|
Тема
|
Огъване на арматура
|
|
Автор |
To_get_rid () |
Публикувано | 14.04.10 09:01 |
|
Трябва да огъна от арматурна пръчка с диаметър 8 мм пръстен с диаметър 10 см - орнамент от една смачкана ограда. Става въпрос за 10 бройки.
Някой да знае фирма в София, която може да го направи?
Някакви идеи къде да заварят челно краищата на такива пръстени - с обикновен електрожен или с телоподаващо?
Гледам, че почти не си личи къде са били заварките, но вероятно после са ги обработвали.
| |
|
Във всеки арматурен двор имат бигляр и електрожен.
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
| |
|
Питах вече
Бигляра огъва краищата на арматурата като кука, преди да я сложат в кофража.
Тук става въпрос за качествено огъване в кръг - оградата, по-скоро решетката е декоративна и е вътрешна, а не на двора.
Иначе с един чук, тръба и клещи и аз мога да я огъна
| |
|
В отговор на:
Бигляра огъва краищата на арматурата като кука, преди да я сложат в кофража
Тва пазача ли ти го обяснява
Ако пък има в тая държава арматурен двор в който не могат да правят кръгли бигли примерно,то направо нямам какво повече да кажа!
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
| |
|
Не се нервирай бе
Обясни ми го собственика на един арматурен двор в София и каза, че това е тънка работа за фирма, която се занимава с декоративна обработка на желязо, а не като неговите диваци, които огъват арматура за строежите
Майсторлък се иска тук, не е работа за всеки
| |
|
Що не срежеш на струг от дебелостенна тръба пръстените - ако намериш, де?
| |
|
Майсторлък я...работа за 10 минути
Срамота!
Ебах я осмицата бе,ше я огъна на хуя си дет се е казало.Само дето няма да мога да докарам желаното фи деба
До 50 моа направя търкаленцата.
Ама ако сериозно не могат да се справят с това тея фенове,аз не мога да се сетя какво друго могат да свършат кадърно. Само за пример щети подскажа че тези които се занимават с ковано желязо разполагат с малко по-бедна база от към инструменти.Значи не диваци,ами палячовци е назначил оня хубавец там.
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
| |
|
И после със шкурката да го заобли така щото да замяза на арматура,нали
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
| |
|
Намираш тръба ф100, капваш и към 2м. арматура в долният край и започваш да я усукваш на ръка около тръбата. Режеш с флекс по права линия получената спирала и дозатваряш на менгеме получените пръстени.
| |
|
То фаските и еровете стругарите все с шкурка ги правят - питащият спомена че не е за външна ограда а за някакъв вътрешен орнамент.
| |
|
|
|
|