|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
АЛУМИНИЕВИ ИЛИ СТОМАНЕНИ РАДИАТОРИ
|
|
Автор | aнoнимeн (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.04.08 17:22 |
|
Доиде време да слагам радиатори и сега се чудя какви радиатори да сложа алуминиеви или стоманени. Може ли да ми кажете каква е разликата м/у 2-та вида радиатори и да ми препоръчате кои от 2-та да си сложя. А също така ме интересува на какво разтояние се слагат радиаторите от стената и на каква височина
| |
Тема
|
Re: АЛУМИНИЕВИ ИЛИ СТОМАНЕНИ РАДИАТОРИ
[re: aнoнимeн]
|
|
Автор | Дeдe ти (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.04.08 22:08 |
|
Алуминиеви!!!Минимални отстояния-от пода 10 см,от стената-3 см!!!Другото е от лукавого!!!
| |
Тема
|
[re: Дeдe ти]
|
|
Автор | ekcпepт (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.04.08 10:02 |
|
Ми ти ако не знаеш как се разполагат, най-вероятно не знаеш и с какви характеристики да са, и тогава к`во праиш ?
А относно алуминия - неговия коефициент на топлопроводност не се различава кой-знае колко от този на желязото. Това, че не ги лови корозия, също е пълен блъф - при определен състав на водата ги лови и още как !
Скоро не съм гледал цени за съпоставка, но за всеки случай погледни българските стоманени панелни на "Корадо"- Стражица. Имам такива и си бачкат дълги години без проблем. Ама нали требе да са "италиански алуминиеви"......
| |
Тема
|
[re: aнoнимeн]
|
|
Автор | z (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.08 16:45 |
|
Може ли да ми кажете каква е разликата м/у 2-та вида радиатори.
ами в цената двойна е /почти/ и двата имат гаранция 10 години.
аз съм със стоманени и не съм мръзнал.На практика ги смятат по едно ребро на квадратен метър +2 ребра по 0.6м височина.
| |
Тема
|
[re: z]
|
|
Автор | бaш мaйcтopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.08 16:57 |
|
100Вата на метър квадратен.За стаяа до 3 м. висока.
| |
Тема
|
Re:Алумин разбира се
[re: z]
|
|
Автор | Дeдe ти (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.08 19:28 |
|
Алуминиевите са практически вечни!!!Не ръждясват,за разлика от стоманените(особено когато са оставени без вода)!!!Ако един ден ви стане студено може без проблем да си поставите още няколко глидера,което е невъзможно при стоманените!!!
Необходимата мощност за отопление за една стая се смята според кубатурата и,изолацията на стените и др!!!От 50 до 80 вата на м^3!!!
И още един аргумент-по красиви са!!!Разбира се -и по скъпи!!!
| |
Тема
|
Re:вечен Алумин разбира се
|
|
Автор | ekcпepт (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.08 20:54 |
|
И, запомни ,човече,
в живота няма вечна вещ,
затуй бъди готов д вземеш,
а после - да дадеш...
А извън мъдростта и спора кои са по-вечни и дали са толкова по-вечни, колкото по-скъпи : всеки тип радиатор си има определена топлинна характеристика, която производителят дава.
Сметката 100 W/m2 върши работа, както бе споменато по-горе. Разбира се, въпрос на конкретика.
| |
Тема
|
[re: ekcпepт]
|
|
Автор | Ckитниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.08 22:13 |
|
"А относно алуминия - неговия коефициент на топлопроводност не се различава кой-знае колко от този на желязото."
Е, това категорично не е вярно! Давай го малко по сериозно...
| |
Тема
|
[re: Ckитниk]
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 05.04.08 22:35 |
|
Горе-долу 3 пъти.
И това ,ако е нищо здраве му кажи.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
Re:Алумин разбира се
|
|
Автор | gargamel (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.04.08 09:45 |
|
Това че без проблем може да се добавят глидери абсолютно не съм съгласен изглежда не си си ремонтирал колата скоро.Стоманен елемент в алуминиева част е почти невъзможно да се развие разбира се ако не е развиван дълго време.Корозията м-у стомана и алуминии буквално ги заварява за разгобяването им е нужно нагряване и мамата.А сглобките м-у глидрите и на чугунените и алуминиевите радиатори са стоманенеи.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|