Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:50 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Медна шинанови  
Автор kилиkaндзep (зелен)
Публикувано14.03.09 08:10

Трябват ми няколко блокчета, нещо от сорта 5/5/1,5 cm. Дали някъде в София може да се намери нещо такова на дребно? Големи парчета има ама цената е адска.

Тема Re: Медна шинанови [re: kилиkaндзep]  
Автор roum ()
Публикувано14.03.09 08:19

Кажи за какво ти е и може да измислим нещо ... Примерно на този адрес:

Тема Re: Медна шина [re: roum]  
Публикувано14.03.09 08:44

Мерси, ще се обадя да питам. Проектирал съм едно компютърно охлаждане и ми трябват 3 или 4 плочки за водните блокчета, които да минат през фрезата.

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано14.03.09 08:54

Не знам кой ще ти се закачи на акъла да прекара медно блокче през фреза (зависи и от медта) че яко замазва. Иначе ми се търкаля едно парче шина 50х5 или 40х5 около 20 см. Ако мислиш че ще можеш да си го накълцаш и запоиш...

Гледам братушките правят нещо малко по-различно - вземат меден "кулер" и го облицоват с тънка медна ламарина:

само ако е ползваш готов кулер може да се наложи да поизрежеш малко ребрата да минава по-лесно течността.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Медна шинанови [re: Диaн]  
Публикувано14.03.09 09:05

Играчка е, но става с фрезата. Примерно нещо ей такова:

А това което братушките го правят и тук някои наши момчета го правиха, но е доста неефективно. Радиатора за въздушено охлаждане е с тънки ребра, които в горната си част се преохлаждат, а и водния поток не върви добре през тях.

Автор gogo163 (непознат )
Публикувано14.03.09 10:55

Пич, почитания за начинанието ти!
иобаче това, на снимката, не е правено на преза или какво да е стружкоотнемане.
Медта е много гадно нещо за обработване. Особено електролитната мед, а ти друга много трудно ще намериш. Тая се продава заради обемните ерозии

Тема Re: Медна шинанови [re: gogo163]  
Автор silverado (добродушен)
Публикувано14.03.09 12:18

На обемна ерозия не можеше ли да се обработва електролитна мед с графитен електрод? Първо ,разбира се, на грубо се оформя на фреза.

Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка

Тема Канзер...нови [re: kилиkaндзep]  
Автор Apxaнreл (паднал ангел)
Публикувано14.03.09 21:04

... в Сф може да намериш малки медни, месингови или алуминиеви шини, профили и дори блокчета във големите фирми за "Вторични суровини" (има една между Нладост и Дървеница.
Продават тези неща малко по-високо от цената на която са ги изкупили (но е наполовина на магазина... поне) и ако им поръчаш нещо могат да ти се обадят когато им попадне.
Неудобството е че аз поне като искам нещо да правя искам на момента а те не винаги имат нещо под ръка. И също че винаги имат различни профили или шини (зависи мангалите какво са откраднали да им донесат.. или работниците от някъде)
Успех..

...същия като преди... с тунинг и доживотна гаранция... ®

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.