|
Тема
|
Въпрос за грес и загряване
|
|
Автор |
Mиpa_M (несериозна) |
Публикувано | 04.10.09 21:12 |
|
Ако може някой да ме насочи? Имам уред (кростренажор), "съдържащ" два дебели "болта", които в по-голямата си част се въртят в нещо като метални тръби, а накрая завършват извън тръбата с резба и гайка.
Бяха смазани фабрично с нещо си. Наложи се единият да бъде изваден, при което смазката се изтри и когато го върнах обратно, го намазах с първата попаднала ми в магазина грес (някаква немска "многофункционална" от Кауфланд). Сега обаче при употреба този болт (или каквото е) и всичко около него, което също е метално, се загрява силно. "Другарчето" му от другата страна не се загрява, този също не се загряваше преди изваждането.
Някой може ли да ме светне каква може да е причината, на смазката ли се дължи и какво да правя? Гугъл не ми каза - може би не съм знаела как да го питам - има ли греси, които "пазят" от загряване, ако такова нещо е възможно.
П.П. Това е друга тема, ама да им ******* ******* на всички скапани китайски уреди и на скапания Техномаркет.
Редактирано от Mиpa_M на 04.10.09 21:25.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за грес и загряване
[re: Mиpa_M]
|
|
Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
Публикувано | 04.10.09 22:47 |
|
Най-вероятно смазката, която е сложена, е недостатъчно и/или калпава. Тогава се трият метал в метал, и се загряват. И се износват...
Или пък да е прекалено затегнато съединението, и затова да има прекалено триене и да загрява?
|
[re: walkman™]
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 04.10.09 22:52 |
|
Там няма високи скорости та всяка качествена грес би трябвало да свърши работа.Не вярвам да е графитна.
Но ако е молибдендисулфид е най добре.
Литол 24 също става.Има я в магазините за авточасти.
Ама от Кауфланд да купувам грес просто няма как да ми се случи.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
[re: Mиpa_M]
|
|
Автор |
hornet () |
Публикувано | 05.10.09 02:08 |
|
Не знам какво представлява този уред, но от обясненията ти мога да кажа какво предполагам, че е най-вероятно - Пренатегнала си гайката /съединението/ или каквото е там. 95 % е изключено това да е от смазката. Опитай с една много-малка "идея" да разхлабиш това нещо- гайка ли е що ли.
П.П. Ей вие жените не си знаете силата бре.
| |
Тема
|
[re: hornet]
|
|
Автор |
Mиpa_M (несериозна) |
Публикувано | 05.10.09 10:11 |
|
Вярно е, че положих всички усилия, на които съм способна, за да я затегна така, че никога да не се отвие. Мерси и на тримата.
| |
Тема
|
[re: hornet]
|
|
Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
Публикувано | 05.10.09 13:33 |
|
>>> Ей вие жените не си знаете силата бре.
Да бе. И после - "слабият пол"...
Ама то... не е луд тоя, дето яде баницата...
Ти ли затега после гайката бейби?
| |
|
|
|
|