Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:28 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Необявена екстра на ръчна дрелканови  
Автор Trankvil (непознат )
Публикувано05.06.10 18:48

Преди около година си купих една ръчна дрелка, китайска, 1100 вата според спесификацията, от известна верига магазини. Използвах я чат-пат, но последния път се учудих, че не иска да пробие и 4 мм дупка в дърво - трудно напредва, дървото запуши.
Реших, че свредлото се е затъпило, а дървото бе 80 годишен акациев мертек и ще се пробива на няколко паса. Но като сложих по-тънко свредло и врътнах за проба на празен ход - ами то дрелката върти на обратно. Огледах й всичките органи за управление, но начин за включване на реверс не открих.
Каква ли е причината за този ефект и има ли начин да се оправи икономически изгодно или да тичам до столицата до като е в гаранация и да похарча 25 лв за път?

Тема Re: Необявена екстра на ръчна дрелканови [re: Trankvil]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано05.06.10 20:29

Над спусъка има едно лостче което се мести наляво и надясно, в едната посока върти на ляво а иначе надясно. Драсни ако си се оправил :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Необявена екстра на ръчна дрелканови [re: Диaн]  
Автор Trankvil (непознат )
Публикувано05.06.10 20:48

Оправи се проблема. Много благодаря.
Явно съм го превключил неволно. И как в инструкцията не са го и нарисували това лостче, и даже дума не са обелили за тази екстра. Невероятна скромност.

Тема Re: Необявена екстра на ръчна дрелканови [re: Trankvil]  
Автор npubem (:-)
Публикувано05.06.10 21:30

Дотам ли я докара да четеш инструкциите? Те се хвърлят още при купуването на техниката. При необходимост се търси в нета или се пита по форумите :)

Не бързай да подозираш лош умисъл - може да е обикновена глупост!

Тема мисля, че те очакват и други радостинови [re: Trankvil]  
Автор musakata (от всичко )
Публикувано06.06.10 10:11

Справянето с лостчето за реверса е добра новина.
Моят опит показва, че те очакват други радости тепърва. Аз също ползвам някаква такава, с променливи обороти, ударно натоварване. За непрофесионални нужди е идеална. Но с голямо радиално биене на патронника. НА практика означава, че като сложа свредло с малък диаметър, то или ще се счупи от огъването или дрелката трябва да следва хода на свредлото. При използването на свредло с по - голям диаметър износването на свредлото е само от едната страна. Това е практически установено. Купих си нови свредла с някакво жълтеникаво покритие, били износоустойчиви и след няколко отвора в материал с дебелина 2 мм веднага побеля върха от едната страна. А не беше дрелката от най-евтините, с куфар и т.н.

професионален дръпни локум

Тема Re: мисля, че те очакват и други радостинови [re: musakata]  
Автор Silverado (HIмана)
Публикувано06.06.10 10:20

Смени и патронника - има всякакви и на "всякакви" цени и качество. Вала на който се навива патронника няма как да има "биене".

Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано06.06.10 11:03

Мале-е-й, че и с куфар даже...
Направо готова за път...

"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар Уайлд

Тема Re: мисля, че те очакват и други радости [re: Silverado]  
Автор musakata (от всичко )
Публикувано06.06.10 11:35

Мерси за съвета, ще се позаинтересовам в магазините за резервни части. Не бях се сетил за смяна на патронник, въпреки че зная, че се прави. Мислех, че биенето е от ексцентричност в лагерите, не се бях сетил, че то е в пъти по-малко от биенето на патронника.
Сега хем имам нещо, хем не мога да го използвам за нормално предназначение .

професионален дръпни локум

Автор Silverado (HIмана)
Публикувано06.06.10 11:46

По делата .. , опс, исках да кажа - по цената ще познаеш патронника, или при добър търговски консултант.
Успех.

Автор CBR 6OO (странен)
Публикувано11.06.10 03:02

Ако биеше в лагерите едва ли ще доживее да пробие един отвор,преди да се огледаш за нови такива.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.