Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:07 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Импрегниране на алуминиеви отливкинови  
Автор dalagg (член)
Публикувано28.05.08 09:09

Здравейте!
Търся течност за импрегниране на алуминиеви отливки,
за да не пропускат вода. Може адрес на фирма, която я
внася, произвежда или използва. Ako е в района на Велико Търново
или Русе ще е много добре
Предварително благодаря!

Редактирано от dalagg на 28.05.08 09:18.

Тема Re: Импрегниране на алуминиеви отливкинови [re: dalagg]  
Автор roum (приятел)
Публикувано28.05.08 09:58

Hofman consult са представители на Диамант пластик координати:
02 9609010

Автор rapraмeл ()
Публикувано28.05.08 16:26

Абе бъзикате ли се или аз нещо не съм в час от кога металите "пропускат" вода?

Тема Re: Импрегниране на алуминиеви отливкинови [re: rapraмeл]  
Автор roum (приятел)
Публикувано28.05.08 20:53

Много зависи кой е лял Алуминиа
Виждал съм чугун да тече като лейка
Има и други фирми дето предлагат добри материали но незнам дали имат подобен цвят. Виж мисля че и Девкон предлагат разнообразие. В София не знам кой е дистрибутора. Виж и в сайта на castingarea има го в подписа ми.

Автор CBR 6OO (странен)
Публикувано30.05.08 02:04

И аз за сефте чувам да се импрегнира метал.
Как да е.
Д търново от към изхода за габрово се намира военния завод 'Ивайло'.
Там на портала казваш,че искаш да отидеш до галваника,и ти дават едно пропускче и човек от охраната,които те завежда до вътрешния портал.Там пак подаваш лична карта и с нов човек от охраната отиваш до въпросната галваника.Добре е да си с транспорт че иначе ходенето е около километър (да живеят родните заводи).
Там могат да ти предложат йодиране (което не ми е много ясно) и анодиране.

Има и малко бумащина та едва ли ще стане за същия ден ама нищо.
може да го пратиш и някъде на байцване да не се надира,ама не е зле да обясниш какъв е детаила и защо пропуска влага (течности),пък може и да има друго решение (като валцована заготовка и тн).

Тема Re: Импрегниране на алуминиеви отливкинови [re: CBR 6OO]  
Автор roum (приятел)
Публикувано30.05.08 11:17

Какво е това Йодиране и Анодиране,
Тези понятиа съвсем ме хвърлиха в размисли. да нямаш в предвид Йониране или както ние му викаме Йонна азотация? Ако е това си в грешка с проблема на човека. Тя се използва за повърхностно уякчаване на метала. ама не знам дали се прави на Алуминий.
Иначе може да се ползва капилярна течност за запълване на микро порите за по-големи дефекти ти трябка "кит" от предложените по-горе фирми. За чугун има и други - примерно на Локтайт и Перматекс. Те стават и за Алуминий но незнам дали цвета ще те удоволетвори.
За останалите няма да се впускам в подробности защото не е нужно да знаете как един дефектен детайл става годен за работа и даже може да издържи повече от нормалния. (Всички го правят все пак тези подобрители са западно производство Защо им са?)

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от roum на 30.05.08 11:18.</EM></FONT></P>

Редактирано от roum на 30.05.08 11:22.

Тема Re: Импрегниране на алуминиеви отливкинови [re: roum]  
Автор CBR 6OO (странен)
Публикувано01.06.08 01:19

Чесно казано и аз не съм много наясно,но при Йодиране (няма общо с азотацията),алуминия и неговите сплави могат да се ползват за работа в слабо и средно агресивна среда.И изхождайки от това,че алуминия и неговите псоирводни за доста активни,а се оказва че след известна бработка може да се каче че за импрегнирани,или иначе казано повърхностния слой става слабоактивен.Поради това предполагам,че би могло да му свърши работа.
Анодирането съм го ползвал доста-става много приятна матова повърхност която се драска сравнително лесно и ако не ме лъже паметта е подготовка за галванично оцветяване на въпросния материал.

Може и да го даде на байцване-драска се трудно и изглежда като лакиран на много слоеве(дебело лакиране).

Тема Re: Импрегниране на алуминиеви отливки [re: CBR 6OO]  
Автор roum (приятел)
Публикувано02.06.08 11:07

Разбрах какво си имал в предвид под Анодиране макар да не го бях чувал като термин. но това е с цел да добие определени естетически качества повърхността, А в случая колегата пита за друго. Иска съвет за скриване на дефект по отливка, което правят всички леари. Проблема е в цвета защото състава на всички подобни м-ли е един и същ, но ес различават цветовете. За алуминий вероятно може да се ползва и този дето е за чугун защото той също е сив но може да е малко по тъмен.

Тема Re: Импрегниране на алуминиеви отливкинови [re: roum]  
Автор dalagg (член)
Публикувано02.06.08 12:04

Значи импрегнирането служи да се запушат порите
на отливката за да не пропуска вода. В зависимост от
големината на порите операцията се повтаря от един до няколко
пъти. Разтвора е течен и доколкото знам е нагрят предварително.
Отливката се потапя, седи известно време, вади се и се оставя да изсъхне.
Или се суши - не ми е ясно.
В случая става въпрос за отливка наподобяваща детска кофичка, но
по- висока. Това е детайл за лампа, която се вгражда в земята.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.