|
Тема
|
КАТАНА
|
|
Автор |
lorddesword (Чупим пръсти) |
Публикувано | 13.07.08 13:37 |
|
Някой може ли да ми каже как да си направя катана (самурайски меч) по метода на дамаските. Е и аз принципно знам как става, но ми се иска да чуя още менения.
| |
|
ми гледах случаино по тв че се научава да се прави след десетилетия подготовка
така щом искаш отдели няколко десетилетия и отивай да учиш в япония
| |
|
Батка немам нужда от тапи съвети. Казах ти че ми е ясно как се прави. Питах ако има некой дето разбира да ми каже подробности, ако има такива.
| |
|
хехе ми опитвам да ти обясня че тези подробности се учат с години и то в япония а не с питане в дира през нета както ти пробваш
| |
|
Най-важно е закаляването на стоманата.Изисква се доста мазнина и кръв.Обикновенно човешка , от добре охранен индивид - накой охранен мангал например.Примерно може да използваш АЗИС за тая работа.
Като се замисля рядко се среща толкова добре угоена свиня за целта.Те истинските мангалите са си слабички по принцип за разлика от мутантите(АЗИС).
А иначе за самата изработка се използва високовъглеродна стомана , която се кове и прегъва на две.Така се получава геометрична прогресия от пластове.
Може да посетиш във Велико Търново улицата на занаятите или Етъра до Габрово.Там майсторите правят сувенирни , но някои от тях знаят как се правят почти истински такива.Зависи от почерпката.
Ако тръгнеш да си правиш такава - многООО... здраве на мазния АЗИС.Закали си катаната още един път и заради мен(най-добре изотзад) - ще черпя яко.
| |
|
Ха-ха-ха!
Мога преди това да му изпочупя пръстите, ако почерпиш дори ще включа екстри, който сам съм изобретил!
| |
|
Пиши в гугъла "катана"доста работи видях там
Дано с малко да съм ти помогнала.До сега дори незнаех как се казва това японско чудо
| |
|
Дамаската сабя и японския меч нямат нищо общо, може да използват подобни методи за закаляване и обработка.
намираш един майстор ковач на брадви и ножове, и му обесняваш че искаш сабля направена по метода на клепаните брадви. Преди години като ремонтирах къщата на дедо ми, намерих една брадва, която след като е почистих и реших да наточа, щото ми се струваше тъпа забелязах че напречно на острието има 6 слоя. Пробвах да отсеча едно дърво, оказа се че много добре се справя и до сега не съм е натокъл.
Тук един ти предложи методика за закаляване която е пише по старите книги. Нубииски негър, добре охранен, основно с мръвки.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
|
Дрън,дрън!
Питайте Дядо Благо!
Откакато мъжете захвърлиха мечовете,света изпедерастя!
| |
|
3x13 или подобна стомана. Изполлзва се за направа на шублери.Поне така са ми казвали специалисти. И пак реже добре цигани, а от Азис и стружки може да отдели, ако завърташ добре острието.
| |
|
|
|
|