|
Тема
|
смяна лагери пералня индезит
|
|
Автор |
ggenerala (непознат) |
Публикувано | 05.07.08 21:56 |
|
здравейте, сменям лагерите на пералнята - всичко е ОК до като не достигнах до избиване на лагерите.. последователността на лагерите е семерина, среден лагер, и вътрешен лагер. между средния лагер и вътрешния има нещо като тръбичка. тръбичката трябва ли да се избива?
вътрешният лагер го избих лесно преминавайки с тънка тръба през семерината и средния лагер но сега незнам в коя посока да избия семерината и средният лагер.
в коя посока се избива семерианта и средния лагер?
| |
|
Семерингът се изчопля. Вади се барабанът от казана. Лагерът се вади със скоба ако е останал на вала. Ако е останал на капака нещата са малко по-комплицирани. Зависи дали с някакъв дорник можеш да минеш през отвора на леглото на малкия лагер и да биеш по големия. Вярното решение е нагряване на площта около лагера с бензинова лампа, газова горелка или горещ въздух. По някое време (като чуеш едно специфично цъкане) просто го бутни с отвертка или тръсни плочата и той ще падне сам. Забравих да отговоря на основното ти питане. Лагерът се избива навън. Навътре няма как. Изчопли семеринга и ще видиш. Все едно ти трябва нов за да има смисъл от цялата процедура. Този е така залепнал, че здрав даже и теоритично не можеш да го извадиш.
Редактирано от Bakлин Xpиcтoв на 06.07.08 01:19.
| |
|
лагерът който беше по средата /според мен е малкият/ го избих в посока обратна на смеринга. като изчопля семеринга големиат лагер в коя посокла да го избивам - в същата която избих малкият или в обратна /посоката на семеринга/?
след 5мин- изчоплих семеринга! Избих лагера - след като поогледах раязбрах вярната посока!
Благодаря за съвета !!!Помогна !
Редактирано от ggenerala на 06.07.08 08:26.
| |
|
И на мен предстои подобен ремонт...
Би ли ми казал от къде взе новите лагери и евентуално спецификацията им.
| |
|
първо свали лагерите и семерингата.
на самите лагери и семерингата пише .....
взех японски капсуловани - от едно магазинче на ул. Княз Борис първи между Екзарх Йосиф и Цар симеон - има табелка "ЛАГЕРИ"
Семерингата на пералнята ми е двойна и я взех от Пиротска в самото начало тръгвайки от халите в първият или вторият безистен от дясната страна има резервни части за уреди ..... там има италиански двойни семеринги.....
Успех
| |
|
|
|
|