Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:31 09.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема малко помощ ....?нови  
Автор Apxaнreл (паднал ангел)
Публикувано24.11.09 21:25

Пичове.. имам кухня с вградени уреди и с времето на ПДЧ-вратичката на миялната се разбиха гнездата на винтовете а не искам да слагам по-големи за да не разширявам гнездата на миялната.
Има ли вариант да запуша дупките с нещо здраво... и после да навия отново винтовете там ? Нещо като химическия анкер за строителството ?
Мислех си да забъркам някакво двукомпонентно лепило със дървени стружки и с това да запълвам.. ама първо да попитам ако някой е правил такова.. да вървя по утъпкани пътища...

За разлика от някои, когато се играе на рицари не играя ролята на принцесата

Тема Re: малко помощ ....?нови [re: Apxaнreл]  
Автор Orcad (регистриран)
Публикувано24.11.09 21:40

аз го направих с това зъболекарското, за ченета, дето, розово едно
става и без дървени стружки
евтино е материалчето

Автор wiz (змей)
Публикувано24.11.09 21:45

дърводелци за подобни неща ползват Ц200 и дървени стружки

ама според мен няма да изкара дълго ако не намериш начин да сложиш по здрави панти или винтове

no pain, no gain

Автор вълчe (минаващ)
Публикувано25.11.09 10:11

Без да твърдя,че е най-доброто..аз правя следното:С по-дебела бургия(и с РЪЧЕН маткап!!)разпробивам повредената дупка.Дялам дървена дибла-с диаметър мъъънинко по-голям, и мъъънинко на конус,капвам лепило(С 200,300,квото има),набивам с чукче(не с ЧУК!).Като стегне лепилото-изрязвам стърчащата дибла-с ръчна ножовка,отбелязвам къде требе да е новата дупка,дупча с тЕнка бургийка,и...ха бакалъм!

Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано25.11.09 10:25

Имах такъв проблем и го реших със смяна на пантите с друга геометрия на дупките.По тоя начин не се налага попълване на дупките.
Рекламират лепило двукомпоненто Поксипол,но не съм пробвал.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: малко помощ ....?нови [re: Xoлдън]  
Автор shotik (локодог)
Публикувано25.11.09 12:41

Подкрепям мнението на Холдън като най-евтино и най-бързо .

Автор Blake (старо куче)
Публикувано25.11.09 14:03

струва ми се, че няма да мине с нови панти. Проблема не е в пантите (предполагам), а във самата врата. Има такива вградени миялни, на които на вратата се завива с 2-4 винта ПДЧ капак с дръжка. Т.е. дърпаш за дръжката, и трябва да отвориш вратата на самата миялна. Доколкото подразбирам, колегата има проблем с дупките на ПДЧ капака, а не с пантите.

Тема Re: малко помощ ....?нови [re: Blake]  
Автор Pioneer® ()
Публикувано25.11.09 20:07

Мисля, че Blake е прав и случая е точно такъв.
И дори и да се запълнят изпрошените отвори в ПДЧ-то, след време пак ще се стигне до същото положение.
Един здрав, но не винаги приложим вариант е разпробиване на отвори през цялата дебелина на вратичката /ПДЧ-то/ и захващане с винтове с фасонни глави или с фрезенк и нещо фасонно отгоре в стила на дръжките на целия бокс.

Автор CBR 6OO (странен)
Публикувано26.11.09 18:47

В всяко магазинче за разни дървений има вложки за монтаж.
Ако не се лъжа им викат "канадска сглобка".
Навиваш в дървесината,ПДЧ-то,МДФ-а или квото там е матряла,и в вложката навиваш нормален болт.
Съществуват с резби от М4 (външен около 7.5мм) до М12 (вече дюлгерска работа).
Вложката може и да я подлепиш,макар,че на завиване става повече от здраво.
Струват стотинки,държат здраво и дълго време.

Автор Apxaнreл (паднал ангел)
Публикувано26.11.09 20:19

Няма панти. Тази вратичка е само декоративна и се завинтва с два винта през металната врата на миялната а горе е на щипки. Тая няма как да разместя нищо... или да обърна.. Ще трябва да пълня с нещо и на същото място или нова врата ама нямат такъв цвят в фирмата дето я взехме преди време...

За разлика от някои, когато се играе на рицари не играя ролята на принцесата

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.