Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:14 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Помощ! Хладилен техник или сервизнови  
Автор la_gata_negra (la_gata)
Публикувано05.07.08 23:26

Здравейте,
Не знам дали питането ми е за този клуб, но ако не е, моля модератора да изтрие темата.
Търся спешно хладилен техник. От вчера хладилника не се спира

.
Моля ако някой може да ми препоръчи някой техник или сервиз ще му бъда благодарна (а ако и работят в неделя ще е супер)
Хладилникът е General electric- no frost, не знам точно модела, но е много голям и затова предпочитам посещение на място. Става дума за София
Благодаря предварително!

Редактирано от la_gata_negra на 05.07.08 23:36.

Тема Re: Помощ! Хладилен техник или сервизнови [re: la_gata_negra]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано06.07.08 01:26

Развърти малко копчето за регулиране на температурата де. Може пък да спре. Ако не спира го спри от контакта, че ще изгори компресора и викай техник когато имаш възможност.

Автор shotik (локодог)
Публикувано06.07.08 06:53

Аз съм доволен от услугите на сервиз за перални,хладилници и др.техника в кв.Х.Димитър,ул "Уошбърн" 67,GSM -0888 710 441 ,947 71 59-Цветан Симеонов и Владимир Недков.Обади се ,може би да помогнат.

Публикувано06.07.08 12:15

Благодаря и на двамата за отговорите.
Ваклин - Това с намаляването на температурата вече го бягме пробвали и сега го изключваме от контакта от време на време.
Shotik - Обадих се на телефоните, но за съжаление човекът с хладилниците е извън София. Ако не намеря някой друг за днес, ще ги потърся пак.
Още веднъж Благодаря на двамата

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано06.07.08 13:45

Отиди в някой магазин и си купи "таймер за контакт" - представлява часовник от едната страна е контакт от другата щепсел и си настройваш колко време да е включен/изключен като вдигаш чопчетата - в практикер са по 7 лева китайски механични, настрой го да работи 15 минути да почива половин час (1 чоп горе 2 долу) докато дойде техника поне ще се спаси положението да не изгори хладилника и да не го вардите постоянно. Ако ти е ниска или висока температурата вече с комбинация от чоповете си я намести ама не е хубаво да рбаоти повече от половин час де.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Помощ! Хладилен техник или сервиз [re: Диaн]  
Публикувано06.07.08 14:42

Страхотна идея! Благодаря ти! Току що скочих до магазина и купих такъв таймер. Поне няма да дежурим до него, докато намерим техник. 10х!

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано06.07.08 15:00

Само да не се окаже че не изключва защото просто не може да охлади - прекалено големи са жегите и у дома хладилника бичи постоянно. От друга страна щом при завъртане на термостата не изключва може и да е дефектирал.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Автор ptj (минаващ)
Публикувано07.07.08 00:16

Един вагон обяснения и всички до едно бесмислени. Причината е простичка - хората имат някаква представа, но не са се сблъсквали досега с подобен проблем очи в очи.
Не ви трябва никакъв техник. Хладилника ви е напълно изправен.
Най-вероятно е стоял по-дълго отворен или често го ползвате. Би трябвало да има индикатор за темтературата. Ако тя е над -15 причината е ясна. Най-често това се получава след частично замръзване на камерата на хладилника (нищо че е "No frost"). Трябва да извадите всички продукти, да го изключите и после да го измиете с топла вода за да падне всичкия лед. Най-добре става с маркуч. Спрете, едва когато насякъде по ребрата и тръбичките не остане и следа от обледеняване. После го подсушавате (може да ползвате сешоар) и отново го включвате. Цялата операция за чистене ще ви отнеме не повече от 30 мин, а времето за достигането на работната температура (-20 градуса) ще е около 3 часа. Докато работих в ресторан ми се налагаше да съхранявам замразеното месо за скара точно в подобен хладилник. Поне веднъж месечно го чистих по-този начин. По-принцип хладилника сам си има режим за размразяване, но той е доста по-бавен. Обяснената от мен технология няма да навреди на хладилника ви. Споделям единствено собствения си опит.

Редактирано от ptj на 07.07.08 00:37.

Тема Re: Помощ! Хладилен техник или сервизнови [re: ptj]  
Автор aз.cъм.Eмo (Емо)
Публикувано07.07.08 17:54

Аз имам No frost хладилник от 4 и нещо години и до момента не е бил спиран, защото никога и при никакви обстоятелства не се е обледявал.

Според мен терморегулатора е залепил.

Успех с хладилника.

Тема Re: Помощ! Хладилен техник или сервизнови [re: aз.cъм.Eмo]  
Автор ptj (минаващ)
Публикувано07.07.08 18:05

Добре, след като не ми вярвате може лично да питате единия от собствениците на ресторант Ривиера в Пловдив (Емил) дали е имал проблем с фризера на месо "Nо-frost" и как персонала се е справял с проблема.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.