|
Тема
|
Питане - машини за шлайфане на дърво
|
|
Автор |
lSBUL (новак) |
Публикувано | 17.08.09 20:01 |
|
Имам нужда от машина за шлайфане на дърво, непрофесионално, за вилата. Ще правя маса и пейка от дънери, пък и за други дреболии. Въпросът ми е какво е най-удачно да купя, като говорим за минимум пари или поне не кой знае какво, вилите ги разбиват, ако го откраднат да не ме яд. Гледах такъв вибрационен шлайф (не този точно, като пример)
дали ще върши работа или е за по-финни неща и това, че се залепват шкурките дали ще удачно?
| |
Тема
|
Re: Питане - машини за шлайфане на дърво
[re: lSBUL]
|
|
Автор |
shotik (локодог) |
Публикувано | 17.08.09 20:32 |
|
Аз предпочитам лентов шлайф,от другите остават кръгообразни следи ,които понякога са дълбоки и премахването е трудно.С лентовия като шлайфаш по дължина на дървесните влакна,не ги нараняваш напречно и става хубаво.
| |
Тема
|
Re: Питане - машини за шлайфане на дърво
[re: lSBUL]
|
|
Автор |
Bakлин Xpиcтoв (по идеите) |
Публикувано | 18.08.09 00:56 |
|
Шкурките за тези машини са много скъпи и са с велкро. Залепват естествено. Такава машина си заслужава само и единствено за шлайфане на ръбове (вътрешни) Купи си ренде. Ако е зор да шлайфаш (разваля текстурата) си купи поставка за шкурка и с ръчички. Въртеливи движения при влакнест материал се избягват! Избираш посока в която получаваш опптимум на структурата и само натам. Винаги се трие с пръстите напред. Така усещаш дълбочината и регулираш натиска. Размахва се като чистачка на ЗАЗ само когато си с баданарката. Ако искаш наистина гладка повърхност полираш някой от междинните слоеве лак и след това нанасяш финишния с прецизен пистолет. Четки ползва май вече само русенската принцеса. Тя и малка вагрянка си има. Преди правеше конкуренция на Прамод Митал, сега е монополист.
| |
|
|
|
|