Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:25 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Почистване на котлето - как?нови  
Автор Чaeнo.мoмичe (разбита)
Публикувано28.08.08 09:10

Оле, епопеята с котлето ми е на ново ниво

Значи, след цял сезон на въглища категорично забраних тази гнус да влиза вкъщи и мъжа се примири, та купи метровки. Сега ме псува къде на ум, къде на яве, докато ги реже и цепи
Обаче котлето от въглищата е доволно мръсно - има налепи, нали се сещате. Как да го почистим преди новия сезон? Искам да мирише на дърва, а не на тази гадост.
Кюнците ще ги сменим, те са малки и няма нужда да се мъчим, а и той няколко пъти ги гърми, понеже е голям 'спец'

Тема Re: Почистване на котлето - как?нови [re: Чaeнo.мoмичe]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано28.08.08 15:39

Ако само отвътре е гадостта го карай на дърва и след няколко дни ще е обгорено добре, иначе ако са пушили въглищата най-вероятно ще пушат и дървата така че другата пролет се приготви пак за ремонт... Вижте си комина дали няма нужда от почистване и подмазване (ако поема въздух от някъде се губи тягата) както и дали е достатъчно висок комина понякога надграждане с 50-60 см правят чудеса а понякога са нужни повече...

А бе ще се усетите че тец-а излиза най на сметка ама...

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема котле/коминнови [re: Диaн]  
Публикувано28.08.08 18:12

Ами че то ТЕЦ няма и няма да пусна топлофикация вкъщи по никакъв начин!
Иначе котлето не пушеше, ами понякога, когато не се запали добре и не се регулира кое да тегли, кое да затвори, се получаваше конденз. Той е изцапал самото котле отвън, това не ми е проблем толкова, макар че може би и това ще мирише.
Казаха ми че, кюнци се чистели с...абе с нещо си там, после като се запали и обгаря. Идеята ми беше дали има нещо, което да разтвори тази гнус и да я жуля ако трябва, да гио измия и т.н.
Коминът се надяваме да не е скапан, но ще му сложим удължение горе и шапка.
Даже го мислим - тези кълба, които се въртят, като перки, дали са добра идея?

Тема Re: котле/коминнови [re: Чaeнo.мoмичe]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано29.08.08 01:10

Кълбата са само атракция.
Слагали нафталин, ама горели кюнците. Не съм пробвал.

Това за ТЕЦ'а го пропускаме. Не виждам далавера да плащаш според това кой колко е откраднал. На село при нас всичко е на ТЕЦ, ама ядрен и цената е поносима дори и при дялово разпределение.

Хвани мъжо да лъсне котлето отвън и му тегли един "Щъркел". Това е боя за печки. В момента продават и спрейове на силиконова основа. Работят до 650 градуса. Искат изпичане след пръскането на 150 градуса на няколко часа. Матови са и изглеждат много приятно.

Автор dikobraz (каналитик)
Публикувано30.08.08 19:20

почистване с водоструйка, пароструйка, ако няма се импровизира нещо с налягането от чешмата. мръсна работа изпълнявана по желание на клиента.
задължително подов сифон в помещението.
за комина написаха - топчета нафталин- чувал съм го от стари баби.
от филма баш- майстора рецептата беше белина ама не пробвайте

правим го да стане по добре,
получава се както винаги.
има ли смисъл, като нема значение...

Автор aз.cъм.Eмo (Емо)
Публикувано30.08.08 20:31

Котле! В котлето се вари боб и леща.

Котела се почиства от отложения с една горелка на газ, когато е спрян, това е! Гнъста изгаря и толкова, аааа да, и престанете да горите мокри дърва в котела, особено ако е пиролизен, не е зле да зареждате дърва, така щото да горите поне миналогодишните.

п.п. Пиролизта не е за 'сяка глава, тя е като действие деление. Ако ви е пиролизен котела най-добре е да прочетете повечко за това как става 'работата', 'щото инак 'се едно имате нещо далеч по неефективно от една 'циганска либоФ'.

Тема Re: Почистване на котлето - как?нови [re: aз.cъм.Eмo]  
Публикувано02.09.08 08:26

Нашият котел е правен по поръчка. Май ще се наложи да звъня на майсторите, за да ми кажат какво да правя с нагара по него, и най-вече с това черно, лепкаво нещо. Не исках да започвам сезона /отоплителния/ с мръсен котел. Иначе горелка нямаме....

Не можем да го изнесем от мазето, бе той тежи сума кила! Но ще попитам за горелката.

Автор vali_o (минаващ)
Публикувано02.09.08 14:18

Котлето щом е ламаринено... Мноого трудно. Идва ми на ум само жулене. Не е лошо да се помисли за някакъв препарат... и аз си мечтая да мина на чугун.

И в тоя дух се сетих за метален, неръждавейски, добре изолиран комин. Мъж ти дали е мислил по въпроса... щото аз си мисля, де

Тема Re: Почистване на котлето - как? [re: Чaeнo.мoмичe]  
Автор aз.cъм.Eмo (Емо)
Публикувано02.09.08 16:54

Абе кой говори за 'изнасяне' на котела! Нали ти написах, лепкавото се изгаря, котела не се изнася, горелката се купува (не е скъпа) - така или иначе ще ви трябва 'щото очевидно горите 'мокър' материал.

п.п. Това, че котела е правен по поръчка 'ич не е добра атестация за качеството му, а също така няма абсолютно никакво отношение към начина му на експлоатация. Така, че 'майсторите' ще те пуснат по наклона, освен ако не са закъсали за кинти, инак ще те 'обрулят' лекинко.

Редактирано от aз.cъм.Eмo на 02.09.08 16:56.

Тема Re: Почистване на котлето - как?нови [re: aз.cъм.Eмo]  
Публикувано03.09.08 08:46

Много е странно , но тези майстори доста се разминаха с представите ни за майстори.
Баща и син. Дойдоха, видяха къщата, погледнаха положението, мазето , комиина. Тръгнаха си. После ми се обадиха и пак дойдоха - това и това са изчислили, така и така да стане. Забележки по комина, но не зависеше от нас да го оправяме - имаме 2 чупки - едната на ниво мазе-първи етаж, другата 2 метра по-нагоре. Лошо, това е ясно, но пак казвам, нямаше начин. Трябваше да бутна къщата.
Котлето и баща ми даваше зор от чугун да бъде, ние им се доверихме. Някакво много дебело нещо е, метал, после е покрит с някаква боя, предполагам че е известна на всички, които разбират. Клапи, винтили и т.н., всичко взеха. Дойдоха в уречен ден, монтираха радиатори, положиха тръбите, гуфрета и т.н., изметоха си. Дойдоха толкова чисти и спретнати, че ми беше неудобно - тогава вилнееха и други "майстори", та положението бе отчайващо. Работят много точно и ясно, без да се тръшкат, без да хленчат, без да се пазарят - каквато цена казаха, такава беше. Поканиха ми да видим къде са, какво изработват, разказаха ни, изобщо не се съмнявам, че са точни хора.
Дотук с похвалите.
Обадих им се като започна да тече - ами конденз правеше. Като мъжът взимаше чували с въглища, не през лятото, а зимата, в дъжд и киша, всичко ставаше черно, течеше направо вода от него и от чувалите.
Сега искам с дървата да ми е по-чисто. И дървото мирише по друг начин.
Малка е камерата обаче, затова и цепят дървата по шаблон

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.