| 

| Тема |  Калчища или тефлонова лента   |  |  | Автор | ursa minor (dangerous) |  | Публикувано | 12.05.09 11:17 |  | 
           | 

Става въпрос за тръби за топла вода, половин цол. Достатъчна ли е само тефлонова лента да уплътни или задължително трябва и с калчища?

| 
|  | 

|  | 
           | 

Ако ме питаш мен / но ти не ме питаш / трябва и кълчища .

| 
|  | 

| 

| Тема |  Re: Калчища или тефлонова лента  [re: ursa minor] |  |  | Автор | Xoлдън (стипендиант) |  | Публикувано | 12.05.09 12:59 |  | 
           | 

Най доброто е "LOCTITE" 55.
 Това е нещо като дебел конец пропит с някаква смес.Уплътнява идеално.Става и за топла вода.Навива се хаотично без да се върви по резбата.Една опаковка стига за 20-30 връзки 1/2 ".

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

| 
|  | 

| 

| Тема |  Re: Калчища или тефлонова лента  [re: ursa minor] |  |  | Автор | Gnus (гнусен) |  | Публикувано | 12.05.09 15:49 |  | 
           | 

Може или с едното или с другото. Двете няма смисъл да ги слагаш.
 С кълчища имам повече опит, но съм имал фалове (т.е. налагало се е да развивам и да навивам наново или да мажа боя), а с тефлонова лента нямам фалове. Навивам на равни обороти докато престане да си личи резбата.

| 
|  | 

|  | 
           | 

и двете.
 кълчища - не много. и после отгоре 4-5 навивки тефлон за цвят и търговски вид.

колкото повече работим
 толкова повече грешим.
 да не допускаме повече грешки.

| 
|  | 

| 

| Тема |  Re: Калчища или тефлонова лента  [re: dikobraz] |  |  | Автор | Apxaнreл (паднал ангел) |  | Публикувано | 13.05.09 00:28 |  | 
           | 

л... аз също съм ЗА и двете :)
 С кълчища и отгоре малко тефлон досега не съм виждал да прокапе...
 Един съвет само... най-добре стягай така, че да не връщаш... дори и с половин оборот не е добре...

...същия като преди... с тунинг и доживотна гаранция... ®

| 
|  | 

| 

| Тема |  Re: Нито едното,нито другото...  [re: ursa minor] |  |  | Автор | 3XL (чалнат) |  | Публикувано | 13.05.09 07:41 |  | 
           | 

е нещото което ти трябва! Пробвано и върши перфектна работа!

| 
|  | 

| 

| Тема |  Re: Нито едното,нито другото...  [re: 3XL] |  |  | Автор | Xoлдън (стипендиант) |  | Публикувано | 13.05.09 11:10 |  | 
           | 

Нали за същото писах,но не му дадох картинка.Имам го и върши чудесна работа.Освен това от Локтайт правиха демонстрация пред мен и изпробваха на налягане .Просто е без грешка.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

| 
|  | 

| 

| Тема |  Re: Калчища или тефлонова лента  [re: dikobraz] |  |  | Автор | Gnus (гнусен) |  | Публикувано | 13.05.09 11:54 |  | 
           | 

Ще спестиш стотинки от малко по-евтините кълчища, но чакай да видим сега. Кълчищата уплътняват като се намокрят и се раздуят. Ти като ги водоизолираш с тефлона, каква полза? Иначе ми хареса идеята за търговския вид.

| 
|  | 

| 

| Тема |  Re: Калчища или тефлонова лента  [re: dikobraz] |  |  | Автор | dikobraz (каналитик) |  | Публикувано | 13.05.09 18:54 |  | 
           | 

не споря. щом сте казали "локтайт" така да бъде.
 въпрос - една тубичка стига за 20-30 резби.
 колко е цената и клиента би ли платил 20 лв отгоре примерно за една баня за това че сте използвали локтайт.
 нали ще те затапи веднага - ми що не ползваш кълчища и тефлон.
 и отново задавам любимия си въпрос /има го и по долу  като тема/
 така ли го правят в европата - с локтайт.
 моля без предположения. който е визял да каже и да даде снимки или най добре да приложи фактура за извършена работа, че те там и фактури ползват
 където да фигурира позиция - локтайт вложен ххх бр.

колкото повече работим
 толкова повече грешим.
 да не допускаме повече грешки.

| 
|  |