Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:08 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ремонт на покрив-цени?нови  
Автор Linchpin (откровен)
Публикувано11.10.08 17:56

Искам да попитам тези, които са що-годе "в час" със цените за ремонт на покриви да споделят колко горе-долу взима майстора за да подмени счупена керемида със здрава!Колко струва майстора профилактично да пусне топуза в комина(така и така се е качил до там).
Става въпрос за ниска едноетажна постройка тип "лятна кухня"!
Питам, защото ме обзе съмнението, че един "бледолик" майстор има намерението да ми отреже главата от кръста!
Конкретно:
-за това,че е пуснал топуза в комина(дори не съм го и молил за тази услуга,но нейсе...) поиска 25лв(работа за 5-7мин.)
-за да подмени 55 керемиди с нови (без да пренарежда всички останали) писка още 55лв( по лев на керемида!)
Всичката тази работа я свърши за около 3 часа.
Това реални цени ли са или наистина се опитват да ме "дялкат"?

Тема Re: Ремонт на покрив-цени?нови [re: Linchpin]  
Автор svobodenzidar (lucidus ordo)
Публикувано12.10.08 00:42

Знам за да дойда примерно аз до вас бих си сметнал:
-1-транспорт (не тролей трамвай и прочие) 2 и......за бензин-дизел газ литъра
-2-инструменти амортизация (инструмента не е вечен)
половин ден работен заминава - поне 4 часа.......е как да стане ........за 5 лева или да ? и той семейство храни сигурно .....
затова трябва да му се уплътни деня с работа на майстора за да му е достойно възнаграждението (труда положен) толкова много работа можете да се свърши за 8 часа работа...... възложете..му задачи...за 8 часа работа ...и той и вие доволни .. според мен де

Автор svobodenzidar (lucidus ordo)
Публикувано12.10.08 00:45

А от моят скромен опит майстор под 100 лева на ден надник в Бг не е майстор .....

Автор Дeлиятa (Морския)
Публикувано12.10.08 16:07

Ако може да станат старите майстори които познавам и които държаха на думата си и реномето си сегашните "майстори" дето само знаят да претендират за пари просто ще умрат от глад.Днес изгоних един такъв "майстор" на който трябваше да му показвам как да запаянти стена към таван и как се стържат и свалят тапети. 100 лв. надница ли? сто тояги на голо и шут в гъза. лентяи мързеливци и некадърници. Само претенциите им големи

Няма невъзможни работи - има много трудни работи

Тема Re: Ремонт на покрив-цени?нови [re: Дeлиятa]  
Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано12.10.08 20:05

За първи път чувам за майстор по сваляне на тапети

Впрочем вече му знаеш лесното-шут в гъза на всички и се хващаш сам да си оправяш циганията
После си пъхаш 100лв. в джоба,че и бакшиш може да си пробуташ!

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

Редактирано от *Плaмeн* на 12.10.08 20:07.

Тема Re: Ремонт на покрив-цени?нови [re: svobodenzidar]  
Публикувано12.10.08 23:26

Транспорта-велосипед!
Инструмента-топуз с въже.Топуза сигурно останал от дядо му и при нормална амортизация сигурно ще го ползват още мно-о-о-го поколения, стига някой да не го върне на "Белканто"!

.Друг инструмент не видях да ползва, а както вече споменах и за този не го бях молил да ползва, просто той реши, че трябва да го пусне в комина и да ми иска 25 лв за това-постановката е същата като при онези циганета където ти мият стъклото на колата, когато си спрял на червен светофар и след това настояват да им платиш за "услугата"!
Семейства всички храним, не е само той!
При този ценоразпис ако му бях осигурил работа за 8 часа сигурно щеше да се наложи да си продам автомобила за да му платя надника!
Освен това тази работа я върши в продължение на 2 дни-първият ден работи малко по-малко от час, а втория-малко по-малко от два часа!Да речем, че са 3 часа.Та кой в БГ взима 80 лв за 3 часа работа?

Тема Re: Ремонт на покрив-цени?нови [re: svobodenzidar]  
Публикувано12.10.08 23:29

И опита скромен и майсторлъка скромен... ми няма такъв надник в БГ, дали има майстори-сам си прави сметката...

Тема Re: Ремонт на покрив-цени?нови [re: Дeлиятa]  
Публикувано12.10.08 23:43

Абе да предположим,че този за това за което съм го извикал го е свършил що-годе добре, ама по въпроса със цените определено къса връзката с реалноста...все пак и Президента на Р.България взима по-малко от него!

Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано12.10.08 23:56

Най сте ми забавни като почнете да гледате в чуждата паница-кой колко вземал на час

Не е ли по-добре да си гледате вашата си работа така добре щото да сте платежоспособни и да си отговаряте адекватно за извършени услуги.М?
Българщина..........

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

Тема Re: Ремонт на покрив-цени?нови [re: *Плaмeн*]  
Публикувано12.10.08 23:59

Ти като човек "от бранша" ще дадеш ли някакви актуални цени за гореспоменатите услуги, или ще трябва да се задоволим само с "акълите", които раздаваш наляво и надясно...
М/у другото,ако бях в малко по-добро здравословно съсътояние въобще нямаше да се разправям с разни изтрещялковци, ами щях да си свърша работата сам...виж от друга страна и 100 майстора на покриви и комини да се съберат мойта работа не могат да я свършат,та по-голямата част от 100-те лв наистина смятам да си я прибера, пък от бакшиша пийте по бира от мен

.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.