Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:13 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос за една излишна дупка...нови  
АвторPlushkin (Нерегистриран)
Публикувано26.02.08 18:17

... която майсторът направи на полипропиленовата тръба под плочките в банята. Та може ли да се поправи /залепи, запуши и т.н./, без да се разбива отново току що ремонтираната ми баня / Българин да се наричам..

/. Някъде бях чул, че можело да се влезе с фиброоптика по тръбата. Мислите ли, че е възможно?

Тема Re: Въпрос за една излишна дупка...нови [re: Plushkin]  
Авторбpиraдиp (Нерегистриран)
Публикувано26.02.08 18:35

Не е голям проблема, ако имаш една плочка от същите. Не е казано да къртиш стената,а само една плочка. Ако тръбата е открита може и да се залепи, но в твоя случай няма да се разминеш без избиването на една плочка (да не станат и две).

Тема Re: Въпрос за една излишна дупка...нови [re: бpиraдиp]  
Публикувано26.02.08 19:10

Точно от това ме е страх-ще се почне с една плочка, но с колко ще се свърши?! Плочките ги взимах преди доста време и се опасявам, че вече ги няма по магазините. Имам няколко оцелели все пак.
За това е важно дали тръбата ще се реже и снажда или може да се запуши само пробитата дупка?

Авторsafcho (Нерегистриран)
Публикувано26.02.08 21:27

Здрасти
Гледах един, колега майстор,

поправи такава дупка
Ако не е много голяма, дупката която я направих е шест милиметра, распроби малко дупката която е от външната страна, издялка парче от полипропиленова тръба за влезе плътно в шестмилиметровата дупка, и монтира един дебел пирон на машината за лепене и запои снадката
По същия начин, само че с главата на машината запои и външната дупка
Важно е дупката да е в средата на тръбата, границите и са по малки
Надявам се да съм обяснил що годе ясно

АвторTarbox (Нерегистриран)
Публикувано27.02.08 08:08

Нищо сложно няма в случая, натикай в пробитата тръба гофрирана с ориентировъчно същата дължина и с по - малък външен диаметър. Гледай да е плътно по стените и, за да няма загуба на дебит.

АвторMaйcтop (Нерегистриран)
Публикувано27.02.08 09:42

Кърпенето е възможно, но е доста рисковано. Трудно може да се осигури точното нагряване на достатъчна площ на тръбата и кръпката и доброто им прилепване. Може и отначало да не протече, но в един момент като се вдигне налягането да стане фал. Така или иначе трябва да се кърти, по-добре да се направи с нагряваща муфа. Лошото е, че трябва място за работа - ако е близо до края на плочката, може да се наложи да се маха и съседната.

Тема Re: Въпрос за една излишна дупка... [re: Maйcтop]  
Автор ДoшyнБaдaeв (нощна среща)
Публикувано27.02.08 13:50

забрави за всякакви фантсмагории, къртене и муфа, твае, друг начин няма.

Некой хора казват че идвам от........Сибир.

Тема Re: Въпрос за една излишна дупка...нови [re: ДoшyнБaдaeв]  
Публикувано27.02.08 15:11

Май така се очертава..........

Автордиkoбpaз (Нерегистриран)
Публикувано27.02.08 19:44

още един вариант но с къртене. ремонтна скоба май му се казва. едни испански двучерупкови с инбус болтове /за 6грам/ освобождава се около дупката за да влезе домлана черупка стяга се с голната и fertig, лично съм ремонтирал така и вече 6-та година няма оплакване.
трябва да видите диаметъра на тръбата най вероятно е Ф20

Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано27.02.08 20:17

Нищо няма да къртиш.Търси си свестен водопроводчик и ще ти го оправи.
И аз съм виждал да се лепи на място ПП пробит със 6мм свредло.

Много си харесвам работата-мога да я гледам с часове

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.