Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:56 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема гъби за полиране  
Автор rapraмeл ()
Публикувано03.04.10 12:47

От къде да си купя в София гъби за полиране на автомобили нещо такова

из нета намирам само някакви гъби по 20-30 лв за брой луда работа за дунапрен.Става дума за гъби на велкро.

Редактирано от rapraмeл на 03.04.10 12:49.

Тема Re: гъби за полираненови [re: rapraмeл]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано03.04.10 14:50

Там където продават боите, там са и другите консумативи. И там където продават машинките. И в строителните хипермаркети също. Поне в провинцията е така. И не са евтини

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: гъби за полираненови [re: ha!]  
Автор Silverado (HIмана)
Публикувано04.04.10 00:18

В Габрово ги произвеждат - потърси в ДИРа някой габровец.

Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано04.04.10 10:07

Те са абразивни и ще скапеш боята.И не са само дунапрен.
По добре полирай с паста.
Ама с полирана кола ще привличаш крадците.Дръж я некъпана.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано04.04.10 17:22

Аз търкам на ръка и ползвам останките от войнишки шинел а отзад с мека кърпа обирам остатъците.
От друга страна съм забелязал че като е мръсна като диво прасе на сред блато драстично намалят инцидентите някой да я задере случайно, да я подпре като си отваря вратата, или просто да се подпре да чака някой/нещо и да драска с ключове по калника.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Автор h-o-r-n-e-t (walker)
Публикувано04.04.10 20:42

Значи трябва да уточниш защото не съм сигурен ти самия какво разбираш под полиране и за какво говориш.
Нали не говориш за "пастиране" с разни мазила дето ги продават по бензиностанциите Това принципно се нарича пастиране и е за предпазване на боята, но няма нищо общо с полирането.

Полиране се прави при малки драскотинки, при прекалено стар лак - за да добие вид или при частично боядисване да за изчезне разликата (там където се засичат новата със стара боя)
Полиране може да си направиш сам, не е проблем - може дори с някоя по-бързооборотна бормашинка. Обаче тези кичета които ги даваш не са за полиране на автомобил.
За полиране се използва или киче от овча кожа /с влакната/ - прилича много на това:

или специални за целта "гъби" виж това:
Тези неща може да ги търсиш във фирмените магазини за автомобилни бои.
Освен това полирпастата е специална и се продава само в такива магазини. На вид прилича на айран бяла и рядка и е скъпичка, мисля литъра и е поне 100 лв. но за един автомобил ще стигнат 150-200 грама /на много места се продава и на грамаж/

Автор rapraмeл ()
Публикувано05.04.10 10:17

Благодаря на всички за отговорите.Искам да полирам и пастирам колата защото след частично пребоядисване (на 2 врати и калник) стана "шарена".Не съм се занимавал никога с такова нещо, но изгледах 5-6 филмчета за това как се полира, основно рекламни на "Farecla", руски и няколко американски.Кожен диск за полиране има в комплекта с машинката дето си куих.Сега ми трябва и един два по-фини.Гледах по познатите ми магазини но имаше само малки.

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано05.04.10 15:24

Доста си се объркал. Кожата е най-финото.
Вземи си полирпаста фина и на ръка. Не знам с каква машинка си се сдобил, но хоби машинките измарят ръката повече и не свършват работа.

Тема Re: гъби за полираненови [re: ha!]  
Автор rapraмeл ()
Публикувано05.04.10 19:15

Виж какво пише на сайта дето ми прати h-o-r-n-e-t "Най-агресивен носител е агнешката кожа, след нея грубата гъба (жълта) и накрая фината гъба (бяла).".Става дума за кожа с вълната, не знам ти какво имаш предвид.Освен това на всички филмчета дето изгледах първо почват с кожата, ако е много зле боята де, ако е приличнa направо с дунапрен.Виж тук

.Колкото за машинката разбира се че съм си купил евтина.Трябва ми сега, после не се знае кога и най-много да услужа на някой приятел.Да не би да купя Макита за 700 лв. то и тая ми е доста, 80лв "Бюджет" с 2 год гаранция от практикера.

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано05.04.10 23:16

ОК, ОК :-) Полирам на ръка с нова гюдерия. Затова това недоразумение.
Мислех си, че на кола преливката се прави преди лака...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.