Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:17 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Laser направи си сам?нови  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано07.09.09 22:38

Някъде в България продават ли се китове за направа за CO2 лазер? Огледала, тръба, такива нагоди...

Може и в Европата, ама да е евтинко, че ще ми е за първи път и ми се ще да пробвам с нещо по-семпло. Като го гръмнеш, наученото е повече от разочарованието за похарчените ойро.

Тема Re: Laser направи си сам?нови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано08.09.09 11:10

Бе що не си направиш атомна бомба,че и материала ти е под ръка?

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Laser направи си сам?нови [re: Xoлдън]  
Публикувано08.09.09 11:54

Защото е лесно и материалът ми е под ръка.

Защо да правя нещо което всеки може да направи? Дори и пакистански терорист.

Автор gogo163 (новак)
Публикувано08.09.09 12:51

Из майнишко, на "Кукленско шьосе" 17 има една фирма за лазерно рязане и дистрибуция на лазери. Преди две години имаха разни джунджурии за лазери, втора ръка.... ама как се казваше фирмата......ето я - "Център за лазерни технологии" ООД http://clt-ltd.com/

Тема Re: Laser направи си сам?нови [re: gogo163]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано18.09.09 14:56

Понеже съм от "майнишко", да допълня: 032673054

"Неназованите неща не променят смисъла си"

Тема Re: Laser направи си сам?нови [re: Sapiens]  
Публикувано18.09.09 17:28

Златен! Ама аз май намерих всичко необходимо у америчко. Ще звънна след празниците да сравня цените и да видим какво ще излезе. Силно ме съмнява да има нещо евтино тук, но за да съм честен пред себе си ще се пробвам.

Автор napravisam (непознат )
Публикувано18.09.09 17:52

Малко инфо и от мен.Преди два-три месеца задавах същите въпроси и една фирма от Стара Загора предложи следното:

Леща - 63.8 USD

Огледало - 22 USD

Лазерна тръба 40W - 264 USD

Анонс, Стара Загора, бул. М. М. Кусев 1

тел.: 042 640 636; GSM: 0898 43 09 09

Надявам се да съм помогнал.

Тема Re: Laser направи си сам? [re: napravisam]  
Публикувано18.09.09 19:14

Направо си си помогнал!
В х'Америка цените са подобни на огледалата. Лещи попадат и на 50 долара, ама като ме засрещнат с две ходения до дуаната (Douane), хванат ме та платя някакви такси, мита, ДДС и нещо за добрите намерения на обслужващото лице и то си стана същото. Тръбата ми се вижда скъпа. Сигурно е и къса и е запечатана и т.н. Нея ще си я правя.

След празниците ще ги ощастливим с позвъняване.

Между другото, това, че са предложили е хубаво. Въпросът е, стигна ли се до сделка? И ако е имало разминаване, къде е било? Да съм подготвен...

Автор napravisam (непознат )
Публикувано18.09.09 21:33

Ами не се стигна до сделка поради възможността за сега да отлагам покупката.Тоест аз съм виновната страна.Цените предполагам са без ДДС, но ти си питай.
Тръбата е запоена, трябва ти само захранване и водно охлаждане - помпа за фонтанче.
И на мен ми се видя скъпа в първия момент, но като си представя какво е да ти я доставят от майната си, некадърни куриери, митници и прочие, направо си е добра цената.Ако мислиш че е по-евтино да си я правиш....

Тема Re: Laser направи си сам?нови [re: napravisam]  
Публикувано18.09.09 22:20

Значи, определено е по-евтино. В тръбата има две тръби (виж как звучи), малко смес от газове в разредено състояние и два електрода. Към нея едва ли вървят стойки за огледалото и лещата и ред други дребни, но отнемащи по един ден неща. Сега, за гола тръба, тези пари са много. Толкова е нормално да струва настроен проточен лазер без захранването. Другата далавера е, че когато си го правиш, може да охлаждаш и газа. Това има значение. Или ако малко работиш, винаги да вкарваш свеж газ. Другото важно нещо е, че вакуум, ама почти. При нагряване газът се разширява и параметрите се променят. За CO2 лазерите температурата на работната среда е критична и ако имаме проблеми с нея трябва да коригираме и тока. За импулсен лазер става, но с постоянно работещ проблемите са повече от радостта. Въпреки, че и за импулсен лазер пак има проблеми. Веднъж запалило, веднъж пропуснало. После, що срезът бил поредица от дупки.

Горе долу това съм извадил емпирично до момента и, следователно, ще се пробвам сам да си направя тръбата. Винаги ще мога да си купя готова... Отделно, че изначално съм решил да ползвам съпътстващ газ, което вече предполага бутилки, редуцири и т.н. Една повече или по-малко е даже извън обема на коментара.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.