|
Тема
|
Дупка в стъкло?
|
|
Автор |
Cтoянoв (непознат) |
Публикувано | 27.03.09 11:11 |
|
Трябва да закрепя декоретивно стъкло на стена. Знам, че става и с лайсни, но предпочитам да пробия дупка и с дюбели.
Че на въпроса, как се пробива дупка в тъкло?
| |
|
Имам някаква подобна дивотия из чаркалаците си, даже не знам къде точно.
Има цилиндрично стебло като на свредло а на края завършва с нещо като две полусфери(сети се за мъжката анатомия), които са покрити с някакъв абразивен прах.Не съм го ползвал до сега.Купих го на времето от руснаците на тукашния битак.
Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка
| |
Тема
|
Re: Дупка в стъкло?
[re: Cтoянoв]
|
|
Автор |
_dmp_ (непознат) |
Публикувано | 27.03.09 15:17 |
|
Ако си от София има две фирми който имат стъкло-пробивни машини-"Кристиян Нейко" и "ДАКС96".
| |
Тема
|
[re: _dmp_]
|
|
Автор |
Cтoянoв (непознат) |
Публикувано | 27.03.09 16:32 |
|
Не съм от София. Виждал съм да пробиват като постоянно поливаха с нещо мазно, но не знам какво е било свредлото.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 27.03.09 18:47 |
|
Свредлото е с видиев връх.Формата му е като половин елипса с дебелина 0.5 мм.от видия в срязано свредло(тип индианска стрела).Пробива се без вибрация и с много вода на бавни обороти.Купих си такива от магазин "Киров" в София.Цената беше 4-5 лв за бройка(4-5 мм.отвор)
Понеже не ми се снима сега ,ако не си разбрал утре може би ще ми дойде муза за снимане.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 27.03.09 22:01 |
|
Хи хи хи месингова тръбичка са ползвали, от пластелин правиш "кладнече" после за смазка май че вазелин или терпентин за смазка а от търкането на 2 ситни шмиргела събираш прахоляка. Прахоляка и смазката се месят, пълниш легенчето и леко без много натиск с тръбичката на бавни обороти - като стане много тъмна течността се сменя..... А бе има си чалъм спор няма...
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
|
|
Автор |
shotik (локодог) |
Публикувано | 28.03.09 08:08 |
|
Виждал съм моя позната стъкларка как пробива-острие направено от триъгълна пила /като шабър/закрепено на маткап/вид ръчна дрелка/,на мястото се сипва няколко капки БОРОВ терпентин.Слага се върха на мястото като се държи отгоре на топката/дръжката/с бавни въртеливи движения и накланяне на маткапа настрани се пробива,като се добавят по няколко капки терпентин без да се натиска и внимателно да не се заклини острието и да счупи стъклото.
Маткапа се хваща отгоре и се опитва да се завърти само от тежестта му /като манивела е/ с една ръка и едновременно с това се накланя в кръг настрани,надявам се да ме разберете.
| |
|
Аз съм пробивал стъкло със обикновенна бургия за бетон(с видия) от по евтините като пробивам малко, топя бургията във вода и пак пробивам, и се получи без да скапя бургията или да счупя стъклото.
| |
|
|
|
|