Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:31 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем с аудио-жака на МР3-свирканови  
Автор Phillip (-; свежъ :-)
Публикувано21.01.10 14:15

Здравейте,

Даден e МР3-плейър .
От известно време, обаче, ми прави следния кофти номер. Когато съм в режим радио и звукът прекъсва, ту единия, ту другия канал, ту и двата, пращи и.т.н. Като размърдам и понатисна жака и си свири ОК. Общо взето трябва да го натискам с ръка в определено направление и строго премерена сила, за да се чува добре. Или като го наглася, трябва да седя неподвижно, за да не прекъсва.
Ще кажете класически проблем с изпял песента си калпав жак. Ама май не! Защото с МР3ки си свири муци, без никакво заецване и допълнителни манипулации.

Отварях го (лесно се разглобява и сглобява), намествах, напъвах пластините на жака, ама не помага.

Въпросът ми е: има ли някакъв гениален начин за оправяне на това, изключващ препояване на фините спойки на платчицата или купуване на нова МР3-свирка?

П.П. Защо не си купя нова МР3-свирка ли? Защото тази си ми харесва и най-важното е, че е със сменяема ААА батерийка. Т.е. нося си резервни, когато се разхождам туристически по пущинаците, нещо което не е възможно при свирките с вградена литиево-йонна батерия.

Тема Re: Проблем с аудио-жака на МР3-свирканови [re: Phillip]  
Автор Kaпaнeц (читател)
Публикувано21.01.10 20:46

А защо не допукаш, че са слушалките. Според мен 99% е скъсан (прекъснал) кабела на слушалките в зоната около куплунга. Намери от някой здрава слушалка и пробвай.

Тема Re: Проблем с аудио-жака на МР3-свирканови [re: Kaпaнeц]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано21.01.10 21:01

А уж си "читател"...

Ще кажете класически проблем с изпял песента си калпав жак. Ама май не! Защото с МР3ки си свири муци, без никакво заецване и допълнителни манипулации.

Тема Правилно!нови [re: walkman™]  
Публикувано21.01.10 22:31

А освен това, първата и най-лесната работа, беше да извъртя три други слушалки, в които съм сигурен, че са наред.

Тема Re: Stereoнови [re: Phillip]  
Автор Tити. (WIZ-о ТРЕПАЧ!)
Публикувано22.01.10 10:05

Много вероятно е лошо приемане на станцията и поради това се губи стереото. Ако имаш опция за моно и я включиш в такъв момент, може да провериш поне дали е това.

Тема Re: Stereoнови [re: Tити.]  
Автор Silverado (HIмана)
Публикувано22.01.10 10:45

И при талафоните се случва това - казваш само на радио?
Предполагам че кабелите на слушалките служат за антена и при движение губиш обхват. Тъй мисля.

Тема Re: Проблем с аудио-жака на МР3-свирка [re: Phillip]  
Автор wiz (змей)
Публикувано22.01.10 16:29

сигурно знаеш, като цяло за такава електроника няма гениални начини за ремонт щото са специализирани платки

може да пуснеш търсене с google да видиш по форумите в чужбина дали има някоя особеност за точно този модел

и ако не става и със смяна/запояване на някоя стандартна част като жака може да мислиш нов

Редактирано от wiz на 22.01.10 17:26.

Тема Re: Проблем с аудио-жака на МР3-свирканови [re: wiz]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано22.01.10 21:00

"Форумите в чужбина" требе да са най-вече руски... Щото по по-такивата държави подобен ремонт най-вероятно ще е по-скъп от нова свирка.

Тема Re: Проблем с аудио-жака на МР3-свирканови [re: walkman™]  
Автор wiz (змей)
Публикувано22.01.10 21:45

ами навсякъде има фенове дето им са хоби такива машинки
така че е добре да търси навсякъде

no pain, no gain

Тема Дължа обяснение. Проблемът е решен!нови [re: Phillip]  
Публикувано10.04.10 00:00

Един приятел, печен електроничар, я разгледа свирката внимателно с лупа, замери тук-там с мултицет и почна да ми развива теории за изпуснали спойки по платката, скъсани пътечки тънки като косъм по вътрешните слоеве, изпяли песента си миниатюрни кондензатори и пр.

Съвсем се пищисах и вече търсех да си купувам нова МР3 свирка, когато с лека и неприятна изненада разбрах, че голяма част от новото поколение такива свирки с литиево-йонни вградени батерии и на поносими цени, държат има-няма 10 часа с едно зареждане.

Та, след поредното разглобяване на моята злополучна, но любима свирка, наместване и подпъхване на разни боклучета с цел натиск за по-добър контакт ... много се ядосах и ... направих нещо, с което би трябвало да започна. Сега ще ви разкажа една, надявам се, поучителна история.

На женския жак се забелязват не 3, а 4 контактни пластини! Две от тях са на по-трудно място, между двете нежни платчици запоени и държани от женския жак от едната страна. Аз уж всички ги проверих и донатиснах, но някак не обърнах много внимание на най-очевидната, тази отгоре, най-близо до върха на жака. Сега злобно я натиснах с клечка за зъби, така и така ще го чупя и хвърлям. И О, чудо! - това била причината, заработи! (Бях го пуснал да слушам радиото, докато го гърча хаотично насам-натам) Е, вече жакът не се вади и слага лесно, ама не ми пука.

Изводът ми е: При повечето подобни повреди на електронни устройства причината е твърде очевидна и лесна за оправяне!

Благодаря за вниманието.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.