|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
за терасата
|
|
Автор |
znaika_neznaika (непознат
) |
Публикувано | 26.03.09 07:33 |
|
Здравейте! Новодомци сме. Терасата ни има няколко недостатъка. Първият е, че не е покрита отгоре. Вторият ще трябва да го опиша по-подробно. Перилата са желесни пръчки, наредени успоредно като в долният край са извити ( заоблени ) навън. Дано да ме разбрахте, за да ми дадете съвет, как най-практично може да се закрие терасата, т.е. само перилата. Отдавна си мечтаем за тераса, но тя е съвсем открита пък сега.
Не ми се иска да махаме железата и да се изгради стена, защото блока е ново стройтелство, а и се страхувам, че пода на терасата е недебела плоча и няма да изтърпи стената. Някакви по-олекотени вариянти ми трябват.
И за покриването на терасата да попитам. Решили сме да използваме сгъваем сенник или нещо от сортта. Но терасата е дълга, реално тя обримчва целият апартамент. Може ли сенника да се направи толкова дълъг, и дали ще е практично това? А ако са 2 или 3 сенника как се направи така, че при съединяването да не тече вода?
И дали, ако падне фас от горния етаж ( в България сме ), няма да се подпалим?
Всеки съвет ще ми е ценен!
| |
|
Значи да ти споделя, че този вид парапети лично аз много харесвам! Идеални са да си сложиш цветя в извитата част - някакви каскадни. Ако не е чак толкова изтумбено, то сандъчетата ще са на пода, а цветята ще се сипят между решетките. Не знам, много е красиво и ще ти скрие 30 см . Ако сложиш цветя и по ръба - всичко ще се скрие едва ли не. Само масичка и чаша кафе в ръка, и си фърси!
Ако е съвсем открита..не знам, над вас няма никой, или има, но той е навътре и не ви прави покрив? Или искате просто да направите допълнително покриване, един вид от фасадата да стърчи напред, за да пази от слънце? Хубаво е да бъде тента, зимно време ще си я прибирате , при слънце ще си я отваряте, виж, това за фасовете го има и ти гарантирам, че ядове ще берете.
| |
|
По принцип си се ориентирала добре НО все пак това което сте намислили се води "измение на фасадата" (попитай в клуб инженери) реално на никой не му пука стига някой оправен съсед да не се самосезира и напише прочувствено писмо да заинтерисованите органи как сте ос..ли фасадата. Обикновенно го правят съседи които нямат финансовата възможност ама защо ти да я имаш.
Колкото до решение на проблема - вместо зидария се поразходи до фирмите за PVC дограма, за врати и тавани имат едни плоскости тип "сандвич" 2 листа пластмаса а посредата е нещо от сорта на стиропор или фибран, на това нещо му се прави ПВЦ или алуминиева рамка - става леко и здраво а и можеш нагоре да го продължиш след време с дограма и някакъв таван предложен от тях. Имат едни прозрачни плоскости на кутийки но цената им е...
Тентите - има материали които не горят по-точно не разпространяват горенето дори и да хвърлиш фас отгоре или запалена клечка прави дупка но не гори.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
Re: за терасата
[re: Диaн]
|
|
Автор |
Blake (старо куче) |
Публикувано | 30.03.09 14:53 |
|
Обикновенно го правят съседи които нямат финансовата възможност ама защо ти да я имаш.
Не е баш така - живея в нов блок, един от собствениците една седмица след получаване на Акт 16 разкърти чисто новата фасада, за да си вкара терасата към хола. При положение, че можеше да говори със строителя да го направят това преди да замажат фасадата. Ако някой беше подал оплакване, дали ще е заради финансова възможност? Добре, че въпросния индивид после си замаза пораженията и докара същия цвят боя...
| |
Тема
|
Re: за терасата
[re: Blake]
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 30.03.09 17:47 |
|
Дай да не спорим за глупости, и аз съм твърдо против иззиданите тераси с 2 малки прозорчета тип "амбазура на бункер" 60х110 см. по никакъв начин свързващи се с фасадата и боядисано с боя тип "евтина от промоция" колкото се може по-крещящ цвят да може да каже "ааааа това е моееееее" и да си личи от далеко. Просто съм обяснил как е решен проблема у дома - до височината на парапета е с плоскост а нагоре изцяло е ПВЦ дограма (бяла). Имах проблеми точно с комшия иззидал терасата си по гореописания начин, млъкна и спря да пише едва като му казах че моето е разглобяемо и пак ще му намеря място а при него ще се наложи събаряне. Целия цирк беше защото жена му, започнала да му пили на главата че и тя така искала и в бункер не и се живеело и по-лесното беше да се разкарат нашите прозорци от колкото онзи да спести парите.
Лично твоя проблем - имах "щастието" да съм във строителството известно време за това съм се сблъсквал с прословутия АКТ 16. Строителя трябва да издаде сградата по план за да го разпишат, след това всеки встъпва във владение и прави всичко на своя отговорност. Ако строителя беше усвоил терасата в разрез с документацията нямаше да му разпишат и нямаше да може да издаде. За това съседа ти е правил ремонта седмица след разписването. Не споря колко законно го е направил.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
|
Не искам да ви се меся, само да споделя личното си мение - ако ще купувам жилище и не ми харесва - няма да купя това. Ама да купя нещо ново и да почвам да рутя и зидам ми се струва скапана работа. Що като иска човек по-голям хол не си купи по-голямо жилище, а стрителя е решил , че ще има тераси и се започва едно зидане, остъкляване и пребоядисване...
| |
|
Купувам каквото има, правя го да ми харесва, ползвам го с кеф. Lifestyle. Ама не женски лайфстайл. 40+ години го практикувам и няма жена която да ме е разбрала.
| |
|
И на мен ми хрумна тази идея за цветя. Но понеже не съм цветарка, ще ми е малко трудно. Замислям се за чемшир и хвойнови дръвчета, подредени в някакъв ред. В изпъкналата част може да си сложа сандъчетата с чемшир. Така и кучето ни няма да си провира главата през решетките на терасата, че е много любопитен.
| |
|
Благодаря ДианМного ценни съвети ми даде.
Ще проверя по фирмите за тези плоскости. Ако не ме устройват, ще се спра като за начало на варианта за цветя. Времето е пред нас. Да си оправим апартамента отвътре първо.
| |
|
Хей, и нашият апартамент ще ни го предадат до акт 16. Какво ли ни чака?!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|