|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Разбиване на брашно във вода
|
|
Автор |
faliak (asfaltof) |
Публикувано | 09.11.09 12:51 |
|
Какъв принцип се ползва, как бихте подходили, ако трябва да правите машина за това....
| |
Тема
|
Re: Разбиване на брашно във вода
[re: faliak]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 09.11.09 14:39 |
|
Не е пълно заданието.
Да не говорим, че брашно не се разбива, а се разбърква....
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
faliak (asfaltof) |
Публикувано | 09.11.09 17:39 |
|
аз намерих, с вилица се разбърква достатъчни добре :) но после като ври се сляга на дъното и остава като тесто. сега искам да разбера как може да се свари като супа. руснаците правят пелмени, но няма ли нещо по-лесно от месенето се чудя.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
stid (минаващ) |
Публикувано | 09.11.09 18:37 |
|
Когато сгъстявам супи или сосове с брашно, постъпвам по следния начин - в бурканче с винтова капачка слагам няколко лъжици брашно, наливам вода (4 - 5 пъти, обемно, повече от брашното), завивам капачката и разклащам енергично. Получава се гладка суспензия.
Та ако става дума за суспензии на брашно във вода с латексоподобна гъстота, аз си представям цилиндричен контейнер, в който се изсипват материалите, затваря се добре и се върти с подходяща скорост около мислена ос прекарана през радуиуса на сечението в редата на височината на цилиндъра, т.е. сместа да се блъска последователно в двете основи на съда, който се върти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
spasss () |
Публикувано | 09.11.09 21:31 |
|
Важно е да не сипеш брашното в гореща вода, получават се едни "хубави" топчета, които не знам каква машина ще ти трябва за да разбъркаш. Брашното се слага в хладка или студена вода и след като се размие добре, тогава се добавя гореща.
| |
|
Е така е опрай генетиката са ша да прайш и качамак.Бъркай с дървена лъжица
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 10.11.09 09:34 |
|
С миксер и пасатор.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
faliak (asfaltof) |
Публикувано | 10.11.09 18:00 |
|
Мерси, много хубави идеи се изказаха, една от друга по-полезни. Като сварих брашното, сместа залепна на дъното и загоря... Друг е проблемът, че се се образува твърда маса и малко вода отгоре, т.е. нямам консистенцията на супа. Тази вечер ям палачинки и ще пробвам пак вдругиден :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 11.11.09 08:46 |
|
Ами ти не каза за какво ти е... във всяка готварска книга, във всяко готварско предаване има "постоянно разбъркване"
Ако си по-изряден с думите, много ще можем да ти обясним.
Може и с пасатор, ама ако е с пластмасов накрайник внимавай, че опрян в дъното може да го стопиш.
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
faliak (asfaltof) |
Публикувано | 11.11.09 12:41 |
|
Все ми се искаше да не е по-трудно от готвенето на леща или фасул. Времето ми е първи приоритет, не вкуса, за да стоя над него и да го разбърквам по цял ден.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|