|
Тема
|
защо мразя майсторите -
|
|
Автор |
ceлянинъt (пристрастен) |
Публикувано | 20.09.08 12:18 |
|
ето защо:
1./ заради "шапката на майстора" - поставя той парцал в току-що иззидания, ремонтирания, почистения от него комин - за да дойде пак! туй съм го възприемал като метафора, амааа -
1.а/ сменил някой си от "спешните" - меката връзка на тоалетното казанче през лятото - дъщеря ми ги извикала, щото избила водата... дубреее, ама след пет дни - вода няма - и като развих връзката - топче кълчища завряно в сглобката... за да дойдат пак...
1.б/ синът ми прави ремонт на покрива си - плосък покрив, с мушами... и като се качвам отгоре - по друг повод - гледам - "забравени" - празен буркан, затворен и пластмасова бутилка - близо зо водоприемника - а той - без решетка... таман да го запушат при по-проливен дъжд... за да дойдат пак...
2. крадат! де що майстор съм викнал - после в две трети от случаите ми е липсвала я бормашинка, я шлайфмашинка, я хубав нивелир, я некой друг хубав инструмент... и тук няма разлика между цигани и българи - пропорцията е все същата - около половината до две трети - крадат!
тааа - все гледам да се оправям сам, въпреки женските мърморения и натяквания...
а на вас пожелавам - да улучвате читавата една трета от майсторите...
| |
|
явно доста си набрал на майстори.
колега от форума я вижте как са работили на времето
Коминочистачите и зидарите били в съюз. Имали организация, значи. Лятно време, като правят къщи, зидарите пушат комините с вар, тухли, с пръст и с разни други, таквоз, за да имат зимно време работа коминочистачите. Те пък от своя страна, като ходят, по покривите, като чистят комините, длъжни са да счупят керемиди. Такава им била наредбата. Като чупят по няколко керемиди, значи, къщата протече и повикат зидарите да ги поправят. Понеже зимата е мъртав сезон, като иде зидарят, поправи счупените и счупи на друго място други, та и от там да протече и да викат друг зидар. И тъй – до пролетта. Щом дойде пролет, зидарите почват да пушат комините и да подготвят работа за коминочистачите и т. н. Организация просто! Съюз! Чудесна работа, ама отгде да зная аз! Отгде да ми дойде на ум, че да не се събувам бос и да не пазя!
Почерпихме се още по веднъж-дваж, господин даскале, изучих им правилника, влязоха ми в семейното положение хората и ме приеха за член в организацията.
И сега съм си най-редовен, най-точен и най изпълнителен. Наковах си обущата с конски гвоздеи и като ходя по покривите, чупя керемиди на общо основание, значи, като юфка ги троша и окото ми не мига
правим го да стане по добре,
получава се както винаги.
има ли смисъл, като нема значение...
| |
|
Традициите се пазят,бъди рахат
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
| |
Тема
|
май проблема е че искаш по евтино
[re: ceлянинъt]
|
|
Автор |
wiz () |
Публикувано | 21.09.08 10:54 |
|
ми що не помислиш как да подредиш нещата така че да ги проверяваш как са свършили работата и да се уговаряш на по ясни условия?
например може да приготвят тръбите и да ги прегледаш преди да ги сглобят, да гледаш как ги сглобяват или да работиш с тях
тва не е случайно че които изпълнява проект взема за себе си колкото е вложил...тук май малко се писа преди месеци по темата и имаше повърхностни коментари не отчитащи проблеми като твоите
казано по друг начин май проблема ти е че искаш да минеш по евтино
от друга страна има много в бг които се чудят как да се прецакат един друг, сигурно за тва бг е най бедната страна в ес
No pain, no gain
| |
|
в единият случай е била дъщеря ми, а в другия - синът ми -
и на тяхната наивност майсторите са заложили тези капани...
иначе - ази лично абсолютно ВСИЧКО си правя сам...
а когато ми се е наложило да викна майстори - съм им плащал почти двойно, щото уважавам труда им, което не им е пречило на някои от тях да си чопнат някое хубаво инструментче - ей така, да им се намира...
| |
|
ми има начин да се справиш с тези проблеми ама не е лесен
може например да се направи фирма която да извършва тези услуги срещу по високо заплащане, така във фирмата може да има човек които да следи кви ги вършат майсторите, да им знае номерата и да намира начини да не правят такива номера, например с по високо заплащане на труда им
а дъщеря ти и синът ти вместо да хващат първия срещнат олигофрен дето научил да завива тръби да звъннат на фирмата
сигурно има такива фирми и само трябва да се запознаеш с тях, не ми се вярва че всички са малоумни и се чудят само кви тъпи номера да правят както си го описал
No pain, no gain
| |
|
какво общо имат 'препоръките' ти към 'фирмите' с това, че 99.5% от майстерите са абсолютни кретени. Включително и персонала на 'фирмите', или както предпочиташ да ги наричаш. Какво значи 'сигурно има такива фирми и само трябва да се запознаеш с тях', кажи ми поне една 'фирма'.
Нивото на заплащане няма особена връзка с качеството, това как би трябвало да бъде е съвсем друга бира.
Аз не мразя 'майстерите', просто съм ги уволнил, само в абсолютно краен случай ще потърся 'квалифицирана' платена помощ.
Преди два месеца 600 кинта да ми свалят плочите от банята и мокрото - една макита за 500 (479) кинта и плочите в банята сами паднаха за 38 минути, к'во да се занимавам.
п.п. Не се заяждам, но явно не си попадал в джаза, 'щото инак веднага ше се светнеш, че е много по-смислено сам да се справиш с нещата които можеш, отколкото да се начакаш на кефа на някой който да ти сговни банята, да се опита да ти монтира дограма с 30см по-ниска от строителния отвор да направи 10 спойки на PPR тръби за 350 кинта от които 2 да текат (невероятно, но факт, има сек'ви таланти, тоя беше от 'фирма', аз съм направил над 2000 и нито една не е протекла, без да си изкарвам мангизите с това), 'ше ми се изпочупят пръстите от примери.
Редактирано от aз.cъм.Eмo на 23.09.08 17:51.
| |
Тема
|
Re: защо мразя майсторите -
[re: ceлянинъt]
|
|
Автор |
funy77 (антифашист) |
Публикувано | 06.01.21 11:29 |
|
като за сефте - копие от клуб кино на клубарка с маниакална привързаност към паметната дата 10 арил - е, не е 2010 година, но това е по подразбиране.
цифроманията илюминатска не прощава.
ограмотете се по повод ГРУ
Спецназ ГРУ. Волкодавы. @История
а пък това е новата ми страница в профила.
подпис:
| |
Тема
|
Re: защо мразя майсторите -
[re: funy77]
|
|
Автор |
funy77 (антифашист) |
Публикувано | 06.01.21 19:44 |
|
а пък това е новата ми страница в профила.
[suggestopedia movie / сугестопедия филм:
подпис:
| |
|
|
|
|