Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:13 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Въпрос за грес и загряваненови  
Автор Mиpa_M (несериозна)
Публикувано04.10.09 21:12

Ако може някой да ме насочи? Имам уред (кростренажор), "съдържащ" два дебели "болта", които в по-голямата си част се въртят в нещо като метални тръби, а накрая завършват извън тръбата с резба и гайка.
Бяха смазани фабрично с нещо си. Наложи се единият да бъде изваден, при което смазката се изтри и когато го върнах обратно, го намазах с първата попаднала ми в магазина грес (някаква немска "многофункционална" от Кауфланд). Сега обаче при употреба този болт (или каквото е) и всичко около него, което също е метално, се загрява силно. "Другарчето" му от другата страна не се загрява, този също не се загряваше преди изваждането.
Някой може ли да ме светне каква може да е причината, на смазката ли се дължи и какво да правя?

Гугъл не ми каза - може би не съм знаела как да го питам - има ли греси, които "пазят" от загряване, ако такова нещо е възможно.

П.П. Това е друга тема, ама да им ******* ******* на всички скапани китайски уреди и на скапания Техномаркет.

Редактирано от Mиpa_M на 04.10.09 21:25.

Тема Re: Въпрос за грес и загряваненови [re: Mиpa_M]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано04.10.09 22:47

Най-вероятно смазката, която е сложена, е недостатъчно и/или калпава. Тогава се трият метал в метал, и се загряват. И се износват...

Или пък да е прекалено затегнато съединението, и затова да има прекалено триене и да загрява?

Тема Re: Въпрос за грес и загряваненови [re: walkman™]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано04.10.09 22:52

Там няма високи скорости та всяка качествена грес би трябвало да свърши работа.Не вярвам да е графитна.
Но ако е молибдендисулфид е най добре.
Литол 24 също става.Има я в магазините за авточасти.
Ама от Кауфланд да купувам грес просто няма как да ми се случи.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Автор hornet ()
Публикувано05.10.09 02:08

Не знам какво представлява този уред, но от обясненията ти мога да кажа какво предполагам, че е най-вероятно - Пренатегнала си гайката /съединението/ или каквото е там. 95 % е изключено това да е от смазката. Опитай с една много-малка "идея" да разхлабиш това нещо- гайка ли е що ли.

П.П. Ей вие жените не си знаете силата бре.

Тема Re: Въпрос за грес и загряване [re: hornet]  
Автор Mиpa_M (несериозна)
Публикувано05.10.09 10:11

Вярно е, че положих всички усилия, на които съм способна, за да я затегна така, че никога да не се отвие. Мерси и на тримата.

Тема Re: Въпрос за грес и загряваненови [re: hornet]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано05.10.09 13:33

>>> Ей вие жените не си знаете силата бре.

Да бе. И после - "слабият пол"...

Ама то... не е луд тоя, дето яде баницата...

Автор Kpънджaлин ()
Публикувано05.10.09 23:59

Ти ли затега после гайката бейби?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.