Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:49 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Зимно бетониране.нови  
Автор Genesis (да ме знаете)
Публикувано13.10.08 15:54

Здравейте.
Май ще се прави плоча по-студовете. Искам да направя каквото трябва ако я хване студа да не се орони бетона и всичко да отиде по дяволите.
Миналата година така наливах бетон, като през нощите падаше до -7 градуса. Ползвах гръдска добавка на Изомат, която пишеше че няма проблем до -10 градуса. При наливането без да исках слагах двойна доза от нея. И въпреки това повърностните 2,3, см от основите се орониха. Стари хора викат ше палиш огън под нея. Да ама къв огън. Плочата е 35квм с две стрехи.
Та може ли някой да ми каже какви са нормите и правилата при зимно бетониране, производител и продукт подобрител за бетона да не се рони после. Не ми се прави два пъти една плоча, а не може да се остави за пролетта.

Тема Re: Зимно бетониране.нови [re: Genesis]  
Автор svobodenzidar (lucidus ordo)
Публикувано13.10.08 19:40

Здравей Genesis,

EN 934 - добавки, е нормата която търсиш !
Обаче само с добавка нестава (не се подвеждайте от рекламите)! Бетонирането се извършва в температури над +5*С. В изключителни случаи може да се бетонита в температура до -5*С, което изисква съгласието на инжинера, също и температурата на бетона да е с температура 20*С по време на полагането му! Бетона трябва да достигне издържливост поне 15 МРа преди първото му замръзване! Всичко останало са рекламни трикове и .......да

Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано13.10.08 21:51

Питай във възела където ти мъкнат бетона.Там вече не могата да лъжат безогледно защото софтуер наглася пропорциите.С двойните дози може да се прецакаш сам самичък.
Газови калорифери иначе е решението и завивка на кофража отдолу.
Ама тука при нас не стягат такива студове че да прецакаме качествен бетон.Може да те прекара някой миксерджия евентуално.

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

Тема OFF [re: svobodenzidar]  
Автор hladnika (brujo)
Публикувано13.10.08 22:10

градус се изписва като задържиш Alt и набереш 0176 -> °

*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Тема Re: OFFнови [re: hladnika]  
Автор svobodenzidar (lucidus ordo)
Публикувано13.10.08 22:20

Здравей hladnika,
Благодаря за информацията!

И за да не пиша друг пост ....*Плaмeн* е напълно прав ,бетонираният елемент се "завива" (слага се в "палатка") в която се поддържа ремпература над +5°С в продължение на 7 дни.

Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано14.10.08 08:16

В село Козлодуй плочите са изливани по следния начин. Бетонът е топъл. Наливаш. Завиваш с найлон. Като малко постегне (10-12 часа са предостатъчно) слагаш отгоре стари черги. За нощта палиш кукурузяка от нивата и на смени поддържате огъня. През деня спиш. Така 2-3 дни. 35 квадрата са нищо ако помещението е затворено. Ако плочата стои само на колони, а няма стени е по-трудно. Трябва ти брезент за да затвориш обема. За огъня и огняра трябва да се осигури приход на свеж въздух. Това е.

Между другото, къде ще намериш такава ниска температура в близките 2 месеца? Февруари да, ама ноември не ми се вярва.

Тема Re: Зимно бетониране.нови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Публикувано14.10.08 21:55

Бетона няма да е готов аз ще го бъркам. Ейде водата ще е от бунара, ама как да докарам бетон на 20 градуса , след като вън всичко е мръзнало, е това не мога да си го обясня.

Публикувано14.10.08 22:42

Къде намираш тези студове бе, човек? Като те е толкова страх, грей водата в казана и бъркай с нея. Иначе, оставяш един варел да се сгрее на слънцето и ползваш от него. В кладенеца водата не е толкова студена? Ти да не би на Мусала изповедалня да строиш?

Тема Re: Зимно бетониране.нови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Публикувано15.10.08 06:20

Това е в началото на Искърското дефиле. Така като гледам ще е в началото на Ноември, ама падне ли под -3,-4, край, ще напука. Това с греенето на водата няма как да стане, понеже за 35квм ще отиде около 500-600л вода. Как да сгрея такова количество едновременно?

Тема Re: Зимно бетониране. [re: Genesis]  
Публикувано15.10.08 07:05

Ти ме уби. Кажи ми как ще забъркаш на ръка 3.5 кубически метра бетон едновременно и аз ще ти кажа как да стоплиш 600 литра вода до 20 градуса. Пак едновременно.

Иначе схемата е следната. Варел 200 литра. Газов саджак. Бутилка. За час-два може даже да я кипнеш. След това си я разхлаждаш до желаната температура.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.