Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:33 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема как да разредим ракиятанови  
Автор glogi (непознат )
Публикувано14.09.08 12:48

Тя е кайсиева, двойно препечена, с алкохолен градус 56, измерихме го с градусомер. Пробвахме с разни видове минерални води, включително дестилирана- от аптеката, но все става мътна. Помогнете!

Тема Re: как да разредим ракиятанови [re: glogi]  
Автор gogo163 (непознат )
Публикувано14.09.08 13:48

По принцип няма оправия за тая работа. Единственото, което може би ще ти свърши работа е да наливаш ракията във водата. КОето значи, че предварително трябва да си сметнеш количеството вода. Просто трайно правило би трябвало да знае всеки
Успех

Тема Re: как да разредим ракията [re: glogi]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано14.09.08 15:27

Я пусни една бучка лед в чашата с ракията и докладвай. Преди да я цоцнеш де.

Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано14.09.08 16:05

С дестилирана трябва да става.Все пак остатъка от 56 градуса е дестилирана вода.Минералната е всичко друго,но не и дестилирана.Тя е пълна с какво ли не.Това ,което се продава за дестилирана често е химически очистена.В аптеките би трябвало да продават дестилат.
Пък ,ако казана ти е под ръка си дестилирай с него вода и готово.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: как да разредим ракиятанови [re: Xoлдън]  
Публикувано14.09.08 16:59

Шшшш, учен! Т'ва да ти не е селски трафопост! Кротко там, като не разбираш интригата. Нека каже за леда и ще ти споделя интифата.

А между другото, атомната химически очистена вода прави ракията "мозък"! 30 кила оцоцаха майсторите преди години докато кипеше бурен строителен възход на парцела.

Да ти не казвам пък в още по ранния преддемократичен строителен възход спирт (чист) изложен на подходящ гама-фон как си го дърпаха братята СССР'ци за страх. Коняк се е състарявал изкуствено и т.н. Дотолкова са го състарявали, че чак джама на шишето помътнявал. А вие, демокрация та демокрация. Кютайте. Аз съм за робството!

Автор Orcad (регистриран)
Публикувано14.09.08 18:16

тука ми влизате в амплоато
значи:
дестилирана от аптеката си е дестилирана водица и никви фантазми от по-долу пишещите

минерална не слагай никога
..................
мътнеенето
изчакваш и "декантираш"
така се нарича процедурата на химически език
мързи ме да ти обяс що мътнее и колко време чакаш да се утаи мътилката

преди добавянето на водата капни до четири капки глицерин от аптеката, не повече
помътнява скъпоценното,
чакаш, утаява се, декантираш, ръгаш в чисти стъклени шишета
мезе
зима
пръжки
пиеш и не мислиш за дивотий
..................
апа онова с мътното шише и гама-фона съм го пил не веднъж и нищо радиоактивно няма
ама си го готвехме в тукашния център, в реакторчо, дето го закриха
и други работи си готвехме, ама вече нема, щото опасно било според негодните некадърници, дето си тургат гъзеца на течение и си падат по облизването
карай

Тема Re: как да разредим ракиятанови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Публикувано14.09.08 20:35

Батка не забравяй,че съм по-дърт от тебе и съм започнал работа на национален обект.Във всички ремонтни технологии братушките бяха заложили почистване със спирт.Изписвахме го с варели.И после кеф ти мастика,кеф ти коняк,кеф ти водка(ама тогава не беше модерна).Разфасовки в туби по 20 литра,че по-лесно се носят.

Тема Re: как да разредим ракиятанови [re: Xoлдън]  
Публикувано14.09.08 20:51

Чистият спирт не е ракия от дуди, джанки или там к'вото гу нее срупало гуцито.

Чакаме развитие по темата. Просто е интересна и деликатна.

Ти да съ не убидиш, брат ми?

Тема Re: как да разредим ракиятанови [re: Orcad]  
Автор hidrazin4o (член)
Публикувано14.09.08 22:10

Нещо ни "тровиш" тука а ? Дестилирана от аптеката казваш ?! Да не си я купил в стъклени ампули ?
Няма начин да помътнее от дестилирана вода!Ако сложиш калпава вода и помътнее се оправя с белтък.
Всичката ракия - в един бидон.Гребваш около литър ракия и слагаш един белък от яйце( прясно а не варено

).Бъракаш добре.После наливаш по малко в бидона и пак бъракаш добре.Оставяш за един два дена.Мътилката пада на дъното.Внимателно отливаш кристално бистрата ракия.Наливаш едно шише и ми го пращаш да ти сложа печат ОТК.
Наздраве и за мезе само зеленчук расъл на колкал!

Тема Re: как да разредим ракиятанови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Публикувано15.09.08 12:37

В началото на демокрацията един шеф на завод където правеха "отлежалите " коняци "Плиска " и " Преслав" се оплакваше,че вече не се внася кубински спирт та да си правят коняците.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.