|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Читава авто помпа
|
|
Автор |
kилиkaндзep (зелен) |
Публикувано | 15.01.10 15:54 |
|
Тая сутрин слизам при каручката и к'во да видя - предната лява гума - мекица. Викам си: "Абе, Киликандзере, мойто момче, от кога се каниш да се снабдиш с нещо за помпане, ама като те мързи маай сега пеша да ти дойде акъла в кратуната, щото и резервната ти гума е на същия хал. Я марш веднага да си купиш нужното!" Речено - сторено. Отивам аз на най-близкото възможн място, питам, гледам... ебаси боклуците дето ги продават. Второ, трето.... боклук до боклука китайски и нищо свестно. Със съжаление си спомних за старата крачна помпа на бащата, една такава масивна, крачна, тежка... руска ли беше, българска ли не помня, но помпаше като змей. Отнесоха я апаши в зората на демокрацията, когато се разбиваха верните жигулки и се отмъкваше де що имаше.... Защо вече не правят такива, мамка му или аз нещо не мога да намеря. След направения днес обход установих, че надеждено, качествено компресорче чини бая грошове, пък би се ползвало доста рядко и е неоправдана инвестиция, та затова искам крачна помпа. Да, ама само баклучави подобия намирам....да препоръчата къде в София може да се намери истинска крачна помпа?
| |
Тема
|
Re: Читава авто помпа
[re: kилиkaндзep]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 15.01.10 16:33 |
|
Помпа за ърбън шофьор е абсолютно ненужна. За 10 години не ми е трябвала. Е, ако си на годините на баща ми, разбирам мисленето ти. Ноо слушай, оправи си резервната гума и си поддържай колата. От къф зор е спихнала??
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
btw, се мислех, че си женскоРедактирано от ha! на 15.01.10 16:35.
| |
|
На теб специално колко пъти трябва да ти се каже да не ми драскаш в темите, че да го запомниш, а? 10, 20, 100??? Хайде път.
| |
|
Няма да намериш читава помпа ново производство,а тази за която пишеш е руска ,имам такава и си ми е в колата, лепенки също си нося ,не се знае дали само една ще е пукната гума ,а ако са две или почече?
Нека ha си кара една резервна ,но ако са спукани повече ?
На битака понякога виждам да продават,даже може да попаднеш и на твоята,ако има някакъв знак по който да я познаеш ,а какво ще правиш с продавача не искам да пиша.
| |
|
На битака има едни помпи дето по форма приличат на старите ладови(обаче ръчни не крачни), лесно се отличават по усилващите шпилки отстрани покраи цялата дължина на цилиндъра на помпата.Тия шпилки държат двете капачки на цилиндъра.Та тези помпи са много добри и евтини препоръчвам ти такава.(става дума за чисто нови не стари)
| |
|
Вариантите са 2:
- или има едни бутилчици със сгъстен въздух - отлепя гумата до някъде що-годе те изкарва от ситуация
- Във Практикер от време на време на промоция пускат едни компресорчета за 14-15 лева. Реално 13" гума за да ти я вдигне от 0.1 на 1.1 му трябват около 5 минути ама пък е малко и се събира в някой ъгъл из багажника. ДОбре е да имаш и кръстата отверка че нещо понякога им се саморазвиват болтовете, налага се да го отвориш и да ги дозатегнеш :)
И в двата варианта ако е отлепена гумата от джантата не върши работа.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
[re: shotik]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 15.01.10 21:48 |
|
.... не се впечатлявате, че безкамерните някакси не се пукат? Забавни старчета
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
Тема
|
[re: shotik]
|
|
Автор |
Goose () |
Публикувано | 16.01.10 09:03 |
|
Лепенки спрях да държа в колата в момента, в който изхвърлих вътрешните гуми ... последните 15 години карам само с безкамерни, и единственото, което нося с тях е няклолко рапидни винта 4.5х16 ;-) При спукана гума (нещо, което слава богу става мнооого рядко) просто навиваш рапидката, ако желязото което я е спукало е излязло, и се добираш без проблем до първия гумаджия. Една такава рапидка спокойно задържа 150-200 километра, така че проблема е решен.
Тъй като и съм мързел, помпа също не ползвам, има си компресорчета за тази цел, вършат перфектна работа :-)
п.с. За толкова години зад волана никога не ми се е случвало да спукам втора гума преди да оправя резервната ...
| |
Тема
|
[re: Goose]
|
|
Автор |
shotik (локодог) |
Публикувано | 16.01.10 11:59 |
|
To ,че съм писал лепенки е защото незнам как е названието на тези за безкамерните гуми,квадратни ,дълги към 6 см /може би да им казват фитили / и с два уреда за почистване и вкарване в отвора на спуканата гума и лепило.
Поне не съм вързан в ръцете ,та за всяка дреболия да търся майстори,а и те са едни майстори ....набедени,започнали работа ,поради липса на друга .
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
shotik (локодог) |
Публикувано | 16.01.10 19:31 |
|
Гумите се пукат ,но по различен начин,а той е :
при камерни гуми/вътрешни/при пробождане материалът се сцепва и въздъхът бързо изтича навън,при безкамерните при пробождане ,материалът е само наранен,не се цепи и въздухът бавно изтича.
Колкото до старчетата ,ще ти кажа ,че има още много да учиш от тях,защото там където си ти ,те са минали.....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|