|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Бойлер и максимални градуси?
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 14.09.10 13:22 |
|
Скоро смених стария бойлер, направи ми впечатление че при новия водата загрява само до 70-80 градуса при максимална настройка на регулатора отвън, докато при стария стигаше до 90 градуса. Защо?
| |
Тема
|
Re: Бойлер и максимални градуси?
[re: DTMF]
|
|
Автор |
roum () |
Публикувано | 14.09.10 16:17 |
|
Тези термометри непоказват вярно , нито старите нито новите. Все пак си мисля че един бойлер се загрява до 60 градуса. Повече мисля е неефективно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 14.09.10 16:32 |
|
И аз имах подобно чувство, когато си сменх бойлера...
Ако някой бойле загрява наистина до 90°, това означава, че би трябвало да хвърля пара от някъде или поне да капе усилено от предпазния клапан.
Простакът с компютър е още по-опасен...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_Mepakлия_ (Инженер) |
Публикувано | 15.09.10 18:03 |
|
Старите бойлери се загряват до повече защото имат варовик който действа като изолация и терморегулатора възприема че температурата е по ниска и затова заграв почвече от новите, новия след 2 години и той ще загрява повече
| |
Тема
|
[re: _Mepakлия_]
|
|
Автор |
Публикувано | 15.09.10 20:00 |
|
Не, не, говорим за старо производство и ново производство, но нови, за да бъдат при равни условия.
Така или иначе, когато има терморегулатори, просто няма начин как да загрее над определената и ограничена от терморегулатора температура, ако ще да има 50 кила варовик по стените...
Терморегулаторите мерят температурата на водата в бойлера, а не на повърхността на бойлера отвън...
| |
Тема
|
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 16.09.10 04:09 |
|
Мисля че мерят тенпературата отвън,по външната стена на бойлера. Доколкото помня имаше една вдлъбнатина като тръба, и в нея е поместен термодатчика на регулатора ,тоест от вън, без пряк допир с водата вътре.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_Mepakлия_ (Инженер) |
Публикувано | 16.09.10 10:47 |
|
Да точно така мерят.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 16.09.10 13:02 |
|
Мисля, че отвън мерят единствено за външния, информиращ, термометър.
Поне на по-старите модели беше вътре, заварен всъщност като тръбичка за фланеца, и в тази тръбичка мушнат датчика на терморегулатора...
За по-новите модели не зная, може и отвън да е, но няма никаква техническа логика в това, просто някой си е спестил труд.
| |
Тема
|
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 16.09.10 13:43 |
|
Техническата логика сигурно е да може да се разглобява и лесно да се сменя терморегулатора,защото ако беше от вътрешната страна на бойлера, една негова смяна щеше да е съпроводена с разглобяването на бойлера. А сега просто изхлузваш датчика от тръбата без да отваряш цилиндъра.
Имам предвид датчика на терморегулатора,а не термометъра.
Редактирано от DTMF на 16.09.10 13:44.
| |
Тема
|
[re: _Mepakлия_]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 16.09.10 13:53 |
|
От стария бойлер също извадих и една термозащита която е трябвало да изключва бойлера при достигане на 80 градуса.(на корпуса и пишеше 80 гр.)
Ако приемем че термометъра който е показвал 90 градуса е бил точен, то излиза че варовика или каквито и боклуци да е имало вътре, е пречил и на защитата да изключи при 80 градуса. В такъв случай е възможно температурата да доближи и 100 градуса без да изключи, дали тези причини довеждат до случаите на взривяването на бойлери?
Стария бойлер беше елдоминвест 50 литра емайлиран, и за около 10 години не съм пипал нищо по него,нито съм го чистил,нищо. Махнах го понеже прокапа някъде по корпуса.
Редактирано от DTMF на 16.09.10 13:59.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|