Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:05 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема компотинови  
Автор green_crocodile ()
Публикувано15.04.09 11:56

Решила съм да пробвам да правя компоти.... обаче не знам от къде да си купя казан за компоти. Можете ли да ме упътите? и към колко е цената горе-долу...?

Тема Re: компотинови [re: green_crocodile]  
Автор LRN (МИ)
Публикувано15.04.09 12:07

По принцип като се пробва се пробва с малко. Та в случая пробвай в къщи на котлона в тенджерата!

Тема Re: компотинови [re: LRN]  
Автор green_crocodile ()
Публикувано15.04.09 14:54

абе, то за пробата - ясно, ама на вилата имам едни дръвчета, от които ми се иска повечко компоти да направя. Пък не ми се вари в малки съдове, че трябва по цял ден да кисна пред огъня. Та, затова се чуда от къде да си намеря голям казан за варене на компоти....

Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано15.04.09 15:44

Е за колко точно буркана ти трябва?
4 тенекии от сирене вързани с тел вършат точно толкова работа, колкото и скъп казан от неръждавейка. Подложи парцали на дъното!!!

Тема Re: компоти [re: green_crocodile]  
Автор dinamitko (избухлив)
Публикувано15.04.09 16:09

Срязан на половина водосъдържател от стар бойлер, би ти свършил работа.

Тема Re: компотинови [re: dinamitko]  
Автор k8l8 (тъпанар)
Публикувано15.04.09 16:56

От някоя фирма си купи 200литров стар варел(или какъв да е) срежи го наполовина с шлайфа и казана е готов.Ако искаш екстри сложи му дръжки за по-лесна манипулация.

Автор _dmp_ (непознат)
Публикувано15.04.09 18:10

А пиростия имаш ли?

Тема Re: компотинови [re: k8l8]  
Автор Учeниka (непознат)
Публикувано16.04.09 09:13

От железарски магазин в Ст.Загора си купих 50л поцинкован казан за около 30 лева. Побира два реда буркани, по 15-17 на ред. От пръти стомана 3, 15 мм (може и винкел не повече от 20х20 мм) си направих пиростия (трябва ти заваръчен апарат). Но и двете творения ги използвам рядко, понеже не правим често компоти.

Тема Re: компотинови [re: Учeниka]  
Автор silverado (добродушен)
Публикувано16.04.09 10:07

Може с пиростия и огън, може и с газова горелка отдолу, ама може и без пиростия, а с бързовар в средата. А също може и за казан да се използува казана от стария модел перални, ама да не е от тези с наклона на дъното.По-височка скара трябва за дъното за да се избегне извивката в долната част.

Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка

Автор green_crocodile ()
Публикувано22.04.09 16:04

мерси на всички за съветите...ще видя какво ще измисля. Дано да станат компотите без много бомбаш.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.