа честно, случай няма. Просто се амбицирах да си направя една рокля, която от много време искам. Твърде ме съмнява да се продава по магазините - виждала съм я само на снимка, но веднага ми грабна окото.

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://i704.photobucket.com/albums/ww49/swimmingchic100/Vampire%2520Kisses/9780061132230.jpg&imgrefurl=http://s704.photobucket.com/albums/ww49/swimmingchic100/Vampire%2520Kisses/%3Faction%3Dview%26current%3D9780061132230.jpg%26currenttag%3Din%2520love&h=648&w=428&sz=47&tbnid=YJ-1IcrEFtMIqM:&tbnh=137&tbnw=90&prev=/images%3Fq%3Dvampire%2Bkisses&zoom=1&q=vampire+kisses&hl=bg&usg=__vnwGu47AWzgfW1tzYriyJ2GQQkM=&sa=X&ei=EuiZTKr2F4fBswbu_JGFDA&ved=0CCYQ9QEwBw

Това е и самата рокля.Може да изглежда малко шокираща, но аз си падам малко по готическия стил, така че .....

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано22.09.10 15:48

Магазин за дрехи 2-ра ръка, има някои дето продават и бельо и т.н. ровиш се, намираш си някой корсет и му сваляш кройката... По принцип ти трябва кройката по бюста а вече презрамките сама ще ги оправиш.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Автор bObbO (понякога bobo)
Публикувано22.09.10 20:46

До скоро на тавана пазехме един истински корсет на прабаба ми (значи 1920-те)- беше направен от набор тънки плоски твърди лентички и плат. Чувал съм, че тези летнички ги правили от китови кости или от на други големи животни. Ти, предполагам, искаш твоя да е само плат - ми тъй кат' си мисля, едва ли е много трудно да се увиеш с плат, оформиш по тялото и сътвориш някоя кройка :) От втория-третия път все ще стане:)

Сега прочетох във википедията - от китови мустаци ги правили лентичките:)

Редактирано от bObbO на 22.09.10 20:48.

Тема Re: корсетнови [re: spasss]  
Публикувано25.09.10 10:58

Извинявай много съм отвеяна. Не съм много наясно кои точно мерки ще трябва да си взимам. Предполагам талия, гръдна обиколка, разстоянието от подмишницата до тазовата кост /за това последното не съм сигурна/.

Ето ги и мерките:
-талия 73
-гръдна обиколка 83
-разстоянието от подмишницата до тазовата кост 35

Ако трябва още нещо, пиши!

Много благодаря за помощта - задължена съм ви!

Тема Re: корсетнови [re: ha!]  
Публикувано25.09.10 10:59

Въпросът е че не мога да си намеря кройка в интернет.

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано25.09.10 14:05

Гръдна обиколка, талия, ханш.

Съвсем малко мисъл е нужна, за да схванеш, че банелите на корсета минават точно по свивките на коя да е кройка на вталена дамска блуза. Корсетът има стагане и напасване отпред и отзад.
Съвременните корсети не са като истинските. Наблага се не на промяна на силуета, а на визуално наподобяване.
За твоята фигура е по-удачно да натруфиш горната част...

Редактирано от ha! на 25.09.10 14:07.

Тема Re: корсетнови [re: ha!]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано25.09.10 14:14

Наистина ми беше чудничко как така в нета няма кройки на корсет.
Спокойно, личната ми статистика показва, че такива като теб идеално се оправят в живота.
Ако не схванеш кой бутон да натиснеш за да излезе баш кройката... пак питай.
Успех!
И отслабни мъничко

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.