Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:34 03.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема хладилна чантанови  
Автор ggenerala (непознат)
Публикувано07.08.08 21:02

имам налични 2 алуминиеви кутии с различни размери. според мен може да стане перфектна хладилна чанта. намислил съм да сложа по-малката в голямата а пространството (около 5см) да го запълня с полиуретанова пяна но незнам каква да използвам и как точно да стане нанасянето така, че да се запълни на 100%.
веднъж използвах една пяна купена от железарията за запълване на кухина и се оказа, че съм пряскал доста и във вътрешността пяната не е стегнала и не се е раздула. това е причината да се притеснявам как точно да стане номера с кутиите....
Ако някой има идея може да сподели..
блаодаря предварително

Тема Re: хладилна чантанови [re: ggenerala]  
Автор hidrazin4o (член)
Публикувано07.08.08 22:38

На пяната и трябва въздух за да се втвърди.Преди много години и аз имах такъв проблем с дъното на един хладилник ама кой да ти знае тогава.
Сложи първо пяна на дъното на по-голямата и преди да е втвърдила фиксирай по-малката.После почваш на пластове да запълваш между стените като изчакваш последния слой да е втвърден.Накря изрязваш ненужното с остър нож(макетно ножче).После там където си отрязъл излишната пяна, за да стане здраво и да не се замърсява пяната а и да може да се мие кутията може да намажеш с епоксидна смола.
Може предварително на малката кутия да направиш крачета, които да я фиксират на необходимата височина.Ще те улесни много!
Успех и пий една студена бира заради мен.

Автор ESPACE (MPV)
Публикувано08.08.08 07:44

Не се занимавай с пяна, ползвай стиропор.

Автор armeria (новак)
Публикувано08.08.08 10:28

Аз съм използвала една ал. "кутия" от камера на стар хладилник. "Скроила " съм 4 правоъгълни парчета от стиропор, с размерите на страните. Те се поставят от външната страна на ал. кутия. После уших от стари дънки калъф за таази чанта, с доста стабилни дръжки . Най- доброто на тази чанта е, че в нея може да се нареждат правоъгълни кутии с продукти и, бутилти бира и буркани. Поставя се изправена в колата и пътува на големи разстояния

Автор rapraмeл ()
Публикувано08.08.08 13:08

пяната ще ти струва колкото готова чанта

а и няма да стане като заводска.

Редактирано от rapraмeл на 08.08.08 13:10.

Тема Re: хладилна чантанови [re: rapraмeл]  
Автор ESPACE (MPV)
Публикувано09.08.08 08:02

В Метро когато са на промоция тези кутии са около 15лв. така че не си струва играчката.

Автор shotik (локодог)
Публикувано09.08.08 11:53

Имам хладилна чанта и освен което е написано от другите ,искам да допълня ,че вътре на дъното има 4 бр.пластмасови кутии в които има замръзваща течност/незнам дали е вода/,които се слагат в камера да замръзнат и се редят,а върху тях се редят продуктите когато се тръгва на път.Така се осигурява по дълго ниска температура.
Както пишат колегите е най добре да си купиш готова,но ако те сърбят ръцете за работа и непременно желаеш да си я направиш,не чакай и почвай преди да ти е разминал мерака.

Тема Re: хладилна чантанови [re: ESPACE]  
Автор LRN (МИ)
Публикувано10.08.08 10:11

Тези в Метро пък и всякъде другаде са всичко друго но не и хладилна чанта. Ако е отвориш между двете дъна ще видиш за какво става дума - стиропор не по-дебел от 1см и не навсякъде. Добра чанта става с изолация над 2см. Стиропор или пяна - въпрос на умения и материали.
Между другото в Метро действително има хладилна чанта, която може да свърши работа. По-точно е хладилна кутия. Доколкото си спомням е около 7лв. Само от стиропор е, т.е. работата е обратна трябва да се пригоди кутия към нея.

Тема Re: хладилна чантанови [re: LRN]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано10.08.08 10:13

Вярно думаш!!

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: хладилна чанта [re: LRN]  
Автор ESPACE (MPV)
Публикувано10.08.08 12:32

Че за 15лв. не е "връх на сладоледа" е ясно, ама и подобни категорични изказвания, че е "всичко друго но не и хладилна чанта" също са смешни. Като си взема замразени неща и ги сложа вътре не се размразяват за 4 часа, а това е предостатъчно докато ги прибера във фризера. Напитки и бира стоят студени поне 10 часа със поставени охладители. На мен ми върши добра работа, на когото не му е достатъчно си взема такава с елемент на Пелтие или си прави с по-добра изолация.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.