|
Тема
|
Дърворезачка-електрическа
|
|
Автор |
Oti (непознат
) |
Публикувано | 18.10.09 15:17 |
|
Въпросът ми е-тъи като знам че бензиновите си имат резервоярче и автоматично си се самосмазват-при електрическите принципа на смазване как става
незнам чие производство е защото ми е подарък и не съм я купувал аз а ми я пратиха само с гаранционната карта но без оказанието и за работа.
Като марка пише- Oregon-нямам представа-току що я получих
Освен това как да определя с какъв номер пиличка да я заточвам?
Благодаря предварително
| |
Тема
|
Re: Дърворезачка-електрическа
[re: Oti]
|
|
Автор |
stanetzz (President Evil) |
Публикувано | 18.10.09 17:43 |
|
При електрическите също има резервоарче за масло, с което се смазва веригата. Може да се използва обикновенно моторно масло- най-евтиното, което можеш да намериш-някакво наливно, или М10Д примерно. Някои ползват и отработено двигателно масло.Разгледай резачката- някъде трябва да има капачка на винт. От там се пълни.
А за пиличката- най-вероятно е 4mm,но не е зле да си вземеш веригата, когато отидеш да купуваш пиличка. А между другото, машинното заточване е около 2лв, и резултатът от него е доста по- добър, отколкото от ръчното заточване. Недостатък- по-бързо се "изяжда" веригата.
| |
Тема
|
[re: Oti]
|
|
Автор |
shotik (локодог) |
Публикувано | 18.10.09 19:49 |
|
Имам електрическа на Спарки.Към вътрешно колело е зацепена помпа за маслото ,което се налива в резервоарче,има и регулиращ винт за количеството масло.
За веригата е добре да се заточва машинно ,услугата в Бриколаж е 3 лв и е за 15 мин работа.Там на щанд има и резервни вериги ,но е хубаво да носиш твоята ,изброяват се чифтовете звена и се взима нова по нея,за различни марки ,различни цени ,моята беше 25 лв за 40 см дъска,но чифтовете звена не си спомням колко са.
Проверил ли си за колко волта е ,да не е за различно от 220 волта .Редактирано от shotik на 18.10.09 19:51.
| |
Тема
|
[re: shotik]
|
|
Автор |
stanetzz (President Evil) |
Публикувано | 18.10.09 20:08 |
|
Малко Off: Aз също съм със Спарки. Фабрично беше окомплектована с някаква смотана верига- супер мека, налагаше се заточване на 1-2 часа работа.
От Ташев-Галвинг си взех верига Stihl за 18 лв, много издръжливо животно.
| |
|
Логично!
| |
|
|
|
|