|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
хладилна чанта
|
|
Автор |
ggenerala (непознат) |
Публикувано | 07.08.08 21:02 |
|
имам налични 2 алуминиеви кутии с различни размери. според мен може да стане перфектна хладилна чанта. намислил съм да сложа по-малката в голямата а пространството (около 5см) да го запълня с полиуретанова пяна но незнам каква да използвам и как точно да стане нанасянето така, че да се запълни на 100%.
веднъж използвах една пяна купена от железарията за запълване на кухина и се оказа, че съм пряскал доста и във вътрешността пяната не е стегнала и не се е раздула. това е причината да се притеснявам как точно да стане номера с кутиите....
Ако някой има идея може да сподели..
блаодаря предварително
| |
|
На пяната и трябва въздух за да се втвърди.Преди много години и аз имах такъв проблем с дъното на един хладилник ама кой да ти знае тогава.
Сложи първо пяна на дъното на по-голямата и преди да е втвърдила фиксирай по-малката.После почваш на пластове да запълваш между стените като изчакваш последния слой да е втвърден.Накря изрязваш ненужното с остър нож(макетно ножче).После там където си отрязъл излишната пяна, за да стане здраво и да не се замърсява пяната а и да може да се мие кутията може да намажеш с епоксидна смола.
Може предварително на малката кутия да направиш крачета, които да я фиксират на необходимата височина.Ще те улесни много!
Успех и пий една студена бира заради мен.
| |
|
Не се занимавай с пяна, ползвай стиропор.
| |
|
Аз съм използвала една ал. "кутия" от камера на стар хладилник. "Скроила " съм 4 правоъгълни парчета от стиропор, с размерите на страните. Те се поставят от външната страна на ал. кутия. После уших от стари дънки калъф за таази чанта, с доста стабилни дръжки . Най- доброто на тази чанта е, че в нея може да се нареждат правоъгълни кутии с продукти и, бутилти бира и буркани. Поставя се изправена в колата и пътува на големи разстояния
| |
|
пяната ще ти струва колкото готова чанта а и няма да стане като заводска.Редактирано от rapraмeл на 08.08.08 13:10.
| |
|
В Метро когато са на промоция тези кутии са около 15лв. така че не си струва играчката.
| |
|
Имам хладилна чанта и освен което е написано от другите ,искам да допълня ,че вътре на дъното има 4 бр.пластмасови кутии в които има замръзваща течност/незнам дали е вода/,които се слагат в камера да замръзнат и се редят,а върху тях се редят продуктите когато се тръгва на път.Така се осигурява по дълго ниска температура.
Както пишат колегите е най добре да си купиш готова,но ако те сърбят ръцете за работа и непременно желаеш да си я направиш,не чакай и почвай преди да ти е разминал мерака.
| |
Тема
|
Re: хладилна чанта
[re: ESPACE]
|
|
Автор |
LRN (МИ) |
Публикувано | 10.08.08 10:11 |
|
Тези в Метро пък и всякъде другаде са всичко друго но не и хладилна чанта. Ако е отвориш между двете дъна ще видиш за какво става дума - стиропор не по-дебел от 1см и не навсякъде. Добра чанта става с изолация над 2см. Стиропор или пяна - въпрос на умения и материали.
Между другото в Метро действително има хладилна чанта, която може да свърши работа. По-точно е хладилна кутия. Доколкото си спомням е около 7лв. Само от стиропор е, т.е. работата е обратна трябва да се пригоди кутия към нея.
| |
Тема
|
[re: LRN]
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 10.08.08 10:13 |
|
Вярно думаш!!
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
[re: LRN]
|
|
Автор |
ESPACE (MPV) |
Публикувано | 10.08.08 12:32 |
|
Че за 15лв. не е "връх на сладоледа" е ясно, ама и подобни категорични изказвания, че е "всичко друго но не и хладилна чанта" също са смешни. Като си взема замразени неща и ги сложа вътре не се размразяват за 4 часа, а това е предостатъчно докато ги прибера във фризера. Напитки и бира стоят студени поне 10 часа със поставени охладители. На мен ми върши добра работа, на когото не му е достатъчно си взема такава с елемент на Пелтие или си прави с по-добра изолация.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|