Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:45 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Помощ бойлерът ни оставя...нови  
Автор *Mими* (Рак)
Публикувано22.05.08 23:25

На нас ни се иска всичко да е вечно,ама не

.Е след 12-13 год. употреба бойлерът ни протече.Хич няма да си играем да го поправяме(водосъдържателят е пробит).И така,много ваши мнения изчетох(да не е емайлиран,че емайла се пукал и ще го събирам в кофа,не знам си каква защита да имал,с едиси каква изолация,да не е ТЕСИ,че са боклуци...и още много други), съвсем се обърках,за това,не можах да намеря конкретен отговор,какъв бойлер да си вземем.Моля споделете и дайте малко акъл,трябва ни 80 литров.,не много скъп и що годе свестен.Вече се понасочих към подцинкован,ама кавко ще кажете и за стъклокерамичните,а и кои фирми са по-добри на пазара?

Тема Re: Помощ бойлерът ни оставя...нови [re: *Mими*]  
Автор ESPACE (MPV)
Публикувано23.05.08 07:39

Те поцинковани май вече не правят. А по мои наблюдения, дори т.нар. от някои " боклуци" на Tesy са си съвсем прилични бойлери ако случиш. По стечение на обстоятелствата имам наблюдения за последните 3 години върху 4 бойлера които се ползват преобладаващо летния сезон - 2 Tesy-та, една Flamina и един на Елдом. Всички си работят повече от задоволително и не са ме карали да се намесвам. Ако не те бъркат парите можеш да си вземеш с неръждаем водосъдържател, но един познат наскоро изказа мнение че вече ги правели от много тънка ламарина и вследствие деформациите при промяна на налягането имало случаи на спукани. Късмет ти желая при избора.

Тема хм...нови [re: *Mими*]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано23.05.08 09:10

Реално ако имаш мераци да купуваш нов, няма значение какъв е ако му работят защитите няма проблем и емайлиран да е, ако е правен в черния петък може да не изкара много няма значение какъв е като производство, иначе гледаш колко е гаранцията, как и защо важи (понякога се иска да го монтира техен човек и монтажа и той кинти ама тогава важи гаранцията) и си правиш сметката да купуваш нов до около година след като изтече.
Иначе погледни на колко време трябва да се подменя анодната защита и вентила на входа. При нормална експлоатация при включен бойлер докато нагрява и малко след това вентила трябва да капе, ако спре значи или ти е пробит бойлера, или някой кран или тръба изпуска или просто клапана си е отишъл, това раздува балона и... а бе нов бойлер.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Автор Бapбapeлa (петата стихия)
Публикувано23.05.08 10:04

кой ти каза че емайлираният се пукал и ще събираш емайла в кофа .

няма такова нещо. един такъв бойлер у нас изкара повече от 10 години. преди 2 го сменихме - отново с емайлиран водосъдържател. 80 литра стигат ли ви изобщо.

доколкото знам поцинковани в България не се произвеждат повече от 15 години . а вносни поцинковани май няма.

избирай си бойлер и си вземи български . писала съм вече защо.

Съдбата помага на смелите , страхливите ги отказва.

Тема Re: хм...нови [re: Диaн]  
Автор _Mepakлия_ (Инженер)
Публикувано23.05.08 13:03

На всички нови бойлери клапаните не текат като загрява бойлера ако налягането на водопровода е нормално и клапана е в ред(връща обратно) ако почне повече да връща тогава затваря клапана и протича. Няма опасност като спре водата да се изпразни бойлера.

Тема Re: хм...нови [re: _Mepakлия_]  
Автор ESPACE (MPV)
Публикувано23.05.08 14:21

Абсолютно вярно. Преди около 15 години си бях взел един гръцки бойлер - 60л. 4kW та той беше с такъв клапан още тогава. Много се кефех че не капе. Проби се преди година.

Автор mouldmaker (master)
Публикувано23.05.08 18:14

Преди 4,5год. и аз бях изправен пред този проблем.Обиколих магазините посъбрах мнения...и взех решение-поцинкован от Матев(Хасково) с 5 год гаранция на водосъдържателя.Преди 2мес.се проби.Има още 7-8 месеца гаранция,но...бойлера преди 4.5год го монтира тъста,който за съжаление вече не е между нас и не можем да открием гаранционната карта!Тъй като изолацията е от вата,то подмяната на водосъдържателя няма да е кой знае колко трудна и един ден се разтиках по магазините да проверя за водосъдържатели.Намерих-85лв/80литра,но...като го огледах отвътре-ужас-ръждата беше тръгнала вече.Светнах с фенерчето за да се убедя,че е ръжда-няма грешка!
Сега мисля да купя водосъдържател от неръждавейка-около 220 лв. са,но поне знам,че си решавам проблема веднъж завинаги и да знам,че изненади мога да очаквам само от ел.част,които общо-взето са бял кахър.
Между другото поразтърсих се за сайт на Матев и вижте какво открих:

Явно на човека повече му се отдава да е свинар,отколкото индустриалец...
...но все пак избора си е лично Ваш!

...само вълци не съм пасъл

Тема Re: Помощ бойлерът ни оставя... [re: mouldmaker]  
Автор Jeleznicharq (непознат )
Публикувано24.05.08 11:16

Всичко е въпрос на късмет и дано не е правен в петък. Гледай гаранцията има и 5 години.Утре ще ремонтирам един на елдом инвест. Не зная защо са му сложили много тънки кабели и те са се стопили . Купен е преди 10 години и е бил в кашон. Един месец след монтажа проблем.

Тема :) [re: Jeleznicharq]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано24.05.08 13:49

Не е проблема в кабелите ако не ме лъже паметта са 1.5 квадрата за 2 киловата нагревател (и 3 си ги носи спокойно) което не е много зле ама най-често проблема е в кабелните обувки и по-точно връзката им към кабела .

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: :)нови [re: Диaн]  
Автор *Mими* (Рак)
Публикувано24.05.08 21:34

Нашият бойлер също беше на "Елком Варна".За 12-13год.сме сменили едан път нагревател,фланец,разни кабели и кабелни обувки(то какво остава да не сме сменяли...

),но пък бяхме доволни от него.Грешка е било до сега,че съм си мислила,че подцинкован и нераждавейка е едно и също и благодарение на вас ми светна,че не е.Накрая ще си сложа главата в торбата и ще разчитам на късмет.Нищо не казвате за стъклокерамичните обаче...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.