|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Климатик Осака
|
|
Автор | Hoвak (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.01.06 12:20 |
|
Здравейте, предстои ми да си закупя климатици и понеже съм с ограничени финанси мисля да се спра на Осака. Някой има ли опит с тях (основно ме интересуват недостатъците им).
Благодаря ви предварително
| |
Тема
|
Re: Климатик Осака
[re: Hoвak]
|
|
Автор |
P1O (Маняк) |
Публикувано | 11.01.06 14:20 |
|
http://forum.setcom.bg/index.php/board,56.0.html
| |
Тема
|
[re: P1O]
|
|
Автор |
baijoro () |
Публикувано | 11.01.06 22:12 |
|
Имам Осака от 5 години и не съм никак доволен, а пък бяха доста пари тогава. Дано сега ги правят по-добри. Чупило се е всичко - спукана тапа на фреона, спукана пита на охладителя, изгоря компресора, замръзва зимата, затова му слагах нагреватели на външното тяло, филтрите на вътрешното тяло като ги махнеш и нямат слагане. Това е... ти сам решавай.
Иде ми да се обеся...
...на някоя по-височка на врата!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Emo (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.06 08:02 |
|
Не взимай осака човече! Шанса да попаднеш на сполучлив модел и да останеш доволен е минимален. В онзи форум има доста мнения по въпроса за осаките и болшинството са отрицателни.
Все пак има и няколко човека, които са доволни, но според мен при тези марки всичко опира и до късмет.
По - добре вземи мидея или хайер. Или първо изолирай помещенията.
(опс - сега видях, че не казваш дали ти трябват за отопление или за охлаждане)
| |
Тема
|
|
|
Автор | klima (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.06 09:19 |
|
Само да споделя, заради ограничения бюджет с който разполагам, преди 3,5 год. взех за родителите си климатик Osaka 12000 BTU за помещение около 50 куб. м. Противно на писаното до тук, се оказа че топли много добре и в сравнение с електрически радиатор от 2,5 kW, топлината която предава климатика е несравнима. Най-изненадващото е в сметката за ток, когато се получи, че за отоплението на същата стая разходите паднаха над 2 пъти (все пак е относително), но радиатора работеше няколко часа вечер (примерно 5), а по моя препоръка, климатика не се изключва, като денем когато няма никой е намален на 19 градуса.
Тази зима взех и аз един климатик Osaka модел CH-12-DJ, това е ъгловият модел. Според мен също се оказва добър модел и много добре топли стая в апартамент около 55 куб.м. Освен това и аз съм предприел стратегията да не се спира, тъй като при охлаждането на стаята се губи повече енергия отколкото, само ако се поддържа температурата. Вярно е, че нямам продължителни наблюдения от новият, но засега се държи добре.
По въпроса за замръзването, всички замръзват и всички климатици се саморазмразяват, като осаката по време на саморазмразяване вътре не духа, т.е. не охлажда помещението.
Причина за непрекъснато заледяване е ниската температура в помещението, което води до силно обледеняване на външното тяло. Повечето хора си мислят, че като купят климатик и се отопляват с него, трябва да го пускат само когато се приберат вечер и какво се получава, температурата в помещението спада до 7-10 градуса и фреонът се преохлажда и при последващото разширение отнема много топлина и замръзва външното тяло. Освен това съм установил за себе си, че ако климатика работи непрекъснато (вечер на висока температура, нощем и денем на по ниска) разходът му не е по-висок от този който се получава, ако се пуска само вечер за 6-7 часа.
Освен това имам колега, който си отоплява апартамента с осака -2 обикновенни и 1 инверторен, също е много доволен и разходите не му са много.
Относно повечето мнения мисля, за климатиците Osaka, че не топлят мисля, че са митове от разни хора, които са чули оттук-оттам или от продавачите в магазина, че осака не са хубави, а най-хубавите са от цени над 1600 лв и нагоре. Сигурно е така...
Може би ще сме по полезни, ако се отзоват само собствениците на тези климатици, защото само за едно сравнение, всички сме чували, че освен мерцедес, ауди и порше другите автомобили не стават, но както виждате по улиците има и форд, фиат, рено, пежо и много други, които си возят и вършат работа, естествено не е като първоспоменатите но това е заради цените им.
| |
Тема
|
|
|
Автор | dii (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.06 15:33 |
|
Вече четвърта зима карам с ОСАКА и съм доволен... Малко по-шумен е от марковите климатици ама и цената му такава....Климатика е 17 000 БТУ и досега не съм го разбрал да е натрупвал лед ама аз не го и гледам щото е на кофти място
А и друго се сетих:
- не си мисли че е японски, няма нищо японско освен името
-ако имаш упътване на английски няма да срещнеш име Осака
- това че компресорите им са митсубиши е легенда
| |
Тема
|
[re: dii]
|
|
Автор |
c4oko (непознат
) |
Публикувано | 13.01.06 16:56 |
|
Човече, ситуацията с климатиците се променя с всяка минута. Ако нямаш достатъчно пари в момента, или изчакай докато събереш, или вземи на заем, но не си купувай тояги защото после сам ще се попържаш. Аз се отоплявам с климатик вече 3-та зима и не е мръднал. В света на климатиците има само две марки - HITACHI и FUJITSU [FUJI]л Всичко останало са просто китайски духалки. Послушай ме и след това ще си ми благодарен. Каквото и да е обаче - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИНВЕРТОР. Препоръчвам ти фирма "Екоматик". Много свесни момчета. Разгледай сайта им ekomatik.com
Дано ме послушаш!
| |
|
В света на климатиците има само две марки, ама те са MITSUBISHI и DAIKIN.
Иде ми да се обеся...
...на някоя по-височка на врата!
| |
Тема
|
[re: baijoro]
|
|
Автор |
Julian (маг. Инженер) |
Публикувано | 14.01.06 22:45 |
|
Точно марките са MITSUBISHI и DAIKIN.
Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей
| |
Тема
|
[re: Julian]
|
|
Автор | Ocaka (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.01.06 23:37 |
|
И аз вече трета зима се отоплявам с Осака 12. Миналата зима когато температурата стигаше до -22 пак си работеше и никога не съм виждал лед по него.Наистина може и да е по-добре да не се спира но в къщи сме го програмирали да включва в 17.30 защото се прибираме в 18-18.10 и стаята вече е топла. Не зная как е при другите климатици но единственото което не ми харесва е че не спира вентилатора когато изключи външното тяло при отопление, само се вдигат жалузите нагоре
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|