Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:57 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Оловни ленти..??нови  
Автор Joy_Boy (Изтрещял)
Публикувано16.12.09 20:52

Здравейте, на времето си спомням, че имаше едни такива оловни лентички тънки, виждал съм бтк кабели (дето вървят по 2 във въздуха) закрепени с тях на места.. някой знае ли от къде мога да си взема такива или лист/лента олово с дебелина 1-2 мм? трябват ми 2-3 гр., искам да утежня нещо, а мястото е ограничено.. може би ще стане най лесно с изрязани от оловен лист "подплънки" :)
благодаря предварително

Тема Re: Оловни ленти..??нови [re: Joy_Boy]  
Автор stid (минаващ)
Публикувано16.12.09 22:02

Има такива рибараски тежсти - олово на лента.

Тема Re: Оловни ленти..??нови [re: stid]  
Автор Joy_Boy (Изтрещял)
Публикувано16.12.09 22:43

Хей, благодаря! Аз съм горе долу рибар, но не съм виждал (или не съм търсил) такива тежести във връзка с това хоби :)... трябва да разпитам тук по магазините.. аз по скоро си мислех за нещо като обшивките на някои покриви които съм виждал (примерно тоз на Шипка :) ). но бързия преглед в гугъл не ме насочи на никъде..

Тема Re: Оловни ленти..??нови [re: Joy_Boy]  
Автор roum ()
Публикувано17.12.09 06:38

Само джамиите се обшиват с олово ....

Тема Re: Оловни ленти..??нови [re: roum]  
Автор stid (минаващ)
Публикувано17.12.09 12:33

Ами - много неща се покрват с олово - но това е стара техника и не особено разпространена в България. Моного по-разпространена е медта.

Тръбите на старите тоалетни казанчета бяха от олово - не може ли да срежеш и разгънеш парче от тръба, ако намериш? (Не помня колко бяха дебели, но вероятно около 2 мм)

Тема Re: Оловни ленти..??нови [re: stid]  
Автор Дoдoв (спокоен)
Публикувано17.12.09 20:13

Има захранващи кабели, които са с оловна защита. Тънка е, и ще стане за твоята цел. Самите кабели конструктивно са направени така, че вътре има заработена тънка тел, издърпва се телта, и тя срязва оловната обвивка. Това се прави, за да може да се заголят краищата на кабела при свързване. Когато сцепиш оловната защита, се получава тънка ивица колкото ти е необходимо.

Тема Re: Оловни ленти..?? [re: Дoдoв]  
Автор Joy_Boy (Изтрещял)
Публикувано17.12.09 20:36

Благодаря на всички, сещам се, че някъде на тавана при родителите ми съм виждал такава (мека връзка) тръба.. кабел не знам от къде бих намерил.. искаше ми се просто да мога да ида до магазина и да си купя колкото ми трябва ама явно няма да е :)..
а колкото до това дали само джамиите се обшиват с олово - вярно отдавна се качвах на шипка, но си спомням, че горе беше облечено с олово, или поне нещо толкова меко, на което всякакви идиоти бяха писали с остри предмети..

Тема Re: Оловни ленти..??нови [re: Дoдoв]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано17.12.09 22:03

Отдавна не се ползват.Скъпи са за производство.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.