Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:47 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пушек - жилищен блокнови  
Автор pinko_rp (минаващ)
Публикувано29.09.08 18:39

Искам да ви попитам дали можете да дадете идея по следния казус:
Живея в жилищен блок (панелка), на последния етаж.

Зимата, когато комшиите запалят печките на дърва

и целия ни апартамент както и стълбището се пълни с пушек!

Интересното е че той не идва от комина, А ОТ ОТДУШНИЦИТЕ!!! Двете са в отделните "клетки" на разстояние около метър едно от друго!

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и някой има ли представа как би могъл да бъде решен!

ПП Преди дни извикахме една бригада роми - коминочистачи, които почистиха комина, но след това при едната студена вечер някой си запали печката и леко се усети миризма на дим!!!

Предварително благодаря за всички мнения!

Тръгнала е розовата пантера...

Тема Re: Пушек - жилищен блокнови [re: pinko_rp]  
Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано29.09.08 19:50

Някой малоумник си е вкарал кюнците във вентилацията.Аз ако съм на тебе веднага го намирам кой е и му извивам вратлето като на пиленце.

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

Тема Re: Пушек - жилищен блокнови [re: *Плaмeн*]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано29.09.08 22:20

Ех специалист си, мамка му. Ама как да бъде иначе, като цяла Варна се грее на дърва от терасата? Така му е дошл, така ги е бутнал. Все едно, няма да ги махне. Няма да мре от студ, я! Да се зазидат отдушниците е решението!

Автор no one (мнителен ;))
Публикувано29.09.08 22:35

Гледай още един път "Баш майстора" и се сети за решението.

Автор pinko_rp (минаващ)
Публикувано30.09.08 18:52

Чудя се дали причината е че някой си е пуснал печката към вентилацията или има нещо друго!

Аз лично имам една малко по-друга теория но тя е малко в сферата на досиетата "Х": Мисля че комините не теглят, и когато пушека излезе отгоре пак пада...и влиза в най-близкото възможно място - отдушника!
Освен това е напълно възможно някъде между етажите или в подпокривното пространство да има луфтове и пушека да излиза от "неговото си място" и да отива в другата клетка!?!

Какво мислите по този въпрос? Как мога да направя опит при следващото запушване??

Тръгнала е розовата пантера...

Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано30.09.08 19:54

Освен това е напълно възможно някъде между етажите или в подпокривното пространство да има луфтове и пушека да излиза от "неговото си място" и да отива в другата клетка!?!
Според мен това е най вероятно.Те се правят от готови коминни тела и никой не си прави труд да изолира дупките една от друга.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Пушек - жилищен блокнови [re: Xoлдън]  
Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано30.09.08 22:15

Двете са в отделните "клетки" на разстояние около метър едно от друго!

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано01.10.08 09:37

Да бе!
Я ми кажи тогава защо в кухнята имах две дупки на комина пълни със сажди (вече здраво запушени) на разстояние от 30 см.
Да не би на 10 квадрата кухня да са предвидили 2 печки?

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Пушек - жилищен блокнови [re: Xoлдън]  
Публикувано01.10.08 12:46

Ако блока е висок паралелно вървят 1 или 2, че и 3 коминни канала като всеки един обслужва по 5 от етажите примерно за 15 етажен.

А отдушниците няма причина да са куплирани до комините, най-малкото от съображения за сигурност.

Публикувано01.10.08 12:52

Ако още не си решил проблема защо не си подготвиш една запушалка на отдушника откъм покрива и като ти запуши пак бегаш горе да изолираш отдушника и веднага ще се разбере дали връща към него от комина или просто той е източника.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.