|
Тема
|
Книги - електротехника
|
|
Автор |
Mi6ma6 (новак) |
Публикувано | 15.09.10 11:01 |
|
По стечение на обстоятелствата ми попаднаха доста справочници и книги по електротехника, електрооборудване и други. И тъй като тук са все майстори и ако някой се интересува да ми пише на etruscila@abv.bg, ще пратя линк към книгите. Цени от 1 до 5 лв.
| |
Тема
|
Re: Книги - електротехника
[re: Mi6ma6]
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 15.09.10 16:31 |
|
Зависи колко са актуални.Независимо,че е консервативна, електротехниката се развива.Само мухлясали професори преподават по учебници от преди 20 години.
За мен електротехническата библия е "Switchgear Manual" издание на "Асеа Броун Бовери" Швеция-Швейцария.Не се продава по книжарници .Преиздава се и обновява на 3-4 години.Първото издание е от 1948 г.Аз имам девето от 1993 г.Би трябвало да има по-ново,но го дават много трудна.Само за клиенти с големи договори.
Имам го в PDF формат ,мисля ,че е десето издание.На английски е.В хартиен вариант го има и на немски.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Чак пък и пари ето един линк [url]http://www.zamunda.net/details.php?id=224019&hit=1[url]
и списък с книгите там.Смо на Бг са което е голяма рядкост и то за техническа л-ра.Ина че на руски и английски колкото искаш книги.Най-ценна е " Наръчник на електротехника" щото на Славейков го дават за 50-60лв.
Тиристорна техника
Електрически релета и релейни елементи
Електротехнически материали
Електротехника с основи на електротехниката
Справочник по електротехника
Електрозадвижване и автоматизация на механизми и машини
Лаболаторни измервания по охраната на труда
Млад електротехник
Наръчник на електротехника
Наръчник на елекротехника в селското стопанство
Настройка на автоматизираните електрозадвижвания
Практически съвети за майстора-любител по електроника и електротехника
Трифазен асинхронен двигател в схема на еднофазно включване с конденазатор
Устройства за електробезопасност
Защита на асинхрони електродвигатели
Звезда, триъгълник, зигзаг
| |
Тема
|
[re: rapraмeл]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 16.09.10 14:01 |
|
Искам да почета за модерните импулсни захранвания, ама без да давам пари
| |
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
plmk (познат) |
Публикувано | 26.09.10 23:58 |
|
'...Би трябвало да има по-ново,но го дават много трудна.Само за клиенти с големи договори...'
Ето тук е 11th edition. След бърза и лесна регистрация дава отделните глави в pdf, който можеш да си свалиш/запишеш.
| |
|
|
|
|