Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:55 09.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Бойлери-TESYнови  
АвторBeco (Нерегистриран)
Публикувано23.08.05 08:57

Плзва ли някой стъклокерамичен бойлер 80л. на TESY?
За някакво покритие на казана ли става дума?
В Метро 80л. е 138лв. Заслужава ли да се вземе?

Тема Re: Бойлери-TESYнови [re: Beco]  
Автор ha!Модератор (Нерегистриран)
Публикувано23.08.05 09:06

стъклокерамичен = емайлиран водосъдържател
като тенджерата на мама
лек и евтин
бойлер като бойлер

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Автор vesko1O2 (master)
Публикувано23.08.05 11:02

Ползвам такъв от 3 г.,постоянно включен е .Основната арматура-нагревател,термостат,термозащита е "Made in Italy"... . Не съм химик,но покритието на водосъдържателя е несъмнено по-качествено /и на вид/от това на старите-"Made in BG"-производство на различни БГ фирми...
По-бързо хваща утайки от варовик при твърда вода,и се чува характерното шумене при нагряване от това...въпреки ,че го чистя веднъж годишно...както впрочем пише в инструкциите на различните производители.
Смятам,че си заслужава парите...

Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано24.08.05 14:56

И аз имам повече от година такъв бойлер. Няма проблеми, работи си както трябва. Мисля че беше 2kW.

Обаче има един малък конструктивен недостатък. Аз го класифицирам като недостатък, защото искам да пестя от сметката за ток и топля бойлера до определена температура всеки ден. В някои дни е различна температурата, която искам и трябва да въртя термостата.
Регулирането на термостата е вътрешно и за да се промени температурата трябва да се отвари долния капак.

Тема Re: Бойлери-TESYнови [re: PeteRHR]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано24.08.05 23:04

Всеки иска да пести от сметката за ток , моето решение е с часовник, механичен(на конрад за 6лв парчето), който включва бойлера от 04-06 часа всяка сутрин. Ако искам да си регулирам температурата не отварям бойлера, а просто коригирам времето

Тема Re: Бойлери-TESYнови [re: az]  
Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано25.08.05 08:12

Аз такъв таймер имам от 3 години, но той не е точното решение за мен.

При мен всеки път се изразходва различно количество вода и това означава, че в бойлера температурата се променя различно. Оттам и стартовата температура при загряване е различна. Следвоателно ако наглася таймера за 90минути и не го пипам повече, ще имам различно топъл бойлер всеки път. А това не ми е целта. Аз бойлера го топля колкото да се изкъпем с жена ми. Целта ми е да се загрява до определена температура, а не винаги "до дупка".

Изведох управлението на термостата отвън и така си глася колкото искам да е топло. А таймера си е включен между 4 и 6 сутрин.

Тема Re: Бойлери-TESYнови [re: PeteRHR]  
Автор jordanvass (минаващ)
Публикувано25.08.05 09:24

Ами пак става с таймер. Аз си купих един от битака за 16лв. електронен със седмичен цикъл и не знам колко си там програми. Настройваш си го за дните на къпане от 4 до 6 часа, а в другите дни от 5 до 6 часа и си готов. Таймерът си изпълнява всеки ден различна програма сам. Или нещо не съм те разбрал? Едва ли ще намериш програмируем термостат! Гледай да си решиш въпроса с програмируем таймер!

Тема Re: Бойлери-TESYнови [re: vesko1O2]  
Автор P1O (Маняк)
Публикувано25.08.05 09:43

Как го чистиш?
моя е хоризонтален и ми е от 4г/не е теси/ и не съм го чистил нито веднъж.

Тема Re: Бойлери-TESYнови [re: jordanvass]  
Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано25.08.05 10:08

Засега имам механичен таймер. Работя по въпроса за електронен седмичен, но все не ми остава време да допиша програмата за PIC-a. Понеже ще управлявам 9 изхода и 9*15лв си е бая цифра ако купувам отделни, та си правя сам, пък и заради мерака да успея сам

Значи това, което ти предлагаш е добро, но на мен ми харесва повече да въртя темостата. Примерно ако водата днес почти не се използва, таймера ще включи пак и бойлера ще се грее излишно дълго. Вярно че го въртя през вечер или всяка вечер, но така го правя.
А ако го направя само със седмичен таймер трябва да го препрограмирам всяка (или през вечер) и пак няма да уцеля правилната температура.

Много дълъг опит имам с механичния таймер и мога да кажа, че в 20% от случаите се къпех на студено, а в 30% от случаите топла вода имаше в излишък. Сега ми е по-добре да го въртя механично. Мисля, че усилието да врътна термостата или да наглася таймера е еднакво. Засега съм доволен от крайният резултат при мен.

Иначе може да се сложи и електронен термометър и да го следя с моята схема, но засега е само бъдещ проект.

Тема Re: Бойлери-TESYнови [re: jordanvass]  
Автор atakmim (хммм)
Публикувано25.08.05 17:56

" Настройваш си го за дните на къпане от 4 до 6 часа, а в другите дни от 5 до 6 часа и си готов. "
Ами тези които се къпят всеки ден, даже по два пъти

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.