|
Тема
|
Медна шина
|
|
Автор |
kилиkaндзep (зелен) |
Публикувано | 14.03.09 08:10 |
|
Трябват ми няколко блокчета, нещо от сорта 5/5/1,5 cm. Дали някъде в София може да се намери нещо такова на дребно? Големи парчета има ама цената е адска.
| |
|
Кажи за какво ти е и може да измислим нещо ... Примерно на този адрес:
| |
|
Мерси, ще се обадя да питам. Проектирал съм едно компютърно охлаждане и ми трябват 3 или 4 плочки за водните блокчета, които да минат през фрезата.
| |
|
Не знам кой ще ти се закачи на акъла да прекара медно блокче през фреза (зависи и от медта) че яко замазва. Иначе ми се търкаля едно парче шина 50х5 или 40х5 около 20 см. Ако мислиш че ще можеш да си го накълцаш и запоиш...
Гледам братушките правят нещо малко по-различно - вземат меден "кулер" и го облицоват с тънка медна ламарина:
само ако е ползваш готов кулер може да се наложи да поизрежеш малко ребрата да минава по-лесно течността.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
|
Играчка е, но става с фрезата. Примерно нещо ей такова:
А това което братушките го правят и тук някои наши момчета го правиха, но е доста неефективно. Радиатора за въздушено охлаждане е с тънки ребра, които в горната си част се преохлаждат, а и водния поток не върви добре през тях.
| |
|
Пич, почитания за начинанието ти!
иобаче това, на снимката, не е правено на преза или какво да е стружкоотнемане.
Медта е много гадно нещо за обработване. Особено електролитната мед, а ти друга много трудно ще намериш. Тая се продава заради обемните ерозии
| |
|
На обемна ерозия не можеше ли да се обработва електролитна мед с графитен електрод? Първо ,разбира се, на грубо се оформя на фреза.
Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка
| |
|
... в Сф може да намериш малки медни, месингови или алуминиеви шини, профили и дори блокчета във големите фирми за "Вторични суровини" (има една между Нладост и Дървеница.
Продават тези неща малко по-високо от цената на която са ги изкупили (но е наполовина на магазина... поне) и ако им поръчаш нещо могат да ти се обадят когато им попадне.
Неудобството е че аз поне като искам нещо да правя искам на момента а те не винаги имат нещо под ръка. И също че винаги имат различни профили или шини (зависи мангалите какво са откраднали да им донесат.. или работниците от някъде)
Успех..
...същия като преди... с тунинг и доживотна гаранция... ®
| |
|
|
|
|