|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
малко помощ ....?
|
|
| Автор |
Apxaнreл (паднал ангел) |
| Публикувано | 24.11.09 21:25 |
|
|
Пичове.. имам кухня с вградени уреди и с времето на ПДЧ-вратичката на миялната се разбиха гнездата на винтовете а не искам да слагам по-големи за да не разширявам гнездата на миялната.
Има ли вариант да запуша дупките с нещо здраво... и после да навия отново винтовете там ? Нещо като химическия анкер за строителството ?
Мислех си да забъркам някакво двукомпонентно лепило със дървени стружки и с това да запълвам.. ама първо да попитам ако някой е правил такова.. да вървя по утъпкани пътища...
За разлика от някои, когато се играе на рицари не играя ролята на принцесата
| |
|
Тема
|
Re: малко помощ ....?
[re: Apxaнreл]
|
|
| Автор |
Orcad (регистриран) |
| Публикувано | 24.11.09 21:40 |
|
|
аз го направих с това зъболекарското, за ченета, дето, розово едно
става и без дървени стружки
евтино е материалчето
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
wiz (змей) |
| Публикувано | 24.11.09 21:45 |
|
|
дърводелци за подобни неща ползват Ц200 и дървени стружки
ама според мен няма да изкара дълго ако не намериш начин да сложиш по здрави панти или винтове
no pain, no gain
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
вълчe (минаващ) |
| Публикувано | 25.11.09 10:11 |
|
|
Без да твърдя,че е най-доброто..аз правя следното:С по-дебела бургия(и с РЪЧЕН маткап!!)разпробивам повредената дупка.Дялам дървена дибла-с диаметър мъъънинко по-голям, и мъъънинко на конус,капвам лепило(С 200,300,квото има),набивам с чукче(не с ЧУК!).Като стегне лепилото-изрязвам стърчащата дибла-с ръчна ножовка,отбелязвам къде требе да е новата дупка,дупча с тЕнка бургийка,и...ха бакалъм!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
| Публикувано | 25.11.09 10:25 |
|
|
Имах такъв проблем и го реших със смяна на пантите с друга геометрия на дупките.По тоя начин не се налага попълване на дупките.
Рекламират лепило двукомпоненто Поксипол,но не съм пробвал.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
| Автор |
shotik (локодог) |
| Публикувано | 25.11.09 12:41 |
|
|
Подкрепям мнението на Холдън като най-евтино и най-бързо .
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Blake (старо куче) |
| Публикувано | 25.11.09 14:03 |
|
|
струва ми се, че няма да мине с нови панти. Проблема не е в пантите (предполагам), а във самата врата. Има такива вградени миялни, на които на вратата се завива с 2-4 винта ПДЧ капак с дръжка. Т.е. дърпаш за дръжката, и трябва да отвориш вратата на самата миялна. Доколкото подразбирам, колегата има проблем с дупките на ПДЧ капака, а не с пантите.
| |
|
|
|
Мисля, че Blake е прав и случая е точно такъв.
И дори и да се запълнят изпрошените отвори в ПДЧ-то, след време пак ще се стигне до същото положение.
Един здрав, но не винаги приложим вариант е разпробиване на отвори през цялата дебелина на вратичката /ПДЧ-то/ и захващане с винтове с фасонни глави или с фрезенк и нещо фасонно отгоре в стила на дръжките на целия бокс.
| |
|
|
|
В всяко магазинче за разни дървений има вложки за монтаж.
Ако не се лъжа им викат "канадска сглобка".
Навиваш в дървесината,ПДЧ-то,МДФ-а или квото там е матряла,и в вложката навиваш нормален болт.
Съществуват с резби от М4 (външен около 7.5мм) до М12 (вече дюлгерска работа).
Вложката може и да я подлепиш,макар,че на завиване става повече от здраво.
Струват стотинки,държат здраво и дълго време.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Apxaнreл (паднал ангел) |
| Публикувано | 26.11.09 20:19 |
|
|
Няма панти. Тази вратичка е само декоративна и се завинтва с два винта през металната врата на миялната а горе е на щипки. Тая няма как да разместя нищо... или да обърна.. Ще трябва да пълня с нещо и на същото място или нова врата ама нямат такъв цвят в фирмата дето я взехме преди време...
За разлика от някои, когато се играе на рицари не играя ролята на принцесата
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|