Тема
|
Пушек - жилищен блок
|
|
Автор |
pinko_rp (минаващ) |
Публикувано | 29.09.08 18:39 |
|
Искам да ви попитам дали можете да дадете идея по следния казус:
Живея в жилищен блок (панелка), на последния етаж.
Зимата, когато комшиите запалят печките на дърва и целия ни апартамент както и стълбището се пълни с пушек!
Интересното е че той не идва от комина, А ОТ ОТДУШНИЦИТЕ!!! Двете са в отделните "клетки" на разстояние около метър едно от друго!
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и някой има ли представа как би могъл да бъде решен!
ПП Преди дни извикахме една бригада роми - коминочистачи, които почистиха комина, но след това при едната студена вечер някой си запали печката и леко се усети миризма на дим!!!
Предварително благодаря за всички мнения!
Тръгнала е розовата пантера...
|
|
|
Някой малоумник си е вкарал кюнците във вентилацията.Аз ако съм на тебе веднага го намирам кой е и му извивам вратлето като на пиленце.
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
|
|
|
Ех специалист си, мамка му. Ама как да бъде иначе, като цяла Варна се грее на дърва от терасата? Така му е дошл, така ги е бутнал. Все едно, няма да ги махне. Няма да мре от студ, я! Да се зазидат отдушниците е решението!
|
|
Тема
|
Re: Пушек - жилищен блок
[re: pinko_rp]
|
|
Автор |
no one (мнителен ;)) |
Публикувано | 29.09.08 22:35 |
|
Гледай още един път "Баш майстора" и се сети за решението.
|
|
|
Чудя се дали причината е че някой си е пуснал печката към вентилацията или има нещо друго!
Аз лично имам една малко по-друга теория но тя е малко в сферата на досиетата "Х": Мисля че комините не теглят, и когато пушека излезе отгоре пак пада...и влиза в най-близкото възможно място - отдушника!
Освен това е напълно възможно някъде между етажите или в подпокривното пространство да има луфтове и пушека да излиза от "неговото си място" и да отива в другата клетка!?!
Какво мислите по този въпрос? Как мога да направя опит при следващото запушване??
Тръгнала е розовата пантера...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 30.09.08 19:54 |
|
Освен това е напълно възможно някъде между етажите или в подпокривното пространство да има луфтове и пушека да излиза от "неговото си място" и да отива в другата клетка!?!
Според мен това е най вероятно.Те се правят от готови коминни тела и никой не си прави труд да изолира дупките една от друга.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
|
|
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
*Плaмeн* (тарикат) |
Публикувано | 30.09.08 22:15 |
|
Двете са в отделните "клетки" на разстояние около метър едно от друго!
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
|
|
Тема
|
[re: *Плaмeн*]
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 01.10.08 09:37 |
|
Да бе!
Я ми кажи тогава защо в кухнята имах две дупки на комина пълни със сажди (вече здраво запушени) на разстояние от 30 см.
Да не би на 10 квадрата кухня да са предвидили 2 печки?
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
|
|
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
no one (мнителен ;)) |
Публикувано | 01.10.08 12:46 |
|
Ако блока е висок паралелно вървят 1 или 2, че и 3 коминни канала като всеки един обслужва по 5 от етажите примерно за 15 етажен.
А отдушниците няма причина да са куплирани до комините, най-малкото от съображения за сигурност.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
no one (мнителен ;)) |
Публикувано | 01.10.08 12:52 |
|
Ако още не си решил проблема защо не си подготвиш една запушалка на отдушника откъм покрива и като ти запуши пак бегаш горе да изолираш отдушника и веднага ще се разбере дали връща към него от комина или просто той е източника.
|
|