Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:10 06.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кучегон.....нови  
Автор Бaлkaн (непознат )
Публикувано08.02.09 22:26

....съм решил да купя , с цел справяне с група помияри и засега намерих това:
http://www.dazer.biz/animalchaser.htm - звучи добре , ако някой може да сподели отзиви за подобно нещо , което е ползвал , ще бъда много благодарен!

Тема Re: Кучегон.....нови [re: Бaлkaн]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано08.02.09 22:38

На агресивни помияри не действа.Иначе на домашни си действа.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Автор 3XL (чалнат)
Публикувано09.02.09 07:59

http://tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=5&pod=4&page=descr_

Автор Blake (старо куче)
Публикувано09.02.09 10:12

виждал въм подобно нещо монтирано на някои места - определено работи, кофтито обаче е, че се чува и от хората, и е доста неприятно. Удобно за използване е , ако площта, дето се покрива, е открита и не много населена.

Автор Бaлkaн (непознат )
Публикувано09.02.09 17:28

мисля да го закача към таймер , който да го пуска в определени интервали - да се избегне ефекта от "свикването" , но това за агресивни и домашни кучета - не ми е много ясно - каква е разликата ?

Публикувано09.02.09 17:38

Домашното куче е с притъпени рефлекси и се стряска, докато помиярите растат във враждебна понякога среда и не им пука.Поне така си мисля.Имах кучегон и така действаше.

Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано09.02.09 18:19

За агресивните бездомни кучета има два варианта. Природозащитници и фурадан. Първите ги викаш и те подхождат социално. Второто е това с което се обработва посевния материал преди сеитба. Прошка няма и се възприема изключително добре от кучетата. Недостатък е, че и едно мое много умно куче го отровиха по този начин. Ама на война като на война. Падат жертви и от двете страни. Този който го отрови пак търка нара.

Автор esprit (zelenooka.....)
Публикувано13.02.09 20:18

Спрей с нервнопаралитичен газ,по силен.Действа!Пробвала съм преди години върху един медецинскоакадемен помияр,който бе захапал едно момиче за глезена.

Тема Re: Кучегон.....нови [re: esprit]  
Публикувано14.02.09 11:24

Има специални за кучета.За хора не им действат.

Автор pepi2OO8 (новак)
Публикувано15.02.09 03:28

това от твоя линк е с променлива честота и действа на всички кучета - няма свикване - даже и на женските комари действа. Подобни са вградени в дворовете на някой болници - например Окръжна Варна около инфекции, за да не може кучетата и котките да влизат в двора и и да не разнасят остатъците от кошчетата за бутов боклук - т.е. тези дето пациените си хвърлят остатъци от храна.
Има го и в частни болници в София
С устройството не може да свикне който и да е помяр поради факта че ефекта е все едно да си пуснеш мощна сирена на аларма и да се опиташ да свикнеш с нея. тва дори и човек - крадец който май също е в категорията на уличен помяр не може да свикне - след 5 минити под алармата и го болят ушите и главата. В Conrad в каталога има и професионален уред - май точно тези по болниците.
Са не знам за тайванския вариант, може и да е по читав. НЕ всяко фашиско нещо е качествено.
Онова второто го има и в бриколаж на щанда в градфини ама май беше 75 лв. Една мацка веднъж го "демонстрира" на една спирка в младост 2 до РУМа. От някъде се появиха 3 помяра по една каруца, и тя го извади и като го натисна онея се разбягаха. Така че и това може да действа но нейното се уваше и наистина май не беше с променлива честота. Т.е. представете си алармата на сирената но само в 1 тон.
Въпросът ми тука е, как може всеки да си направи звуков генератор с такава честота.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.