Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:24 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема конвекторни радиатори адах-мнениянови  
Авторgligi (Нерегистриран)
Публикувано21.10.06 22:12

здравеите,да имате някакви отзиви за норвежки радиатори адах-топлят ли,колко хар4ат на денонощие,и друго инфо.дали си заслужава покупката за отопление.благодаря предварително

Тема Re: конвекторни радиатори адах-мнениянови [re: gligi]  
Автор ha! (непознат )
Публикувано22.10.06 09:09

напоследък хич не разбирам хората
какво значи колко харчи за денонощие???
на радиатора си пише - 2000w.... не мислиш ли че харчлъкът зависи и от разни други неща
та
стаята ми е с вътрешна изолация, поносима дограма, висок таван, външната температура е над нулата .... радиаторът сложен на 20 ....
впрочем, миналата зима като ми се наложи да го ползвам (1 радиатор, една стая) сметката ми за отопление бе 400

Тема Re: конвекторни радиатори адах-мнениянови [re: ha!]  
Автор Xoлдън (нормално уморен)
Публикувано22.10.06 09:37

Че аз от колко време роптая ,а ти ме кастриш срещу въпросите за "Боя за обувки 42 номер".Ама де ти е байрачето бе булка?
Как е по Русе?

Избийте баламите и тарикатите ще умрат сами.

Тема Re: конвекторни радиатори адах-мнениянови [re: Xoлдън]  
Автор ha! (непознат )
Публикувано22.10.06 13:21

нека да бъда добра бе
а виде ли го байряка а :-)))
и прекрасна не съм...
а у русе сий изборна мъгла

Тема Re: конвекторни радиатори адах-мнениянови [re: ha!]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано22.10.06 19:42

daite konstruktivno mnenie a ne prazni prikazki

Тема Адакс са мерцедесът на конвекторните радиатори!!!нови [re: gligi]  
АвторALEK (Нерегистриран)
Публикувано22.10.06 21:35

Има вече десетки марки конвекторни радиатори, но Адакс са номер едно...Всички марки се продават по магазините, само Адакс ги няма...те се продават само в специализираните магазини, т.е. има ги само в офисите на Адакс.....Дават им 5 години гаранция, но според мен са вечни...Няма вентилатор....няма какво да им се развали.....Само за ефикасността им е важно да се поставят точно на 15см. от пода.......Преди няколко години си купих 2 такива радиатора - Адакс, модел "Гламокс"....Изръсих се 500 лв. (по 250лв. за бройка)....Тогава живеех в къща, на която дограмата духаше от всякъде....Двата радиатора работеха денонощно в различни стаи на настройка 20 градуса....плащах около 200лв. ток на месец...и псувах яко....Но грешката беше моя, че не си изчислих кубатурата на стаята, а направо се засилих и си купих 2 радиатора по 2кВ....т.е. презастраховах се, а трябваше да си ги купя с мощност 1,4 кВ....или 1,7кВ...Викам си: Нека да са по-мощни, за да топлят повече, а те като затоплят, ще се изключат така или иначе.....:)))))))......Изкарах зимата и после пуснах обява и ги продадох двата общо за 280 лв.....Голямо набутване.....Само 5 месеца ги ползвах.....Съветът ми е: Ако искате конвекторен радиатор, нека да бъде Адакс, а не друг.....Препоръчвам Ви ги...но си измерете точно кубатурата на стаята и ако Ви трябва 1,4 кВ, си купете точно такъв, а не по-мощен.....Успех!!!

Тема Re: конвекторни радиатори адах-мнениянови [re: az]  
Автор ha! (непознат )
Публикувано22.10.06 22:24

де охлюфче деее
какво конструктивно мнение бре
дадох ти максимално конкретна информация
не мога аз да ти реша за теб дали да купуваш ползваш плащаш
нали ти описах при мен ситуацията
аз отде да ти знам как ти е положението
а ти толко ли не можеш да помислиш 2 киловата колко пари ще ти консумира

Авторжин (Нерегистриран)
Публикувано23.10.06 09:52

Свекъра е свекървата :))) имат такъв - еми в по-студена стая не съм била, а все се оплакват от високи сметки - в смисъл над 200.

Не знам - май не бих си купила.
Вземете климатик - ако става дума за хол или всекидневна.

Автор kukurjak (зелен)
Публикувано23.10.06 10:09

В апартамент 84 кв. (3 стаи, кухня, баня и мокро помещение), изцяло външен и на партера, имам 8 радиарота ADAX. За топлене - топлят. За харчене - харчат. Още не сме карали цяла зима с тях, защото се нанесохме в края на април. През април и май ги пускахме, защото апартамента беше след ремонт (още неизсъхнал), нетоплен цяла зима, от мазето се просмукваше студ и влага, а и времето беше доста хладно. Сметката за м. май беше 180 лв. Което значи, че не са най-икономичния начин за отопление. Но за сметка на това е по-топло навсякъде отколкото с тец. Сега, от края на септември, също ги пускам, като не ги спирам изобщо - само намалявам температурата на 15С и те не се включват. Датчика им е в долния край (поставени са на 7 см от пода) и понеже на пода е по-студено, при зададена температура около 17С, в стаята е около 20-21С. Прави ми впечатление как работят - постоянно включват и изключват - например работят 7-8 сек., после са изключени 40 сек. И пак включват.
Като дойде сметката, ще споделя. Но не съм оптимист за суми под 200-300 лв. през зимата (може и повече). Освен радиаторите имаме бойлер, хладилник с фризер, готварска печка, пералня, миялна телевизори 4 броя, 2 компютъра и сума осветителни тела. Всичките уреди се ползват ежедневно.

Тема Re: Адакс са мерцедесът на конвекторните радиатори!!!нови [re: ALEK]  
Автор kukurjak (зелен)
Публикувано23.10.06 11:02

Тук мога да поспоря. Консумацията на ток няма как да е по-голяма, ако радиаторът е по-мощен от необходимото, тъй като той има терморегулатор и при достигане на зададената температура, изключва. Ако е по-мощен, по-бързо ще достига желаната температура и по-скоро ще изключи. Напротив - ако е по-слаб, отколкото трябва, ще работи непрекъснато без да изключва и ще харчи повече ток. На мен консулнатните от офиса на ADAX ми изчислиха за стая 16 кв. м, че няма да ми стигне 2 кВ, затова сложихме 2 радиатора по 1,2 кВ (общо 2,4 кВ). Апартаментът е на партер, но има външна изолация и 4-камерна пвц дограма с к-стъкло. Така че силно се съмнявам 2 кВ да е много за стая в къща с лоша дограма. По-скоро е бил недостатъчно мощен.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.