Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:54 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Има ли смисъл от абсорбатор?нови  
Автор .Linda. (Loring)
Публикувано14.06.08 14:50

Уважаеми майстори, кажете дал има смисъл от абсорбатор - вкъщи правя ремонт и стои въпроса дали да има абсорбатор - по принцип не намирам смисъл, защото в квартирата си съм имала и никога не го ползвах защото бучеше и пак си миришеше на манджа...
Но понеже нямам много поглед не знам, дали ни и просто въпрос на мода?

Тема Re: Има ли смисъл от абсорбатор? [re: .Linda.]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано14.06.08 15:22

Има полза ако е с комин. Дърпа парата. Ако е от тези, измислените, с нам'кви'си'въглени файда си няма.

Тема Re: Има ли смисъл от абсорбатор?нови [re: .Linda.]  
Автор 3a3y (новак)
Публикувано14.06.08 18:42

По мое мнение абсорбаторът се използва предимно като една доста скъпа лампа над печката. Но пък пази горните шкафове от директния удар на врялата пара. Рискуваш да се разлепят ПВЦ кантовете, ако имаш шкафове на 80-100 см от котлоните.

Тема Re: Има ли смисъл от абсорбатор?нови [re: 3a3y]  
Автор .Linda. (Loring)
Публикувано14.06.08 19:41

Много ви благодаря! Ще има да се почудя още, защото никак не искам да се охарчвам за абсорбатор, но пък ако ми се разлипят шкафовете.....!?
Сигурно пак ще питам за нещо, че ремонта вкъщи тече и постоянно изникват някакви проблеми

Лошото е, че човек разбира някои неща, когато е твърде късно

Автор brada (непознат )
Публикувано14.06.08 20:01

определено има смисъл ако го вкараш в отвора на отдушника,който би трябвало да имаш в кухнята си или го иведеш през стена или прозорец навън,извън жилището си.И запомни абсорбаторът трябва да се монтира на 60-70 см. височина над котлоните за да работи пълноценно и да не ти мирише къщата на манджи,което пък си е приятно,защото вдъхва живот на къщата.Има смисъл и да понаучиш правописа на българския език.

Тема Re: Има ли смисъл от абсорбатор?нови [re: brada]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано14.06.08 20:08

Тя сигурно от Русье. Как чува, тъй пишье. Може и от Стара Загора да йе. Нидей ва, тъй дье. Напоследък тренирам старозагорски, ама ни напрьедвам ама съйвсем. Тъй дье.

Тема Re: Има ли смисъл от абсорбатор?нови [re: brada]  
Автор ESPACE (MPV)
Публикувано15.06.08 08:08

Извинявай друже, но когато правиш забележка относно правописа на другите не е зле да провериш как е твоя собствен. Момичето е разменило една буква и то защото са една до друга на клавиатурата, а ти започваш изречение с малка буква, изял си една такава, не оставяш интервал след точка и запетая. Не виждате гредата в собственото си око, а забелязвате прашинката в чуждото.

Тема Re: Има ли смисъл от абсорбатор?нови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Автор .Linda. (Loring)
Публикувано15.06.08 10:28

Не знам защо предизвиках тази злоба, точно тук в този форум, където мислех, че добрият тон е основен.

Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано15.06.08 11:11

По принцип е безсмислено.Имал съм 2 къщи с абсорбатор.На едната изхода беше навън и през зимата оттам влизаше студен въздух.В сегашната имам без изход навън,но с въгленов филтър.Не върши никаква работа.Само бучи.Дето каза някой "скъпа лампа над печката".

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Има ли смисъл от абсорбатор?нови [re: Xoлдън]  
Автор LRN (МИ)
Публикувано15.06.08 12:38

По принцип изобщо не е безмислено. Проблема с изхода (макар, че не е никакъв проблем) се решава с проста клапа. Ако трябва да бъдем точни с понятията - абсорбатор е тая "джаджа" с въглена, а аспиратор е другата която вкарва парата и миризмите в комина или през стената навън.
Та в тоя ред на мисли от абсорбатор няма особен смисъл действително, а аспиратора за мен е задължителен (разбира се ако има изход където да се включи).
Такаааааа, друго важно е, че на пазара има аспиратори и аспиратори. Едните са евтини (даже в повечето случаи с две турбини-маркетингов трик ) само вдигат аларма и общо взето никаква полза. Вторите цените им започват от около 400 лв. по-малко шумни са (под 40 децибела на първа степен) и параметърчето количество преминал възух на час започва от около 600 куб.м/час и по-важното е, че е вярно. Този уред обикновено се подценява (тръба с някакъв вентилатор-голям праз), обаче ако разгледате каталози из интернет ще забележите, че има аспиратори с цени два, даже три пъти по-високи от една печка среден клас на АЕГ примерно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.