|
Тема
|
Лампа с датчик за присъствие
|
|
Автор |
Gnus (гнусен) |
Публикувано | 20.10.08 08:15 |
|
Искаме на входа да си сложим една лампа с датчик - като дойде някой да си отключва да не му е тъмно. Но за по-сигурно мислим да я сложим зад входната врата - богато остъклена.
Продават се навсякъде такива лампи.
Само че ме вълнува, това, че е зад стъкло, ще пречи ли на работата на датчика? На какъв принцип са тези датчици?
| |
Тема
|
Re: Лампа с датчик за присъствие
[re: Gnus]
|
|
Автор |
Blake (пристрастен) |
Публикувано | 20.10.08 10:35 |
|
а мислил ли си по варианта лампата да е вън и по-нависоко? При нас е направено така - лампата е на около 3.5-4м височина и датчика е също там. Едва ли нчкой ще се катери със стълба посред нощ заради единия датчик...
| |
Тема
|
[re: Blake]
|
|
Автор |
Gnus (гнусен) |
Публикувано | 20.10.08 11:31 |
|
Не е възможно да се вдигне повече от 2.5 метра, заради козирката. Не ме притеснява толкова кражбата, колкото вандалите.
| |
|
Няма да работи през стъкло. Търси по интернет PIR сензор и ще разбереш как работи. И не е датчик за присъствие, а датчик за движение.
| |
|
Абсолюрно! PIR-а не бачка през стъкло, мери градиент на именение на температурата, сензора е инфраред. Инак може да го сработи дори въздушно течение с темпераура различна от околната.
Успех.
п.п. Ако 'фащаше' през стъкло 'сичко щеше да пищи като се разхождаш вечер пред витрините на магазините.
Редактирано от aз.cъм.Eмo на 20.10.08 17:01.
| |
Тема
|
[re: Gnus]
|
|
Автор |
dinamitko (избухлив) |
Публикувано | 20.10.08 18:14 |
|
Няма проблем лампата да си е вътре, а датчика отвън.
Виждал съм такива датчици в Метро. Струваха <20лв.
| |
|
В 'Практикер' в момента 9.99, оня ден купих един.
Успех.
| |
|
|
|
|