|
|
Решила съм да пробвам да правя компоти.... обаче не знам от къде да си купя казан за компоти. Можете ли да ме упътите? и към колко е цената горе-долу...?
| |
|
По принцип като се пробва се пробва с малко. Та в случая пробвай в къщи на котлона в тенджерата!
| |
|
абе, то за пробата - ясно, ама на вилата имам едни дръвчета, от които ми се иска повечко компоти да направя. Пък не ми се вари в малки съдове, че трябва по цял ден да кисна пред огъня. Та, затова се чуда от къде да си намеря голям казан за варене на компоти....
| |
|
Е за колко точно буркана ти трябва?
4 тенекии от сирене вързани с тел вършат точно толкова работа, колкото и скъп казан от неръждавейка. Подложи парцали на дъното!!!
| |
|
Срязан на половина водосъдържател от стар бойлер, би ти свършил работа.
| |
|
От някоя фирма си купи 200литров стар варел(или какъв да е) срежи го наполовина с шлайфа и казана е готов.Ако искаш екстри сложи му дръжки за по-лесна манипулация.
| |
|
А пиростия имаш ли?
| |
Тема
|
Re: компоти
[re: k8l8]
|
|
Автор |
Учeниka (непознат) |
Публикувано | 16.04.09 09:13 |
|
От железарски магазин в Ст.Загора си купих 50л поцинкован казан за около 30 лева. Побира два реда буркани, по 15-17 на ред. От пръти стомана 3, 15 мм (може и винкел не повече от 20х20 мм) си направих пиростия (трябва ти заваръчен апарат). Но и двете творения ги използвам рядко, понеже не правим често компоти.
| |
|
Може с пиростия и огън, може и с газова горелка отдолу, ама може и без пиростия, а с бързовар в средата. А също може и за казан да се използува казана от стария модел перални, ама да не е от тези с наклона на дъното.По-височка скара трябва за дъното за да се избегне извивката в долната част.
Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка
| |
|
мерси на всички за съветите...ще видя какво ще измисля. Дано да станат компотите без много бомбаш.
| |
|
|
|
|