|
Тема
|
Окачен таван в банята
|
|
Автор |
PPP (една) |
Публикувано | 19.02.09 11:54 |
|
Пред дилема съм дали да си сложа окачен таван в банята (ново жилище).
Помещението е малко, под - 3 м2, височина 2,5 м и ми казаха, че ще стане много ниско и схлупено, защото окачения таван е поне 15 см. Та това ме хвърли в размисъл. Искам да си направя осветление тип "лунички", само с окачен таван ли става?
И още един въпрос - има ли вероятност да се задържа мухъл над окачения таван?
Изобщо - какво ще ме посъветвате в този случай?
| |
Тема
|
Re: Окачен таван в банята
[re: PPP]
|
|
Автор |
silent (някакъв) |
Публикувано | 19.02.09 21:58 |
|
абсолютният минимум който е и свободно достижим е 10см. разстояние от тавана....... моята баня е около 2,40 височина и мисля че не е ниска но вкусове различни...използвал съм водоустойчиви плоскости с гръб пресована вата...еластични са и добре уплътняват....мухъл преди да направя ремонт имах по целия таван ....изстъргах мазилката преди да сложа окачения без да боядисвам или обработвам с химикали...за мое учудване три години по-късно нямам мухъл...но си го обеснявам със сравнително добрата изолираност на това пространство и луминисцентните лампи на осветлението които поддържат висока температура....
незабележим
| |
Тема
|
[re: silent]
|
|
Автор |
PPP (една) |
Публикувано | 20.02.09 11:30 |
|
Благодаря ти много! Но май ще се откажа, казаха ми, че луничките много бързо горят, а от влагата още по-бързо ще се скапят. А луминисцентно осветление не харесвам.
| |
Тема
|
[re: PPP]
|
|
Автор |
silverado (добродушен) |
Публикувано | 20.02.09 21:05 |
|
Има едни ламбета,същите по форма и външен вид като луничките, но са почти вечни и са със светодиоди.Консумацията им е почти нулева-можеш и да не ги гасиш. Недостатък-15-16 лева май бяха бройката.Като сметнеш обаче че нямат траф, а са на директно 220v., пак са на изгодна цена
Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка
| |
|
|
|
|